Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

«Ψηφίστε με για χειρότερες μέρες», έλεγαν, όταν ο Κ. Καραμανλής ζητούσε λαϊκή εντολή να σώσει τη χώρα


Το 2009 κατακεραύνωναν τον Κώστα Καραμανλή κατηγορώντας τον πως θέλει να εφαρμόσει πολιτικές λιτότητας και αμέσως κατόπιν στήριξαν τις μνημονιακές κυβερνήσεις που συνέθλιψαν τη χώρα
Όταν τον Σεπτέμβριο του 2009 έστηναν στο απόσπασμα τον Κώστα Καραμανλή, κατηγορώντας τον ότι προωθεί «σχέδιο λιτότητας με πάγωμα μισθών και προσλήψεων με το πρόσχημα της υπευθυνότητας»
«Ψηφίστε με για χειρότερες ημέρες!» ήταν ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας «Τα Νέα» στις 7 Σεπτεμβρίου του 2009, που αναφερόταν στην ομιλία του τότε πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. «Τα Νέα» κατηγορούσαν τότε τον κ. Καραμανλή πως ήθελε να επιβάλει τη λιτότητα στη χώρα «με το πρόσχημα της υπευθυνότητας» και ότι δίνει υποσχέσεις «για χειρότερες ημέρες, μέσα από μειώσεις μισθών και πάγωμα προσλήψεων, στρώνοντας τον δρόμο για τη δική του ηρωική έξοδο ύστερα από ενδεχόμενη εκλογική ήττα». Και σαν να μην έφτανε η επίθεση στον Κώστα Καραμανλή, η εφημερίδα  έστρωνε με ροδοπέταλα το δρόμο για την εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου στην πρωθυπουργία, ο οποίος ήταν τελικά και εκείνος που έριξε τη χώρα μας στα «νύχια» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με τις τραγικές συνέπειες που όλοι γνωρίζουμε.
Διαβάστε το γνωστό απόσπασμα των  " ΝΕΩΝ"
Ψηφίστε με για χειρότερες μέρες!
Ζήτησε εντολή για «άγρια» μέτρα

ΑΓΡΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ με τουλάχιστον διετή ορίζοντα έκρυβε το «πακέτο» της ΔΕΘ, που παρουσίασε το βράδυ του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός, ζητώντας ταυτόχρονα από τους πολίτες μια νέα εντολή.

Στα άμεσα μέτρα, που αποσκοπούν στον περιορισμό των δημοσίων ελλειμμάτων, την εκτόξευση των οποίων απέδωσε ο κ. Καραμανλής στη διεθνή οικονομική κρίση, μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:

● ΠΑΓΩΜΑ των προσλήψεων το 2010, εκτός των απολύτως απαραίτητων στα υπουργεία Υγείας και Παιδείας.

● ΑΥΣΤΗΡΟΣ περιορισμός των προσλήψεων στο Δημόσιο, για μια επιπλέον διετία, έτσι ώστε να αναλογεί μια πρόσληψη σε κάθε δύο αποχωρήσεις.

●ΠΑΓΩΜΑ των συντάξεων και των μισθών στον δημόσιο τομέα το 2010. Ειδική μέριμνα, όπως είπε, θα προβλεφθεί μόνον για χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Το ίδιο καθεστώς θα εφαρμοστεί και στις μη εισηγμένες ΔΕΚΟ.

●ΚΟΒΕΤΑΙ κάθε νέο επίδομα και κάθε αναπροσαρμογή υπάρχοντος επιδόματος για δύο χρόνια.

●ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΝΤΑΙ για μια διετία κατά 30% οι υπερωρίες και καταργούνται οι πλασματικές.

●ΕΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ οι μισθοί στο Δημόσιο (στα χαμηλότερα επίπεδα) για κάθε νεοεισερχόμενο υπάλληλο, ενώ περικόπτονται κατά 30% οι δαπάνες για μετακινήσεις εργαζομένων εντός και εκτός Ελλάδας. Περικόπτονται για την προσεχή διετία και οι αμοιβές υπουργών, βουλευτών, νομαρχών και δημάρχων.

Για τη φοροδιαφυγή
Για τον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής ο κ. Καραμανλής παραδέχθηκε «καθυστερήσεις» και «αδυναμίες» και ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία Ενιαίας Βάσης Δεδομένων για όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις κάθε πολίτη και κάθε επιχείρησης, ώστε να γίνονται άμεσα διασταυρώσεις. Ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε την επαναφορά των τεκμηρίων διαβίωσης. Ακόμη ανακοίνωσε τη δημιουργία βάσης δεδομένων στα πρότυπα του «Τειρεσία», για την καταγραφή όσων έχουν σοβαρές φορολογικές ή ασφαλιστικές εκκρεμότητες, καθώς και την εγκατάσταση συστήματος on line σύνδεσης των ταμειακών μηχανών και των μηχανισμών έκδοσης τιμολογίων όλων των επιχειρήσεων με το υπουργείο Οικονομίας.
(TA NEA)

Με πληροφορίες από ΤΑ ΝΕΑ και newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου