Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Υπόθεση δομημένων ομολόγων! Μια ακόμη δικαίωση του Κώστα Καραμανλή. Τελικά η ΠΥΘΙΑ μασούσε ομόλογα


Η αναφορά μας και η ανάλυση της υπόθεσης των Συνθέτων (δομημένων) ομολόγων, μιας υπόθεσης καθαρά πολιτικού χαρακτήρα, την οποία τα γνωστά σκοτεινά γραφεία μετέτρεψαν σε «ποινική»,  προσδοκά να συμβάλει στο να φωτιστούν πλήρως όλες του οι πλευρές  και να αποκαλυφθούν οι μεθοδεύσεις και οι σχεδιασμοί που οδήγησαν τη  χώρα στη σημερινή οικονομική κατάσταση.
 Ιστορικό πλαίσιο
Το 2006, κυβερνούσε τη χώρα η Νέα Δημοκρατία. Πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής. Μια  κυβέρνηση, που κέρδισε τις εκλογές του 2004, υποσχόμενη ευρωπαϊκό εκσυγχρονισμό, μεταρρυθμίσεις και πάταξη της διαπλοκής, υπό τον γενικό τίτλο «Επανίδρυση του Κράτους».
Το πνεύμα της εποχής αποδίδει ο «υπότιτλος», που έβαλε ο Κ. Καραμανλής ένα βράδυ, στου Μπαϊρακτάρη: «Πρέπει να τελειώνουμε με τους νταβατζήδες».
Ήδη για την Ελλάδα είχε κτυπήσει το καμπανάκι, καθώς ο λαός είχε αντιληφθεί  ότι η καθεστωτική πολιτική αντίληψη δεκαετιών οδήγησε σε οικονομική  στασιμότητα, εξέθρεψε και γιγάντωσε την επιρροή του φαινομένου που περιγράφεται ως «διαπλοκή» δίνοντας του την δυνατότητα οργανωμένης παρέμβασης στους τέσσερις θεσμούς που αποτελούν τους πυλώνες της δημοκρατίας.
Για να στηθεί η επιχείρηση αποσταθεροποίησης της χώρας και ανατροπής της λαϊκής βούλησης, γνωστή ως «Υπόθεση των δομημένων  ομολόγων», χρειάστηκε να δαπανηθούν από τους εμπνευστές της, περίπου 25.000.000 ευρώ! Την ανάλυση του ως άνω «κόστους», θα την παρουσιάσουμε στην πορεία της έρευνας.
Ο στόχος, που ήταν η αποσταθεροποίηση και η εν συνεχεία ανατροπή της «Νέας Διακυβέρνησης», η οποία είχε τολμήσει να αμφισβητήσει τη δύναμη της διαπλοκής, αποφασίσθηκε να επιτευχθεί μέσω του «μηνύματος» ότι τα ασφαλιστικά ταμεία ζημιώθηκαν, έχασαν και εξαπατήθηκαν, από την ενασχόλησή τους με τα συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά προϊόντα.
Ολόκληρη η ως άνω «επιχείρηση» στηρίχθηκε στην άγνοια των ασφαλισμένων γύρω από τα σύγχρονα χρηματοοικονομικά μέσα αλλά και από τη νομοθεσία που διέπει τις επενδύσεις των διαθέσιμων των ασφαλιστικών ταμείων.
Διαβάστε τη ολόκληρη τη συγκλονιστική έρευνα του elogiki.gr σε δύο συνέχειες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου