Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Τον Καραμανλή δεν τον κρατάει ΚΑΝΕΙΣ...

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης…
 Για εισαγωγή παραθέτω απόσπασμα από το βιβλίο μου «Καραμανλής off the record» και αμέσως μετά επιστροφή για σχολιασμό και συγκριτική αξιολόγηση ηγεσιών. Πρόκειται για το κεφάλαιο στο οποίο αποκάλυψα σκέψεις που μου είχε διατυπώσει ο πρώην πρωθυπουργός για τον ρόλο των ΜΜΕ στην πατρίδα μας:
«Αυτή η παράταξη, η δική μας, δεν είχε ποτέ νταβατζήδες. Το ΠΑΣΟΚ είχε δύο. Τους γνωστούς! Εμάς προσπάθησε κάποια στιγμή η Βλάχου, όχι όπως αυτοί, αλλά δεν τα κατάφερε ποτέ» μου είπε σε μία από τις συναντήσεις μας στο Μαξίμου ο Καραμανλής.
Κι όταν ένας υπουργός της Ν.Δ., που επισκέφθηκε προηγουμένως τον Χρήστο Λαμπράκη στην Αναγνωστοπούλου, του πρότεινε να ρίξει «γέφυρες» προς εκείνον για λογαριασμό του, ο Καραμανλής τον αγριοκοίταξε και τον ρώτησε: «Μα καλά, πώς τον εμπιστεύεσαι αυτόν; Νομίζεις ότι πιάνεται φίλος;»
Φιλοσοφία του πρώην πρωθυπουργού από την εποχή που ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης ήταν να αποφεύγει τις συναλλαγές, τις μυστικές συναντήσεις, τα αιτήματα. Ακόμη και όταν ηττήθηκε στη μάχη για τον βασικό μέτοχο αρνήθηκε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους διώκτες του. 
Μέχρι σήμερα -2016- όχι απλώς δεν έχει συναντήσει κανέναν τετ α τετ ιδιωτικώς, αλλά κάθε φορά που προκύπτει θέμα ενίσχυσης των προνομίων τους στη Βουλή (νόμος για την ψηφιακή μετάδοση – κυβέρνηση Ν.Δ.) ή δικαίωσης της πολιτικής του (νόμος Παππά) απουσιάζει από τις ψηφοφορίες για να επικυρώσει τη διαχρονική στάση του για το θέμα. Επί κυβερνήσεως Ν.Δ. απείχε για να μην καταψηφίσει, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ απείχε για να μην υπερψηφίσει, πάντα για να είναι συνεπής με τον εαυτό του και να μην έρχεται σε αντίθεση με το κόμμα του. Φιλοσοφία των διαδόχων Καραμανλή στην πρωθυπουργία ήταν να συναντούν τους εκδότες είτε στο Μαξίμου είτε σε σπίτια.
Ο Γιώργος Παπανδρέου τούς είχε καλέσει στο Μαξίμου. 
Έχει, μάλιστα, σημασία να ανατρέξει κανείς στα όσα αποκαλύφθηκαν για εκείνη τη συνάντηση, το κείμενο του 2012 είναι ταυτόσημο στο ύφος με το κείμενο το σημερινό: «Δεν έχουμε αιτήματα, δεχόμεθα αιτήματα». Ο Αντώνης Σαμαράς είχε σταθερή επαφή με το σύνολο του εκδοτικού κόσμου. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την άνοιξη του 2013 έναν γύρο δημόσιων συναντήσεων, επισκεπτόμενος τις έδρες εκδοτικών ομίλων, και έπειτα ξεκίνησε μυστικές συναντήσεις. 
Ας αναρωτηθεί κανείς, με πρώτο τον Τσίπρα, που σήμερα πρέπει να δίνει εξηγήσεις για γάτες Ιμαλαΐων, και άλλα τινά: Γιατί τόσα χρόνια κανείς δεν τόλμησε να γράψει κάτι αντίστοιχο για τον Καραμανλή με υπονοούμενα για χρυσές εφεδρείες; Μα γιατί δεν τον κρατάει κανείς.
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΤΤΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου