Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Ιδού το σκάνδαλο παράδοσης της Iστορίας μας στην τρόικα: Το απαίτησε και συμμορφώθηκαν - Δείτε την λίστα ξεπουλήματος

Bράζουν" Χανιά, Λάρισα αλλά και άλλες περιοχές της χώρας που ανακαλύπτουν σιγά-σιγά το τεράστιο σκάνδαλο  με την παράδοση της Ιστορίας μας στους δανειστές. Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η εκχώρηση 417 δημόσιων ακινήτων και στην Κρήτη στο περίφημο Υπερταμείο όπου έχουν υποθηκευτεί για 99 χρόνια πάνω από 10.000 σε όλη την Ελλάδα στους δανειστές.
Μόνο στα Χανιά, 196 «φιλέτα» βρίσκονται υπό την πλήρη κυριότητά του Υπερταμείου με υπουργικές υπογραφές!
Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη ότι μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι περιλαμβάνονται στα ακίνητα που η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (το «Υπερταμείο») ζήτησε να μεταβιβαστούν στο χαρτοφυλάκιό της και τα οποία συμπεριλήφθηκαν σε σχετικό ΦΕΚ, η κυβέρνηση έσπευσε να οργανώσει μια επικοινωνιακή αντεπίθεση διάψευσης.
Υποστηρίζει, δηλαδή, η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία (Οικονομικών και Πολιτισμού) ότι τελικά θα ισχύσουν οι προβλέψεις που εξαιρούν προστατευόμενες περιοχές, αρχαιολογικούς χώρους, πράγματα εκτός συναλλαγής κ.λπ.
Ωστόσο οι κυβερνητικές αυτές διαβεβαιώσεις φαίνεται ότι δεν έχουν πείσει τους ανθρώπους που ζουν καθημερινά τη διαχείριση και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Με το που αποκαλύφθηκε η συγκεκριμένη εξέλιξη και δόθηκαν οι πρώτες διευκρινίσεις από τη μεριά της κυβέρνησης, προέκυψαν νέα ερωτήματα σε σχέση με τον κατάλογο που το «Υπερταμείο» έστειλε στην κυβέρνηση αλλά και την επιλογή του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής απλώς να τον αντιγράψει, εξουσιοδοτώντας τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών να δει τι θα γίνει με εξαιρέσεις.
Πώς διαμορφώθηκε ο αρχικός κατάλογος;
Το ΕΕΣΥΠ, που είναι ένας φορέας εκτός του δημοσίου και στην πραγματικότητα υπό τον έλεγχο των δανειστών, πώς διαμόρφωσε τον κατάλογο των ακινήτων που θα μεταβιβάζονταν στην ΕΤΑΔ ΑΕ; Για ποιο λόγο ο φορέας, το εποπτικό συμβούλιο του οποίου έχει ως πρόεδρο τον κ. Jacques le Pape, πρώην αναπληρωτή διευθυντή του γραφείου της κ. Λαγκάρντ, ζητούσε να μεταβιβαστούν ακόμη κι αρχαιολογικοί χώροι; Αντίστοιχα, όταν ο κατάλογος αυτός πήγε από την ΕΕΣΥΠ στην κυβέρνηση, δεν υπήρξε κάποιος που να κοιτάξει στον κατάλογο και να αφαιρέσει ακίνητα που θα εξαιρούνταν εν τέλει;
Μια απάντηση στα ερωτήματα αυτά ίσως να δίνει η Έκθεση Συμμόρφωσης με την οποία ολοκληρώθηκε η τέταρτη αξιολόγηση και άρα ήρθε και η «έξοδος από τα μνημόνια».
Εκεί το ζήτημα της μεταβίβασης ακινήτων αναφέρεται ως ολοκληρωμένο («done») προαπαιτούμενο και περιγράφεται ως εξής (παραθέτουμε πρώτα το επίσημο αγγλικό κείμενο και εν συνεχεία τη δική μας μετάφραση)
«Consultants have been hired by HCAP. The consultants of HCAP have requested more detailed data on the assets included in the national cadastre on the assets belonging to the state or to an unknown owner to HCAP so as to proceed with the screening process. The additional data has been provided to HCAP at the end of March and the screening has started. The identification of assets has been completed by the consultants. Following the identification, the list of the real estate assets to be transferred to HCAP was submitted to the Minister for approval. The Minister issued the relevant decision, following the relevant authorisation by KYSOIP (FEK B’ 2317/19.06.2018). The decision is the legal title for the transfer of the assets to ETAD/HCAP.»
Παραθέτουμε μια πρόχειρη μετάφραση:
«Σύμβουλοι προσελήφθησαν από την ΕΕΣΥΠ. Οι σύμβουλοι της ΕΕΣΥΠ ζήτησαν πιο λεπτομερή δεδομένα πάνω στα περιουσιακά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο εθνικό κτηματολόγιο, πάνω στα ακίνητα που ανήκουν στο κράτος ή σε έναν άγνωστο στην ΕΕΣΥΠ ιδιοκτήτη, έτσι ώστε να προχωρήσουν στη διαδικασία ελέγχου. Τα επιπλέον δεδομένα παρασχέθηκαν στην ΕΕΣΥΠ στο τέλος του Μαρτίου και ξεκίνησε ο έλεγχος. Η ταυτοποίηση των περιουσιακών στοιχείων ολοκληρώθηκε από τους συμβούλους. Ύστερα από την ταυτοποίηση η λίστα των ακινήτων που έπρεπε να μεταβιβαστούν στην ΕΕΣΥΠ υποβλήθηκε στον υπουργό για έγκριση. Ο υπουργός εξέδωσε την σχετική απόφαση, ακολουθώντας τη σχετική εξουσιοδότηση από το ΚΥΣΟΙΠ [Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής] (ΦΕΚ Β΄ 2317/19-06-2018). Η απόφαση είναι ο νόμιμος τίτλος για τη μεταβίβαση των ακινήτων στην ΕΤΑΔ/ΕΕΣΥΠ».
Επομένως, για μήνες εξεταζόταν ο κατάλογος των ακινήτων, είχε ελεγχθεί, είχαν δοθεί από τις δημόσιες υπηρεσίες τα απαραίτητα στοιχεία και παρ’ όλα αυτά η ΕΕΣΥΠ ζήτησε συγκεκριμένα και ελεγμένα ακίνητα που περιλάμβαναν και μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.λπ.
Δεν είναι ότι πήραν ένα μητρώο ακινήτων και το αντέγραψαν ώστε μετά να αφαιρεθούν τα εξαιρούμενα. Πήραν έναν κατάλογο ελεγμένων ακινήτων που όμως περιλάμβανε μνημεία, το αντέγραψαν σε ένα ΦΕΚ, ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και στη συνέχεια εξουσιοδότησαν τον υπουργό να δει εάν υπάρχουν θέματα εξαιρέσεων.
Προφανώς δε, εάν τόσους μήνες υπήρχε επικοινωνία ανάμεσα στην ΕΕΣΥΠ και τις αρμόδιες υπηρεσίες, η κυβέρνηση γνώριζε εξαρχής ότι το «Υπερταμείο» θα ζητούσε και μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. 
Αρχαιολόγοι: Τα μνημεία προστατεύονται με ΦΕΚ, όχι με δελτία Τύπου
Σε αυτό το φόντο, η νέα ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, ήρθε να υπογραμμίσει και τη διάσταση του ζητήματος αλλά και τα ανοιχτά ερωτήματα που υπάρχουν.
Καταρχάς, η ανακοίνωση υπενθυμίζει ότι πέραν των μνημείων στα Χανιά που πρώτα ήρθαν στη δημοσιότητα υπάρχουν και άλλα ακίνητα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «η συνεχιζόμενη ταύτιση και άλλων Κωδικών Αριθμών Εθνικού Κτηματολογίου (Κ.Α.Ε.Κ.), που περιλαμβάνονται στη λίστα, με μνημεία και λοιπά ακίνητα αρμοδιότητας του ΥΠ.ΠΟ.Α, όπως ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού ή τα ενετικά τείχη του Ηρακλείου, τα βυζαντινά τείχη της Θεσσαλονίκης, ο Λευκός Πύργος, η Ροτόντα, αρχαιολογικά μουσεία, όπως του Ηρακλείου, της Σπάρτης και του Αργοστολίου, αποδεικνύει ότι στον μακρύ κατάλογο των 10.119 μεταβιβαζομένων στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. ακινήτων συμπεριλαμβάνονται δυστυχώς και άλλα ακίνητα του δημοσίου που εμπίπτουν στην αρχαιολογική νομοθεσία ή χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας».
Έπειτα οι αρχαιολόγοι θέτουν σοβαρά ζητήματα. Η υπουργική απόφαση που κάνει τη μεταβίβαση προβλέπει την εξαίρεση με βάση τις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 196 του Ν. 4389/2016. Βέβαια, αυτή η ρητή αναφορά χρειάστηκε να γίνει γιατί ο Ν. 4389/2016 προέβλεπε αυτές τις εξαιρέσεις μόνο για τα ακίνητα που είχε η ΕΤΑΔ τη στιγμή της ψήφισης του νόμου και άρα για τις νέες μεταβιβάσεις δεν ίσχυαν αυτόματα!
Όμως, η τρέχουσα μεταβίβαση γίνεται δυνάμει της παραγράφου 6 του άρθρου 196 του Ν. 4389/2016 («6. Άλλα περιουσιακά στοιχεία, τα οποία ανήκουν κατά κυριότητα στο Ελληνικό Δημόσιο δύναται να μεταβιβαστούν στην ΕΤΑΔ με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών») και άρα χρειαζόταν η ρητή επανάληψη ότι θα υπάρξουν εξαιρέσεις. Όμως, είμαστε μέσα στη λογική «πρώτα μεταβιβάζουμε και μετά κατά περίπτωση εξαιρούμε από τη μεταγραφή».
Αντίθετα, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αντιπροτείνει ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί εξαρχής εάν πρώτα είχαν γίνει οι εξαιρέσεις, δηλαδή με ρητή νομοθετική ρύθμιση είχε εξαιρεθεί ο κατάλογος όλων των ακινήτων που πρέπει να εξαιρεθούν. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, αυτό σήμαινε πριν τη μεταβίβαση να είχε προηγηθεί:
«1.  Η  άμεση ταύτιση των σχετικών κωδικών αριθμών Εθνικού Κτηματολογίου (Κ.Α.Ε.Κ.), με σύνταξη και δημοσιοποίηση του πλήρους καταλόγου αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων και γενικότερα ακινήτων που χρησιμοποιούνται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.
2. Η έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης ονομαστικής εξαίρεσης από τη μεταβίβαση κάθε δικαιώματος (κυριότητας και διαχείρισης) όλων των παραπάνω και του περιβάλλοντος χώρου αυτών ή μέρους των ακινήτων αυτών που δεν εμπίπτουν στις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 196 του Ν. 4389/2016 προς την ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. και οποιαδήποτε συναφή εταιρεία ή οργανισμό στο διηνεκές. Το ίδιο να ισχύσει και για τυχόν άλλα παρόμοια ακίνητα, που θα αποκαλύπτονται ή θα χαρακτηρίζονται στο μέλλον συμπληρώνοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά».
Όμως, οι αρχαιολόγοι εντοπίζουν στην ανακοίνωσή τους και ένα άλλο σοβαρό θέμα. Εκτός από τη συγκεκριμένη μεταβίβαση, έχει προϋπάρξει η μεταβίβαση του 2016 όταν το σύνολο των ακινήτων που διαχειριζόταν η ΕΤΑΔ μεταβιβάστηκαν σε αυτή και στο «Υπερταμείο» με το νόμο 4389/2016.
Αυτά τα ακίνητα είναι τα παλιά ακίνητα του ΕΟΤ, τα Ολυμπιακά Ακίνητα, αλλά και τα ακίνητα της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου που απορροφήθηκε από την ΕΤΑΔ. Για τα ακίνητα αυτά προβλέπεται με βάση το νόμο αυτό μια διαδικασία μεταβίβασης κυριότητας (μεταγραφής), εκτός από αυτά που εξαιρούνται, δηλαδή αιγιαλοί, παραλίες και παρόχθιες εκτάσεις, υδρότοποι, περιοχές Ramsar, περιοχές Natura, αρχαιολογικοί χώροι, αμιγώς δασικές εκτάσεις, και λοιπά πράγματα εκτός συναλλαγής.
196 «φιλέτα» στα Χανιά υπό την πλήρη κυριότητά του, με υπουργικές υπογραφές!
Σε μία αποκάλυψη που θα συζητηθεί προχωρά ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Δημήτρης Φραγκάκης.
196 «φιλέτα» στην Π.Ε. Χανίων, ανάμεσά τους και κτίρια που διεκδικεί ο Δήμος Χανίων, περνούν στην κυριότητα του Υπερταμείου, με το οποίο και θα πρέπει να συνομιλούν οι τοπικοί φορείς για το αντίτιμο που θα πρέπει να πληρώσουν για να τα μισθώσουν και να τα χρησιμοποιήσουν αποκαλύπτει το parakritika.gr!
Ειδικότερα, ο κ. Φραγκάκης σημειώνει ότι με δύο Υπουργικές Αποφάσεις της ίδιας μέρας (ΦΕΚ Β΄2320 & Β΄2317 – 19/6/2018), τα ακίνητα αυτά οδεύουν ολοταχώς για «εγγύηση» επί του δημόσιου χρέους και για εκποίησή τους για την αποπληρωμή του, ερήμην των τοπικών κοινωνιών.
Ανάμεσα στους κωδικούς κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) των ακινήτων που πάνε στο Υπερταμείο και περιγράφονται στην Απόφαση, περιλαμβάνονται το κτίριο του ΤΕΙ, το κτίριο της Εφορίας Χανίων, τα Νεώρια, το Παλιό Ψυγείο, το κτίριο του Πολεμικού Μουσείου που κάηκε, το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης και άλλα πολλά…!
Στο Υπερταμείο, Ενετικά Τείχη, Κνωσός και άλλα ακίνητα!
Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η εκχώρηση 417 δημόσιων ακινήτων και στην Κρήτη στο περίφημο Υπερταμείο όπου έχουν υποθηκευτεί για 99 χρόνια πάνω από 10.000 σε όλη την Ελλάδα στους δανειστές αναφέρει το ekriti.gr
Tο θέμα ήρθε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες και από τότε έχει ξεκινήσει ένα γαϊτανάκι αναζητήσεων κατά τόπους, για τα ακίνητα που περιλαμβάνονται σε κάθε περιοχή και της Κρήτης, σε κάθε νομό, καθώς ο κατάλογος των 10.000 ακινήτων που εκχωρούνται δεν τα περιλαμβάνει ονομαστικά αλλά με τους κωδικούς ΚΑΕ που είναι εγγεγραμμένα στο κτηματολόγιο.
Η έρευνα και βουλευτών της αντιπολίτευσης στην Κρήτη και συγκεκριμένα των κυρίων Βασίλη Κεγκέρογλου (ΚΙΝΑΛ), Λευτέρη Αυγενάκη και Γιάννη Κεφαλογιάννη (ΝΔ) οι οποίοι και κατέθεσαν ερώτηση στη βουλή ζητώντας να καταθέσει ο υπουργός Οικονομικών ποια είναι τα 417 ακίνητα που εκχωρούνται στο Υπερταμείο από όλη την Κρήτη και συγκεκριμένα 177 στο Ηράκλειο, 31 στο Ρέθυμνο, 191 στα Χανιά και 18 στο Λασίθι.
Ήδη όμως έχει ξεκινήσει η έρευνα σε τοπικό επίπεδο και σε κάθε νομό χωριστά για να βρεθούν τα ακίνητα που εκχωρούνται.
Και μνημεία του Ηρακλείου στο Υπερταμείο
Ήδη σε πρώτη φάση όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη η Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Στέλλα Αρχοντάκη αρμόδια για την Δημοτική περιουσία, ο Δήμος Ηράκλειου και το νομικό του τμήμα έχει ξεκινήσει να διερευνά εάν μέσα στον κατάλογο των 177 ακινήτων από το Ηράκλειο περιλαμβάνονται και δημοτικά ακίνητα και διαπιστώθηκε ότι εκχωρούνται:
– Τμήματα των Ενετικών Τειχών
– Η Κνωσσός,
– Το τένις,
– Τα Νεώρια,
– κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην πλατεία Κουντουριώτη και το παλιό κτίριο του τελωνείου,
– Το Χημείο,
– Το Δικαστικό μέγαρο,
– Η Πύλη του Αγίου Γεωργίου,
– Η είσοδος της Σαμπιονάρα,
– Το Παγκρήτιο στάδιο,
– Το αρχαιολογικό μουσείο παλιό και νέο,
– 65 στρέμματα στην περιοχή του Δρακουλιάρη,
– Το κτίριο Κοθρή που είχε πρόσφατα είχε εκχωρηθεί στο Δήμο για 30 χρόνια προκειμένου να αποκατασταθεί και να χρησιμοποιηθεί ως χώρος πολιτισμού και πινακοθήκη
– Εκτάσεις εντός της πόλης
– Δημόσια πάρκα
– Ιδιωτικά ακίνητα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν περάσει στην κατοχή του δημοσίου από πλειστηριασμούς και πολλά άλλα.
Από την πρώτη έρευνα του δήμου διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν και δημοτικά ακίνητα στον κατάλογο εκχώρησης για τα οποία θα κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες από τη δημοτική αρχή ώστε να διαγραφούν από το Υπερταμείο.
Στα Χανιά εκχωρείται στο Φρούριο Φιρκά το Μουσείο κ.α
«Την άμεση εξαίρεση μεταβίβασης της κυριότητας και διαχείρισης των μνημείων των Χανίων και άλλων περιοχών της χώρας που περιλαμβάνονται στον μακρύ κατάλογο των 10.119 ακινήτων προς μεταβίβαση στην ΕΤΑΔ ΑΕ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ)», καθώς και «την ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιακών μονάδων και των κατά τόπους Περιφερειακών Υπηρεσιών σχετικά με τα ακίνητα που έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο της ΕΤΑΔ ΑΕ», ζητάει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την κυβέρνηση ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), επισημαίνοντας ότι «το πρωτοφανές αυτό γεγονός έγινε γνωστό με αφορμή τη δημοσιοποίηση καταλόγου των μνημείων που υπάγονται στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων».
Διαπιστώθηκε ότι σ’ αυτόν περιλαμβάνονται:
-μεγάλα τμήματα της ανατολικής τάφρου των ενετικών οχυρώσεων,
-η τάφρος του Βυζαντινού τείχους,
-η νότια τάφρος των ενετικών οχυρώσεων,
-ακίνητα στα οποία έχουν έλθει στο φως σημαντικά μινωικά αρχιτεκτονικά κατάλοιπα,
-συγκροτήματα ενετικών νεωρίων, ο προμαχώνας Μοnigo,
-o ενετικός προμαχώνας Lando,
-το φρούριο Φιρκά
-και το τούρκικο χαμάμ (ακίνητα απαλλοτριωμένα για αρχαιολογικούς σκοπούς από το ΥΠΠΟΑ ή και ακίνητα στα οποία έχουν επίσης πραγματοποιηθεί εργασίες ανάδειξης και αποκατάστασης).
-Περιλαμβάνονται ακόμη και τα Αρχαιολογικά Μουσεία , τόσο το στεγαζόμενο στον ναό του Αγίου Φραγκίσκου αλλά και το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο
και άλλα όπως το Εθνικό Μουσείο Ελευθέριος Βενιζέλος ή το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης».
Μεταξύ των ακινήτων – «φιλέτων» που εκχωρήθηκαν στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, όπως προκύπτει από έρευνα τού HANIA.news, είναι όλα τα Νεώρια (7+3) στο παλιό λιμάνι, το Παλιό Τελωνείο (θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»), το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, τους Ιταλικούς Στρατώνες (όπου στεγάζονταν το Πολεμικό Μουσείο Χανίων), το Φρούριο Φιρκάς και το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, την Ανατολική και τη Δυτική Τάφρο, την πλατεία Δικαστηρίων, τον περιβάλλοντα χώρο του πρώην νομαρχιακού μεγάρου Χανίων, το (παλιό) Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (στην οδό Χάληδων), την Πύλη της Άμμου και την έκταση παραπλεύρως όπου σήμερα λειτουργεί δημοτικό πάρκινγκ, το Παράρτημα Χανίων του ΤΕΙ Κρήτης (δίπλα στο ναό της Ευαγγελίστριας, στη Χαλέπα), το Εθνικό Στάδιο Χανίων, τις παλιές Δικαστικές Φυλακές Χανίων, το κτίριο της Εφορίας (στην οδό Τζανακάκη), το Παλιό Ψυγείο (ανατολικά της Δημοτικής Αγοράς), το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων (με τις γύρω αγροτικές – καλλιεργήσιμες εκτάσεις), την Παλιά Ηλεκτρική, το κτίριο που στεγάζει το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης (στην οδό Σφακιανάκη) και το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων!
Σάλος στη Λάρισα - Παραχώρησαν στο υπερταμείο και τα 32 στρέμματα της μεγάλης ανάπλασης στο Χατζηχαλάρ!
Προτού καλά – καλά ηρεμήσει η Λάρισα από τις αναταράξεις που προκάλεσε η αποκάλυψη του βουλευτή του Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Κώστα Μπαργιώτα πως μέσα στη λίστα των αρχαιολογικών χώρων και εκτάσεων που έχουν παραχωρηθεί για 99 χρόνια στο Υπερταμείο, βρίσκεται και το αρχαίο θέατρο, μια νέα «βόμβα» του ίδιου βουλευτή έρχεται να προκαλέσει νέες δονήσεις.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μπαργιώτας με ανάρτηση που πραγματοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αποκαλύπτει πως στο Υπερταμείο περνάνε και 32 ολόκληρα στρέμματα στο Χατζηχαλάρ!
Πρόκειται για το νότιο κομμάτι, πίσω από την 1η Στρατιά, εκεί όπου έγιναν τα μεγάλα έργα ανάπλασης, κατά τη διάρκεια της τελευταίας θητεία του πρώην δημάρχου κ. Κώστα Τζανακούλη.
Όπως εύλογα αντιλαμβάνεται κανείς, ενώ στην περίπτωση του Αρχαίου Θεάτρου υπήρχε, έστω και έωλα, το επιχείρημα περί «παραχώρησης» και όχι «πώλησης», κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο να σταθεί, ως πολιτικό επιχείρημα, αφού δεν πρόκειται για αρχαιολογικό χώρο ή μνημείο.
Αναδίπλωση Καλογιάννη
Προφανώς αυτός είναι και ο λόγος της προσεκτικής αναδίπλωσης του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη, ο οποίος ενώ το απόγευμα της Πέμπτης έκανε δηλώσεις σε τόνο επιθετικό, «φωτογραφίζοντας» αυτούς που έσπευσαν να υιοθετήσουν τις καταγγελίες του Λαρισαίου βουλευτή, την Παρασκευή το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της κας Ρένας Καραλαριώτου, εμφανίστηκε πολύ πιο προσεκτικός, κάνοντας λόγο για «σοβαρό ζήτημα».
Έρχονται νέες αποκαλύψεις
Μετά και τις νέες αποκαλύψεις, για τα 32 στρέμματα στο Χατζηχαλάρ, σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, αναμένεται τις επόμενες μέρες… “ποταμός” καινούριων στοιχείων, για κτίρια εντός του ιστού της πόλης, που πρόκειται να δημιουργήσουν μέγιστο πολιτικό ζήτημα.
Όπως είναι λογικό, ο ένας μετά τον άλλον, πολιτικοί παράγοντες και κομματικές οργανώσεις στη Λάρισα, έχουν αρχίσει να «ακονίζουν μαχαίρια», για ένα θέμα με άγνωστες, αυτή τη στιγμή, πολιτικές παρενέργειες, στο δρόμο για τις εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές.
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου