Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Η αλήθεια του Κώστα Καραμανλή, που τρομάζει...


1.- Στην συνέντευξη που έδωσε, στο ΟΡΕΝ και στην ΄Ελλη Στάη, ο πρωθυπουργός, καταλόγισε, στον Κώστα Καραμανλή, ότι «δεν κάθισε να δώσει τη μάχη…. Επέλεξε, να φύγει έχοντας πλήρη επίγνωση της εικόνας αυτού, που άφηνε».

          Δυο σημεία θέλω να επισημάνω:

          α.- Ο Κ. Καραμανλής δεν έφυγε. Αυτό θα ίσχυε, εάν είχε παραδώσει την ηγεσία της Ν.Δ. σε άλλον, όπως, ακριβώς, έπραξε ο Σημίτης, όταν παρέδωσε το … «δακτυλίδι», στον Γ. Παπανδρέου.

          Ο Κ. Καραμανλής ηγήθηκε της Νέας Δημοκρατίας, παίρνοντας, στην πλάτη του, όλο τον προεκλογικό αγώνα.

          Το ότι προκήρυξε εκλογές κάτι μήνες νωρίτερα, ήταν πράξη ευθύνης. Η χώρα δεν άντεχε τόσο μακρά προεκλογική περίοδο.

          Γνώριζε, επίσης, πολύ καλά, την κατάσταση της χώρας, γι’ αυτό και, όταν ο ΓΑΠ έταζε αυξήσεις, πάνω από τον τιμάριθμο και διαβεβαίωνε, πως «λεφτά υπάρχουν», ο Κ. Καραμανλής δήλωνε, ότι, εάν έπαιρνε την εξουσία, θα πάγωνε, για τρία χρόνια, μισθούς και συντάξεις, για να ισορροπήσουν τα οικονομικά της χώρας.

          β.- Το ίδιο με τον Κ. Καραμανλή πράττει, σήμερα, ο ίδιος ο Α. Τσίπρας!

          Είχε την ευχέρεια να μείνει, στην πρωθυπουργία, πέντε ακόμη μήνες. Παρά ταύτα, προτίμησε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, αντιλαμβανόμενος – και αυτός -, ότι η χώρα δεν αντέχει μια τόσο μεγάλη προεκλογική περίοδο.

          Θεωρώ, ότι η απόφαση αυτή του πιστώνεται, ως πράξη πολιτική ευθύνης.

          Είναι, όμως, ανακόλουθο, να κατηγορεί τον Κ. Καραμανλή, για κάτι, που πράττει, σήμερα, και ο ίδιος.

          Στην ίδια συνέντευξη, ο πρωθυπουργός είπε κάτι, που μου προκαλεί ερωτηματικά.

          Αναφερόμενος στον Γ. Παπανδρέου, δήλωσε, ότι: <<μάλλον, ο επόμενος δεν κατάλαβε τι παραλάμβανε και έλεγε «λεφτά υπάρχουν» >>.

          Είναι, όμως, δυνατόν, να είναι πρωθυπουργός της χώρας και να μην γνωρίζει, ότι ο ΓΑΠ, αρκετό καιρό πριν καν εκλεγεί πρωθυπουργός, είχε συναντηθεί με τον Στρος Καν, τότε, Γενικό Διευθυντή του ΔΝΤ και είχε συζητήσει, μαζί του, την μεθόδευση, για να οδηγηθεί η χώρα στο ΔΝΤ;

          Εάν, πράγματι, δεν το γνώριζε, τότε, κρίνεται «λίγος», για πρωθυπουργός….

          Θέλω, επίσης, να επισημάνω, ότι ο Α. Τσίπρας ουδέποτε έκανε λόγο, για το εγκληματικό  PSI, που διέλυσε τις Τράπεζες, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τα Νοσοκομεία, κ.λ.π. Ιδρύματα και, ουσιαστικά, δήμευσε τις αποταμιεύσεις των Ελλήνων, που είχαν εμπιστευθεί ομόλογα του Ελληνικού Κράτους και μετέτρεψε ένα ιδιωτικό χρέος σε διακρατικό και, μάλιστα, με υπαγωγή του στο Αγγλικό δίκαιο.

          Είναι απορίας άξιο, γιατί ο Α. Τσίπρας δεν έχει κάνει «σημαία» αυτό το εγκληματικό γεγονός.

          Η μόνη δικαιολογία, που βλέπω, είναι ότι θέλει να παραμείνει το «καλό παιδί» και να μην στεναχωρήσει τους εξωχώριους κηδεμόνες του.

          Δεν αντιλαμβάνεται, όμως, πως  πρόκειται για θεσμούς, οι οποίοι, με το άκουσμα και μόνον της δηλώσεώς του, ότι είναι κομμουνιστής, βγάζουν … καντήλες και οι οποίοι τον ανέχονταν, διότι τους έκανε την δουλειά τους.  Σήμερα, με ευχαρίστηση, θα του τραβούσαν το χαλί.

          Η Ευρωπαϊκή συστημική elite δεν ανέχεται την αριστερά. Ανέχεται τους σοσιαλδημοκράτες, που έχουν ταυτιστεί μαζί της.

          Ο Α. Τσίπρας το έχει καταλάβει, αλλά άργησε να προβεί σε αλλαγή της ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ και θα το πληρώσει.

          2.-  Το ΚΙΝΑΛΛ – διάβαζε ΠΑΣΟΚ – επιτίθεται, με μανία, στον Κ. Καραμανλή, ως υπαίτιο για το ότι η χώρα οδηγήθηκε στα …βράχια.
Άποψη, που, φαίνεται, ότι, αργοπορημένα, υιοθέτησε και ο Α. Τσίπρας.

          Μπορώ να δεχθώ την επίθεση του ΠΑΣΟΚ, που ενδιαφέρεται να βγάλει, από πάνω του, την ευθύνη Σημίτη –  ΓΑΠ, για την οικονομική καταστροφή της χώρας.

          Εν μέρει αποδέχομαι και την θέση, επ’ αυτού, του Α. Τσίπρα. Προεκλογική περίοδο διανύουμε….. Δικαιολογούνται τέτοιες δηλώσεις….

          Εκείνο, όμως, που δεν καταλαβαίνω, είναι η θέση της Ν.Δ. και του προέδρου της.

          Τη ίδια μέρα, που έδωσε συνέντευξη ο Α. Τσίπρας, έδωσε και ο Κ. Μητσοτάκης συνέντευξη, στο ΣΚΑΪ, όπου, ερωτηθείς για την εκτίναξη του ελλείμματος του 2009, είπε: «δεν είναι ώρα να κάνουμε κριτική ή αυτοκριτική»… Δηλαδή, εμμέσως, πλην σαφώς, δέχθηκε, ότι υπήρχε κάποια ευθύνη της κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή, για τα ελλείμματα, που άφησε η κυβέρνησή του.

          Και διερωτώμαι:

          Είναι δυνατόν, ο πρόεδρος της Ν.Δ. να μην έχει διαβάσει το βιβλίο του Γ. Παπαθανασίου, τελευταίου Υπουργού Εθνικής Οικονομίας της κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή, στο οποίο παρατίθενται τα συντριπτικά στοιχεία, σχετικά με το ποίος είχε, πράγματι, την ευθύνη, για την οικονομική κατάντια της χώρας. Για τις ευθύνες τις κυβερνήσεως Σημίτη, που καταχρέωσε την χώρα και υποχρέωσε τις επόμενες κυβερνήσεις να δανείζονται, για να εξοφλούν τα χρέη που δημιούργησε η κυβέρνησή του.

          ΄Οσον αφορά το …. παραμύθι, για, δήθεν, εκατοντάδες χιλιάδες διορισμούς, κατά την διακυβέρνηση Κ. Καραμανλή, ας ανατρέξει, όποιος θέλει και ενδιαφέρεται, στα στοιχεία, για να πληροφορηθεί πόσοι ήταν οι υπάλληλοι, που βρέθηκαν διορισμένοι, από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, με σύμβαση ορισμένου χρόνου ή stage, κατά την ανάληψη της κυβερνήσεως, από τον Κ. Καραμανλή και πόσοι, απ’ αυτούς και μόνον, μονιμοποιήθηκαν, με το διάταγμα Παυλόπουλου.

          Πιθανώς, να υπάρχουν άλλα ζητήματα, που θα μπορούσαν να καταλογισθούν στον Κ. Καραμανλή, αλλά όχι το ότι ήταν εκείνος, που οδήγησε την χώρα στα ….βράχια.

          Κάποτε να αρθεί, επιτέλους, το …πέπλο προστασίας των Σημίτη και ΓΑΠ και, τότε, θα λάμψει και η αλήθεια.

          3.- Επ’ ευκαιρία των εκλογών, θέλω να σχολιάσω τις διάφορες, δήθεν, διευρύνσεις των κομμάτων, προς τα αριστερά ή τα δεξιά.

          Δεν αντιλαμβάνονται οι ηγεσίες, ότι, πλέον, τα ονόματα – και δη ονόματα από τον κάλαθο των αχρήστων -, μάλλον,  ζημιά, παρά καλό κάνουν;

          Δηλαδή, τι προσφέρουν, στο ΣΥΡΙΖΑ, ο …γυρολόγος της πολιτικής, Θεοχαρόπουλος, η Ξενογιαννακοπούλου, η Παπακώστα, ο Ραγκούσης και άλλοι, εκτός από την προσωπική ψήφο τους, που και αυτή αμφισβητείται;

          Τι προσφέρουν, στην Ν.Δ., ο Τατσόπουλος, ο Ψαριανός και άλλοι, εκτός από την ….φαιδρότητά τους;

          Για να μην μιλήσω, για τον πιο άχρηστο δήμαρχο της Αθήνας, τον Γ. Καμίνη, που η Φώφη τοποθέτησε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝ-ΑΛΛ….

          Είναι αστείο, να εκδιώκεται ο Ε. Βενιζέλος, με τα όποια αρνητικά του, αλλά και με το ειδικό του βάρος και, αντ’ αυτού, να υιοθετείται ο …. Καμίνης….
          Άτιμο σύστημα Soros……

          4.- Εκείνο, πάντως, που πρέπει να καταλάβουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις, είναι ότι, πλέον, μόνον η αξιοπιστία τους θα κρίνει και την τύχη τους.

          Οι  Έλληνες δεν θα ανεχθούν, πια, άλλη κοροϊδία και αναξιοπιστία.

          Εάν ο Κ. Μητσοτάκης – που, κατά τα φαινόμενα, θα πάρει τις εκλογές – δεν έχει αντιληφθεί, ότι η αξιοπιστία του και μόνον θα τον βοηθήσει να οδηγήσει την χώρα στην ανάπτυξη, τότε, σύντομα, θα χαθεί κι αυτός και θα περιπέσει στα αζήτητα.
independent-observer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου