Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Οι εγκληματίες που σε οδήγησαν στην αυτοκτονία



''Πρώτο Θέμα'' 
Το τέλειο όπλο που σχεδιάστηκε για να σκοτώνει όποιο εμπόδιο έφραζε τον δρόμο της Ελλάδος προς τη χρεοκοπία.

Και το τραγικότερο....
Αυτό το φονικό όπλο πληρώθηκε από τα ίδια τα θύματα του.

Όλα τα λεφτά… το κόλπο 31 εκατομμυρίων για το «Θέμα»



Πάνε δεκατέσσερα χρόνια από τότε που ο Θέμος Αναστασιάδης μπήκε στην μπανιέρα με το Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, για το γνωστό διαφημιστικό της νέας τότε εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».
Η μπανιέρα ήταν γεμάτη ροδοπέταλα, οι δύο τους έπιναν σαμπάνια και ο Μάκης αναρωτιόταν μάλλον προφητικά«δεν πιστεύω να έχουμε Θέμα;». 
Πριν περάσουν τρία χρόνια, το νερό της μπανιέρας αναδεύτηκε επικίνδυνα και στην επιφάνεια, αντί για ροδοπέταλα, ανέβηκαν δύσοσμα λύματα. Οι ομομπάνιεροι άρχισαν να αλληλοκατηγορούνται για μαύρο χρήμα, εκβιασμούς ακόμη και για συμβόλαια θανάτου. Στις αλληλοκατηγορίες ωστόσο δεν έθιξαν ποτέ μια πλευρά που αποκαλύπτει το Πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής που συστάθηκε για να ερευνήσει τα δάνεια προς τα ΜΜΕ.
Ότι μέσα σε μόλις τρία χρόνια, από τον Φεβρουάριο του 2005 έως τον Ιούνιο του 2008, ο Θέμος Αναστασιάδης, ο άσπονδος φίλος του Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και ο Τάσος Καραμήτσος, έχοντας βάλει 100.000 ευρώ για τη δημιουργία της εφημερίδας, βρέθηκαν να έχουν στην τσέπη 31 εκατομμύρια ευρώ. Η μέθοδος η οποία περιγράφεται από την Επιτροπή της Βουλής, δίνει την εικόνα μιας τεράστιας τραπεζικής απάτης, με έτερο πρωταγωνιστή τις Τράπεζες και κυρίως την Τράπεζα Πειραιώς. Οι Τράπεζες, έδιναν αλλεπάλληλα δάνεια σε εταιρείες φαντάσματα τις οποίες κατείχαν αρχικώς οι τρεις συνέταιροι και στη συνέχεια, μετά την αποχώρηση του Τριανταφυλλόπουλου, ο Θέμος Αναστασιάδης και ο Τάσος Καραμήτσος, οι οποίες αγόραζαν μετοχές του Πρώτου Θέματος από τους ίδιους ως φυσικά πρόσωπα.
Η διαδικασία δεν ακολουθήθηκε μόνο μια φορά.
Όταν οι Θέμος Αναστασιάδης και Τάσος Καραμήτσος αποφάσισαν να επαναγοράσουν τις μετοχές της εφημερίδας τις οποίες είχε πάρει ο ΠΗΓΑΣΟΣ (εταιρεία συμφερόντων του Μπόμπολα), τότε η Τράπεζα έδωσε δάνειο σε τρίτη εταιρεία για να τις αγοράσει, στην οποία οι δύο ήταν μοναδικοί εταίροι. Ως σήμερα οι εκδότες τους Πρώτου Θέματος, εισπράττουν πουλώντας σε δικές τους εταιρείες οι οποίες δανειοδοτούνται με προκλητικό και κατά την Επιτροπή της Βουλής, παράνομο τρόπο. Δεν πρέπει βέβαια να παραλείψουμε ότι οι ίδιες τράπεζες που τους δανειοδοτούν, τους δίνουν και υπέρογκη διαφήμιση ώστε να αποπληρώνουν τα δάνεια. Δεν πρόκειται για τα απλά θαλασσοδάνεια αλλά για οικονομικές μπάμπουσκες.
Το μεγάλο κόλπο
Τον Ιούνιο του 2005, ιδρύθηκε η εταιρεία Εκδόσεων Πρώτο Θέμα -ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ, η οποία εξέδωσε την εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Σε αυτή την εταιρεία ο Θέμος Αναστασιάδης κατείχε το 40%, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος επίσης 40% και ο Τάσος Καραμήτσος το 20%. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ήταν 100.000 ευρώ. Στις 23 Οκτωβρίου του 2007, ιδρύεται η εταιρεία ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε, με τους ίδιους μετόχους και ακριβώς τα ίδια ποσοστά. Δύο μόλις βδομάδες μετά, στις 9 Νοεμβρίου του 2007, η Τράπεζα Πειραιώς, δίνει δάνειο 18 εκατομμύρια, στη νεοσυσταθείσα εταιρεία ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ, η οποία αγοράζει τις μετοχές των ΑναστασιάδηΤριανταφυλλόπουλου και Καραμήτσου στις 22 Νοεμβρίου. Δηλαδή οι τρεις τους μοιράζονται 18 εκατομμύρια ως φυσικά πρόσωπα, για να πουλήσουν τις μετοχές στην εταιρεία της οποία οι ίδιοι είναι μέτοχοι. Ο Αναστασιάδης παίρνει με βάση τα ποσοστά του 7,2 εκατομμύρια, ο Τριανταφυλλόπουλος το ίδιο και ο Καραμήτσος 3,6 εκατομμύρια ευρώ.
Το 2008, η εκδοτική ΠΗΓΑΣΟΣ αγοράζει το 70% των μετοχών της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ. Συγκεκριμένα αγοράζει το σύνολο του ποσοστού του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου (40%), το 20% του Αναστασιάδη και το 10% του Καραμήτσου. Το συνολικό τίμημα είναι 12.780.000 ευρώ. Από την πώληση, ο Τριανταφυλλόπουλος παίρνει 7.380.000 ευρώ, ο Αναστασιάδης 3.600.000 ευρώ και ο Καραμήτσος 1.800.000 ευρώ.
Το συνοικέσιο με το εκδοτικό συγκρότημα του Μπόμπολα όμως δεν κρατά πολύ.
Οι Αναστασιάδης και Καραμήτσος αγοράζουν από τον Μπόμπολα τις μετοχές που κατείχε. Δεν δίνουν όμως χρήματα οι ίδιοι, ούτε παίρνουν δάνειο. Φτιάχνουν μια τρίτη εταιρεία την ΝΕΟ ΘΕΜΑ ΑΕ. Η εταιρεία αυτή εξ ολοκλήρου δική τους, παίρνει δάνειο 18 εκατομμύρια και πάλι από την Τράπεζα Πειραιώς, για να αγοράσει τις μετοχές που κατέχει ο Μπόμπολας στην ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ. Έτσι η εφημερίδα Πρώτο Θέμα περνά στους δύο, μέσα από εταιρείες των οποίων είναι μέτοχοι, ενώ φαίνεται να καταβάλουν μόλις 3 εκατομμύρια από τα δικά τους διαθέσιμα. Πέρα από τη διαδικασία όμως η οποία ακολουθείται με τις αλλεπάλληλες δανειοδοτήσεις που τους αποφέρουν χρήμα ως φυσικά πρόσωπα, η Επιτροπή της Βουλής, φαίνεται να εντοπίζει παρατυπίες και παρανομίες στις δανειοδοτήσεις. Οι εταιρείες που παίρνουν τα δάνεια, δεν έχουν καμιά παραγωγική λειτουργία. Είναι απλώς οχήματα που λαμβάνουν δάνεια και κάνουν αγοραπωλησίες.
Φαντάσματα και μπάμπουσκες
Η κατάθεση του Θέμου Αναστασιάδη στην Επιτροπή της Βουλής, μέσα από την οποία επιχείρησε να εμφανιστεί ως τηλεοπτικός διασκεδαστής στο γνωστό «ΟΛΑ ΞΕΚΟΛΛΑ», φαίνεται πως ήταν μια προσπάθεια να κουκουλωθούν όλα, ή να παρουσιαστούν ως συνήθεις τραπεζικές και επιχειρηματικές πρακτικές. Η Επιτροπή όχι μόνο δεν πείστηκε, αλλά διατυπώνει συμπεράσματα που οδηγούν στην πόρτα του Εισαγγελέα. Γράφει χαρακτηριστικά το πόρισμα: «Οι αγοραπωλησίες μεταξύ των τριών εταιρειών των ίδιων μετόχων (δηλαδή ο δανεισμός για αγοραπωλησίες μετοχών από τους εαυτούς τους) πιστοποιούν στην προκείμενη περίπτωση ότι επιλέχθηκε το “φαινόμενο” διαδοχικά αναδυόμενων εταιρειών (“Μπάμπουσκα”) . Ουσιαστικά οι ίδιοι μέτοχοι, δημιουργούν 3 εταιρείες, την «Πρώτο Θέμα»«Αναπτυξιακή» και «Νέο Θέμα», εξαγοράζοντας η μία μετοχές της άλλης, με τη λήψη δανείων, τα οποία είναι απλήρωτα. Σήμερα οι συγκεκριμένοι μέτοχοι, οφείλοντας το συνολικό ποσό των 44 εκατ. ευρώ, έχουν και τα χρήματα και τις εταιρείες.
Και πάντως με όρους κοινής λογικής και διαφάνειας, δεν εξηγείται γιατί, μετά την ίδρυση της εταιρείας που εξέδωσε την εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” και την επιτυχημένη κυκλοφορία της ιδρύθηκαν δύο νέες εταιρείες που δεν είχαν πραγματική δραστηριότητα και συνακόλουθα χρηματοροές (εισπράξεις) , ώστε να εξυπηρετούνται τα δάνειά τους, δεν είχαν συγκεκριμένη έδρα, δεν είχαν εργαζόμενους και υπό τη γενική έννοια δεν είχαν αυτοτελές εταιρικό και επιχειρηματικό αντικείμενο, για το λόγο αυτό χαρακτηρίστηκαν από πολλά μέλη της Επιτροπής ως εταιρείες φαντάσματα. Παρά ταύτα ,αυτές οι εταιρείες δανειοδοτήθηκαν από Τράπεζες και συγκεκριμένα την Πειραιώς και όχι το «Πρώτο Θέμα», χωρίς να υφίσταται σχετική διεθνής τραπεζική πρακτική»
ΟΛΑ (τα παράνομα) για το Θέμο
Είναι χαρακτηριστικό και σίγουρα προκλητικό και μη σχετιζόμενο με σωστή τραπεζική τακτική, ότι η εταιρεία ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ, πήρε δάνειο 18 εκατομμύρια από την Πειραιώς, χωρίς να έχει πραγματική παραγωγική υπόσταση και μόλις 28 μέρες μετά την ίδρυσή της. Επίσης η Πειραιώς φαίνεται ότι βάζει ενέχυρο δύο φορές το μοναδικό στοιχείο που έχει αξία, δηλαδή τον τίτλο του Πρώτου Θέματος για να δώσει δάνειο 36 εκατομμυρίων. Τα δάνεια, σύμφωνα με την Επιτροπή της Βουλής, δίνονται στις δύο εταιρείες ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ και ΝΕΟ ΘΕΜΑ, «αποκλειστικά με την εγγύηση του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, το οποίο όμως βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, με αποτέλεσμα να μη διασφαλίζεται η λειτουργική αποπληρωμή των δανείων».
Στις 7 Ιανουαρίου 2009, η Τράπεζα Πειραιώς, αποδεσμεύει 4,5 εκατομμύρια που είχε δεσμεύσει ως κάλυμμα χωρίς να λάβει άλλες εξασφαλίσεις. Υπάρχουν περιπτώσεις που από την Τράπεζα καταγράφεται ότι έχουν ληφθεί ως εγγυήσεις περιουσιακά στοιχεία του Θέμου Αναστασιάδη, αλλά όπως καταγράφει η Επιτροπή, από το Ε9 του Θέμου Αναστασιάδη, προκύπτει ότι δεν έχει ακίνητη περιουσία.
Ως εγγυήσεις, γίνονται αποδεκτές από την Τράπεζα ακόμη και μελλοντικές εισπράξεις από την πώληση της εφημερίδας ύψους 16 εκατομμυρίων. Τώρα πώς μια Τράπεζα δέχεται ως εγγύηση κάτι που είναι άγνωστο αν θα υπάρξει θα το διερευνήσει μάλλον ο Εισαγγελέας, στον οποίο στέλνει η Επιτροπή το πόρισμα.
Γράφει συγκεκριμένα το πόρισμα «οι προσωπικές εγγυήσεις είναι άνευ αντικειμένου και δεδομένου ότι δεν έχει στην ιδιοκτησία του ακίνητα είναι ένα πουκάμισο αδειανό».
Είναι εντυπωσιακό ότι ενώ τα δάνεια δεν εξυπηρετούνται η Τράπεζα δεν προχωρά σε καταγγελία τους. «Οι τράπεζες συμφωνούσαν να προβούν σε αναχρηματοδότηση τους, ενώ τα δάνεια δεν ήταν ενήμερα, αθετούνταν όροι των δανειακών συμβάσεων και πάντως δεν αποπληρωνόταν. Ενδεικτικά δε, στις 31.12.2009 δηλαδή δυόμισι χρόνια μετά την εκταμίευση του δανείου στην ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ, σημειώθηκαν καταβολές ποσού 800 χιλιάδων ευρώ μόνο έναντι του κεφαλαίου του δανείου συνολικά , ενώ για την ομαλή αποπληρωμή του σύμφωνα με τη δανειακή σύμβαση, το δάνειο θεωρείται ότι εξοφλείται κανονικά αν καταβάλλεται ποσό ύψους 1,2 εκατ. ευρώ ανά έτος. Παρόλα αυτά συμφωνούσαν να προβούν στην αναχρηματοδότησή τους», γράφει το πόρισμα το οποίο θα ψηφιστεί επισήμως τη Δευτέρα.
Οι Τράπεζες φαίνεται επίσης ότι συνεχίζουν να χρηματοδοτούν τις εταιρείες χωρίς ο Θέμος Αναστασιάδης να προσκομίζει τα οικονομικά στοιχεία που υπόσχεται πως δείχνουν και αποδεικνύουν το δικαίωμα στις νέες χρηματοδοτήσεις. Αναρωτιέται το Πόρισμα: «Γεννάται το ερώτημα για ποιο ακριβώς λόγο η Τράπεζα (ALPHA BANK), ζήτησε αυτά τα στοιχεία και γιατί η δανειολήπτρια εταιρεία ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, δεν τα προσκόμισε; Ήθελε να κρύψει κάτι και τι ακριβώς;… Συμπερασματικά ο Όμιλος Πρώτο Θέμα είναι χαρακτηριστική περίπτωση που ξεκίνησε και στήθηκε με περίεργα τραπεζικά δάνεια, παραβιάζοντας τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού».
Ευθύνες και στην Τράπεζα της Ελλάδος
Το πόρισμα αποδίδει ευθύνες στα στελέχη των τραπεζών που χορήγησαν δάνεια με «περίεργες μεθόδους» και «χωρίς εξασφαλίσεις» στις επιχειρήσεις συμφερόντων Θέμου Αναστασιάδη και δεν κατήγγειλαν τα δάνεια όταν αυτά δεν εξυπηρετούνταν. Αντιθέτως προχωρούσαν σε αναχρηματοδοτήσεις και ανανέωση περιόδου χάριτος για να φαίνονται ενήμερα.
Σημαντικό όμως είναι ότι το πόρισμα αποδίδει ευθύνες στην Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία «είναι προφανές ότι δεν άσκησε τον εποπτικό και ελεγκτικό της ρόλο».
‘Ισως να μην είναι τυχαία , τα συνεχή δημοσιεύματα του πρώτου Θέματος και οι ύμνοι για τον πρώην Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο αλλά και για τον νυν, Γιάννη Στουρνάρα. Φυσικά διακριτές είναι (όσο και οι συνεχείς διαφημίσεις από την Τράπεζα Πειραιώς) οι αγιογραφίες του Μιχάλη Σάλλα ως πετυχημένου επικεφαλής της τράπεζας. Ο Θέμος Αναστασιάδης έχει κάθε λόγο να τον θεωρεί πετυχημένο…

Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Τζέιμς Σταυρίδης ένας ανθέλληνας Έλληνας



Στο σώμα του κυκλοφορεί το αίμα του Εφιάλτη.

Πολλοί ίσως να γνωρίσατε την ύπαρξη του, όταν πριν από λίγες μέρες διαβάσατε για κάποιον ομογενή, πρώην ανώτατο αξιωματικό του Αμερικανικού Στρατού, που αυτή τη στιγμή δουλεύει για το Τουρκικό λόμπι και έχει ταχθεί στο πλευρό του Σουλτάνου Ερντογάν.
Για κάποιους σαν κι εμάς, ο Τζέιμς Σταυρίδης, είναι ένας κακός γνωστός από παλιά.
Και τον γνωρίζουμε από το 2009.
Τότε που και αυτός, μαζί με τον Αμερικανικό παράγοντα, δούλευαν για να ρίξουν την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.
Την εποχή που το βρωμερό σύστημα Κλίντον-Σόρος, είχε συμπράξει με  το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και το ΛΑΟΣ, τους Μητσοτάκηδες,  εσωτερικούς οικονομικούς παράγοντες και τη διαπλοκή και προετοίμαζαν τον ερχομό του Παπανδρέου, που θα σκότωνε την Ελλάδα.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως αν τις εκλογές των ΗΠΑ του 2015, τις κέρδιζε η Χίλαρι Κλίντον, ο Σταυρίδης θα έπαιρνε μεγάλο αξίωμα.

Ο Τζέιμς Σταυρίδης, βρέθηκε στην Ελλάδα μάλιστα, παραμονές των εθνικών Εκλογών του 2009.
Και συγκεκριμένα στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου.
Ακριβώς μια βδομάδα πριν τις εκλογές.
Και είχε μια σειρά συναντήσεων, θέλοντας να δώσει κι αυτός το στίγμα της επόμενης ημέρας, λίγο πριν την μεγάλη προδοσία.
Ώστε να μη γίνει καμία ανατροπή της τελευταίας στιγμής.



Η επίσκεψη του προβλήθηκε ιδιαιτέρως από τα μέσα της διαπλοκής.
Τα οποία μιλούσαν για τον Σταυρίδη, ακόμα και μετά τις εκλογές.
Για να καταλάβετε πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε ο ερχομός του.


Και η δραστηριότητα του, δεν αναπτύχθηκε μόνο στην Ελλάδα.
Ένα χρόνο αργότερα τον είδαμε στη γειτονική Βουλγαρία.
Η οποία και λίγο καιρό πριν, ακύρωνε τον Αγωγό Μπουργκάζ-Αλεξανδρούπολης.
Με τον Σταυρίδη, να συγχαίρει τον Μπορίσοφ και να χαρακτηρίζει τη Βουλγαρία σταθερό σύμμαχο του ΝΑΤΟ.


Το χειρότερο είναι ότι ο Τζέιμς Σταυρίδης, κατά την παραμονή του στην Ελλάδα, τον Σεπτέμβρη του 2009, είχε επαφές με μέλη τόσο της τότε κυβέρνησης, όσο και γενικώς της Νέας Δημοκρατίας.
Και με ανθρώπους που θεωρητικά ήταν πολύ κοντά στον Καραμανλή.
Που -προσέξτε- λίγο καιρό μετά, φρόντισαν να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους με τον Ναύαρχο, που διαταράχθηκαν, όπως οι ίδιοι έλεγαν, επί Καραμανλή.

Κύριοι, το 2009, οι εκλογές, δεν χάθηκαν επειδή μία γραφικότητα βγήκε και είπε εκείνο το περίφημο λεφτά υπάρχουν.
Οι εκλογές χάθηκαν γιατί ο Καραμανλής πάλεψε μόνος του για να τις κερδίσει.
Και δυστυχώς, την τελευταία στιγμή, τον εγκαταλείψαμε και ΄μεις, που ήμασταν η μοναδική δύναμη του.
Βεβαίως, τότε, εκείνοι οι καλοί κύριοι, νόμιζαν πως κέρδισαν και εξασφαλίστηκαν.
Όμως, σήμερα και έντεκα χρόνια μετά, αντιλαμβάνονται πως μάλλον βρίσκονται στον αέρα.
Και ακόμη είναι πολύ νωρίς για να το καταλάβουν.
Ακόμη βρίσκονται στο στάδιο της υποψίας.
Σύντομα όμως, θα δουν τον διάολο τους.
Και είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε, πώς θα τον αντικρίσουν.
Διότι ο Καραμανλής τα γνωρίζει όλα.
Και όταν λέμε όλα, εννοούμε ΟΛΑ.

Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δυο φορές, στις 5 Μαΐου 1980 και στις 4 Μαΐου 1990

MIA ''IΣΤΟΡIKH '' ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, (41 χρονια πριν) ΟΤΑΝ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΡΗΓΓΙΛΗΣ (11 Ιουλίου 1975) Τον υποδέχεται ο Τιμολέων Λούης, Γενικός Διευθυντής επί Τιμή της ΝΔ..!
Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής εξερχόμενος από ΤΗΝ ΡΙΓΙΛΛΗΣ