Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Ο πρώην Διοικητής της Τ.τ.Ε., Γιώργος Προβόπουλος έχει δώσει στεγνά το Γιώργο Παπανδρέου, αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε με τις δηλώσεις του! Ο ΓΑΠ είναι σήμερα Βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου...

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα " Καθημερινή" ( Ιανουάριος 2018), ο πρώην κεντρικός Τραπεζίτης, Γ. Προβόπουλος, ξεκαθαρίζει ότι η πρόβλεψη της αύξησης του ελλείμματος του 2009 σε διψήφιο ποσοστό είχε να κάνει με τη λήψη των μέτρων που έπρεπε η κυβέρνηση Παπανδρέου να λάβει και ουδέποτε έλαβε, επιβεβαιώνοντας έτσι τον πρώην υπουργό των Οικονομικών, κ. Γ. Παπαθανασίου και τη Νέα Δημοκρατία, που είχαν καταγγείλει εσκεμμένη αύξηση δαπανών το τελευταίο τρίμηνο του 2009 από το ΠΑΣΟΚ.
Όπως τονίζει στη συνέντευξή του ο πρώην Διοικητής της Τ.τ.Ε.  " όλοι ενημερώθηκαν" για την κατάσταση της οικονομίας.
Σε ερώτηση για την πρόβλεψη του 6% απάντησε επί λέξει:
"Αλλά όταν θέλεις να σου πω πώς θα κλείσεις τον χρόνο, πρέπει να μου πεις τι θα ξοδέψεις τους τρεις τελευταίους μήνες. Ολοι έλεγαν ότι η νέα κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη να αρχίσει να μαζεύει. Δεν μάζεψε. Ξόδευε κι άλλο. Οταν επισκέφθηκα στις 9 Οκτωβρίου τον νέο υπουργό Οικονομικών, είπα ότι το ταμειακό έλλειμμα ήταν 10% και με τη φόρα που είχαν τα πράγματα, αν δεν λαμβάνονταν σοβαρά και επείγοντα μέτρα, το έλλειμμα θα ξεπερνούσε το 12%. Τέτοια μέτρα δεν ελήφθησαν. Γι’ αυτό και άρχισαν πάλι να ανεβαίνουν τα σπρεντ."
Αποστάσεις, επίσης κρατά και από τον πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, λέγοντας ότι " Εγώ δεν έχω λόγο να αμφισβητώ τα στοιχεία.  Αλλά δεν μπορώ να ξέρω τι έκανε ο διοικητής της ΕΛΣΤΑΤ. "
Παραδέχεται ότι για πρώτη φορά μπήκαν οι 17 ΔΕΚΟ στον υπολογισμό του ελλείμματος, αν και θεωρεί ότι γι αυτό έπραξαν σωστά, πλην όμως σε καμία άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είχαν συνυπολογιστεί στα ελλείμματα που δηλώθηκαν.
Τέλος, επισημαίνει ότι ακόμη και αν δεν αναθεωρούνταν τα οικονομικά στοιχεία του 2009, κάποια στιγμή θα μπαίναμε στα μνημόνια, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναρωτιέται:
"Όταν επί οκτώ χρόνια έρχονται οι δανειστές και μας υπαγορεύουν τι πρέπει να κάνουμε κι εμείς αρνούμαστε πεισματικά, πώς θα μπορούσε μια κυβέρνηση να τα κάνει όλα εκείνα τα επώδυνα, και μάλιστα με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις απέναντι;"
Εμείς θα του απαντούσαμε ότι αν όλοι τους φρόντιζαν να ακουστούν οι εκκλήσεις του Κώστα Καραμανλή για συναίνεση, αν όλοι τους στήριζαν τα μέτρα που έλαβε, τα οποία ήταν σαφώς ηπιότερα και σίγουρα πιο ουσιώδη, αν όλοι τους δε φρόντιζαν να μην ακουστεί η αλήθεια, τότε σίγουρα και την εθνική μας κυριαρχία δε θα χάναμε και ο ελληνικός λαός θα ακολουθούσε και θα στήριζε...Όμως με τα " λεφτά υπάρχουν", με την άρνηση των πολιτικών δυνάμεων να συναινέσουν στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, δώσαμε άλλοθι στο να βρεθεί η χώρα μας σε καθεστώς οικονομικής κατοχής, χάνοντας συγχρόνως κάθε ανθρώπινο δικαίωμα και ζώντας επί εννιά (!) χρόνια τη λαίλαπα των πιο σκληρών μέτρων, που οδήγησαν σε καταστροφή που μόνο ένας συμβατικός πόλεμος θα μπορούσε να επιφέρει...
Οι ευθύνες εδώ δεν είναι πολιτικές..
Είναι ακραιφνώς εγκληματικές και κυρίως προδοτικές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου