Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση του Κώστα Καραμανλή και οι αντιδράσεις από τους σημερινούς "σωτήρες" !

Κάποιοι που σήμερα σηκώνουν τη σημαία των μεταρρυθμίσεων θα ήθελαν διακαώς να μην υπήρχαν τα ντοκουμέντα της ντροπής που αποδεικνύουν την επικίνδυνα λαϊκίστικη στάση τους, όταν ο Κώστας Καραμανλής έδινε μάχες εντός και εκτός των τειχών για τη σωτηρία της χώρας.
Στην αρχή θέλησαν να μας πούνε ότι δε γνώριζαν και αφού τα στοιχεία τους διέψευσαν,δήλωναν ότι η ΝΔ δεν έκανε μεταρρυθμίσεις, δεν πήρε μέτρα για να αντιμετωπίσει την κρίση!
Σε όλες τις αβάσιμες κατηγορίες τους παίρνουν καθημερινά τις απαντήσεις τους...
Ίσως θέλουν να ξεχάσουν και να ξεχάσουμε την περίοδο διακυβέρνησης του Κ. Καραμανλή!
Όσο, όμως η χώρα ταλαιπωρείται, κινδυνεύει εξαιτίας τους, όχι μόνο δε μπορούμε να ξεχάσουμε, αλλά το θεωρούμε και υποχρέωσή μας να θυμίζουμε στους συμπολίτες μας την αλήθεια!
15-2-2008. Κώστας Καραμανλής, προς Γιώργο Παπανδρέου:
«Εάν κυβερνούσατε ποτέ,θα οδηγούσατε σε πολύ λίγους μήνες τον τόπο στο πλήρες αδιέξοδο,στο οποίο,όχι μόνο αυξήσεις δεν θα υπάρχουν,αλλά (θα υπάρχει) και αδυναμία πληρωμής μισθών και συντάξεων. »
Ασφαλιστικός νόμος Πετραλιά:
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
16-03-2008
Γιώργος Παπανδρέου:«Φθάνει πια! Πάρτε πίσω το νομοσχέδιό σας!» 
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όλες αυτές τις μέρες –σήμερα, αύριο- η Ελλάδα απεργεί και διαδηλώνει. Ο Έλληνας και η Ελληνίδα αγωνιούν, ανησυχούν, φοβούνται για το εισόδημά τους, για την οικογένειά τους, για τα παιδιά τους. Ξέρετε τι λένε; Αυτό που λέει η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αυτό που λέμε και εμείς: «Φθάνει πια! Πάρτε πίσω το νομοσχέδιό σας!» 
Σας το φωνάζουν όλοι: Οι εργαζόμενοι στη Δ.Ε.Η., στην Τράπεζα της Ελλάδος, στους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στα λιμάνια, στην πολιτική αεροπορία, στις Τράπεζες. 

Σας το φωνάζουν οι δημοσιογράφοι, οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης, δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές, γιατροί, φαρμακοποιοί, μηχανικοί, δάσκαλοι, καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης, εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα. «Πάρτε το πίσω», λένε. Πάρτε το πίσω, κύριοι συνάδελφοι! Φθάνει πια αυτή η κοροϊδία! 

Εσείς, βέβαια, κωφεύετε. Αφήνετε τις πόλεις να πνίγονται στα σκουπίδια. Αφήνετε τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, τις επιχειρήσεις χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς ρευστό στο ταμείο τους. Οχυρώνεστε πίσω από τον αυταρχισμό σας, πίσω από τα Μ.Α.Τ., τους απεργοσπαστικούς κομματικούς μηχανισμούς, τις δικαστικές διώξεις των απεργών, την ποινικοποίηση του δικαιώματος της απεργίας. Δεν ακούτε, δεν καταλαβαίνετε την κραυγή αγωνίας της κοινωνίας και δεν υπάρχει ούτε ένας κλάδος εργαζομένων που να συμφωνεί μαζί σας. 
Δεν μπορείτε να κοιτάξετε στα μάτια τον εργαζόμενο. Τι θα του πείτε; Είχαν προγραμματίσει τη ζωή τους. Πώς να αντέξουν την προοπτική αύξησης των ορίων ηλικίας και μείωσης των συντάξεων που δικαιούνται; Οι εργαζόμενες μητέρες και αυτές είχαν προγραμματίσει τη ζωή τους. Μητέρες με ανήλικα παιδιά ξέρουν ότι με τη δική σας πολιτική, υποχρεώνονται να δουλέψουν πέντε με δέκα χρόνια παραπάνω. Θα τους πείτε ότι δεν αξίζουν;
*****************************

Ο κ. Καραμανλής, παλιότερα, μιλούσε στη Βουλή το πρωί με θερμά λόγια για την γυναίκα στην κοινωνία, ενώ το απόγευμα ανακοίνωνε το νομοσχέδιο που πλήττει πρωτίστως την εργαζόμενη γυναίκα και μητέρα. Υποκρισία χωρίς όρια. Στο νομοσχέδιο, απλώς χρυσώνετε το χάπι, ενώ καταλύετε τα ουσιαστικά δικαιώματα για τις γυναίκες. Μιλάτε για τις αγρότισσες. Τις εξαιρείτε όμως και αυτές από τα πενιχρά που δίνετε δήθεν ως αντιστάθμισμα. 
Πριν κλείσω, όμως, θα ήθελα να πω δυο λόγια και για το επικίνδυνο παιχνίδι που παίζετε και στη Δ.Ε.Η. Είναι σε όλους μας γνωστό, ότι το ταμείο ασφάλισης των εργαζομένων στην Δ.Ε.Η. δημιουργήθηκε με τον νόμο 2773/1999, με τη σύμφωνη γνώμη, όχι μόνο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αλλά και της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Λόγω της ιδιαιτερότητάς του, ως νεοσύστατος ασφαλιστικός φορέας εξαιρέθηκε από την ενοποίηση των ταμείων, που προέβλεπε ο ν. 3029/2002. Γιατί επιχειρεί σήμερα η Κυβέρνηση, αυταρχικά και χωρίς επιχειρήματα, την ένταξη του Ο.Α.Π.-Δ.Ε.Η. στο Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Ε.Α.Μ.; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Αυτή η ρύθμιση συνδέεται απόλυτα με τα σχέδια για ξεπούλημα της Δ.Ε.Η. σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Και μετά μας λέει, γιατί εγείρονται και εξεγείρονται οι εργαζόμενοι στη Δ.Ε.Η. Μα εσείς είστε, αγαπητοί συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, που αθετείτε την δική σας υπογραφή, αυτή που βάλατε εσείς, μαζί με τους εργαζόμενους στη Δ.Ε.Η. Έχουν κάθε λόγο και, βεβαίως, αυτά είναι τα μέσα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Γι’ αυτό η Κυβέρνηση φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Δ.Ε.Η. και για την ταλαιπωρία των χιλιάδων καταναλωτών. Προσπαθείτε να τρομοκρατήσετε, βεβαίως, τον εργαζόμενο. Εμείς θα είμαστε κοντά του, για να μην μπορέσετε να τρομοκρατήσετε τους εργαζόμενους και να μην μπορέσετε να σταματήσετε του δίκαιους αγώνες τους.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ) 
Το ενιαίο ταμείο για τα μέσα ενημέρωσης είναι έκτρωμα αποκλεισμών. Τεχνικοί ραδιοφώνου και τηλεόρασης, συντάκτες των portals, αυτοαπασχολούμενοι, μένουν εκτός. Τράπεζα Ελλάδος: Επίσης γνωστή η αλαζονεία, με την οποία τους αντιμετωπίζετε. Ούτε τους είδατε, ούτε τους υπολογίσατε, με αποτέλεσμα να εκτεθεί η χώρα διεθνώς, να υπάρξει διασυρμός από το κλείσιμο της χρηματιστηριακής αγοράς. 
Γιώργος Παπανδρέου, πρόεδρος ΠΑΣΟΚ
**************************************

Αίτημα για δημοψήφισμα στο Ασφαλιστικό

 21/03/2008
Ολοκληρώθηκε χθες η ψήφιση των άρθρων του νομοσχεδίου- σήμερα η τελική ψηφοφορία

▅ Η αιφνιδιαστική πρόταση του Αλ. Αλαβάνου ανατρέπει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, η οποία επεδίωκε να κλείσει το θέμα του Ασφαλιστικού 
▅ Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η πρόταση για το δημοψήφισμα τίθεται στην ημερήσια διάταξη αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου στο σύνολό του 
▅ Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ μίλησε για «πρόταση δημιουργίας εντυπώσεων που ούτε θέλει και ούτε μπορεί να στηρίξει η αντιπολίτευση» 
«Μπλόκο» στα σχέδια της κυβέρνησης να περάσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο εν ριπή οφθαλμού από τη Βουλή έκανε χθες η αντιπολίτευση, μετά την πρωτοβουλία του κ.Αλ.Αλαβάνου να ζητήσει τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Η αιφνιδιαστική πρότασή του, που εξασφάλισε τη συγκατάθεση τόσο του ΠαΣοΚ και του ΚΚΕ όσο και του ΛΑΟΣ, ανατρέπει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, η οποία επεδίωκε να κλείσει την «ανοιχτή πληγή» του Ασφαλιστικού με την (χθεσινή) ψήφιση του επίμαχου νομοθετήματος. Ετσι, παρά την υπερψήφιση των άρθρων του (μόνον από τη ΝΔ), το νομοσχέδιο παραμένει στη Βουλή δίχως να πάρει τον δρόμο του για την Προεδρία της Δημοκρατίας- όπου θα υπογραφεί, ως είθισται, από τον κ. Κ. Παπούλια -, για να δημοσιευθεί ακολούθως στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και να καταστεί επίσημος νόμος του κράτους. 
Η πολιτική ουσία της κίνησης αυτής είναι ότι διατηρεί στην επικαιρότητα και για τις προσεχείς ημέρες το «καυτό» για την κυβέρνηση θέμα του Ασφαλιστικού, τροφοδοτώντας τη συνέχιση των σφοδρών κοινωνικών αντιδράσεων που έχουν ξεσπάσει, αλλά κυρίως εξαναγκάζοντας τον πρωθυπουργό κ. Κ.Καραμανλή και τους βουλευτές του κόμματός του να προσέλθουν στη Βουλή- την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη- για να αντιμετωπίσουν τα νέα ομαδικά πυρά της αντιπολίτευσης, η οποία κατάφερε με αφορμή την ασφαλιστική μεταρρύθμιση να εμφανίσει εν προκειμένω κοινό αντικυβερνητικό μέτωπο. 
«Συμβολική» κίνηση 
Ο κ. Αλαβάνος επικαλούμενος διάσταση της κυβέρνησης με τη θέληση της κοινωνίας ζήτησε την ενεργοποίηση του άρθρου 44 του Συντάγματος για την προκήρυξη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δημοψηφίσματος επί ψηφισμένου νομοσχεδίου «που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα». Το αίτημα των κομμάτων τίθεται κατά προτεραιότητα στην ημερήσια διάταξη της Βουλής αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου επί του συνόλου του. Η σχετική πρόταση πρέπει να υπογράφεται από τα 2/5 των βουλευτών (δηλαδή 120), ενώ για να εγκριθεί απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία των 3/5 (180 βουλευτές). Οπως είπε σχετικά ο κ. Αλαβάνος, πρόκειται για μια «συμβολική» πολιτική κίνηση η οποία «τσαλακώνει την απαράδεκτη προσπάθεια της ΝΔ και τον εξευτελισμό της Βουλής να συζητάει με διαδικασίες εξπρές μέχρι τις 4.00 
το πρωί»
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κ. Χρ.Παπουτσής έσπευσε να επικροτήσει την πρόταση Αλαβάνου λέγοντας ότι «είναι εξαιρετικής σημασίας και εξαιρετικού ενδιαφέροντος» και σημείωσε ότι «έρχεται να ανταποκριθεί στην πρόταση του κ. Γ.Παπανδρέου για ευρύτερη συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς,ιδιαίτερα όμως απέναντι σε αυτό το νομοσχέδιο» και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχθεί την πρόσφατη πρόταση του προέδρου του ΠαΣοΚ για άμεση συνεννόηση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των δύο κομμάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου