Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Οι μάσκες έπεσαν - ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε για να ολοκληρώσει την Εθνική προδοσία.

Όλοι θα θυμάστε, την προεκλογική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, πως μπορεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να επικύρωσε στη Βουλή, την Συμφωνία των Πρεσπών, όπου η Ελλάδα παραχωρεί την Ιστορία της Μακεδονίας στα Σκόπια, όμως με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, η χώρα μας δεν θα απεμπολήσει το δικαίωμα να ασκήσει ΒΕΤΟ, στην ένταξη των ψευτομακεδόνων στην Ε.Ε.

Αυτά όπως είπαμε, προεκλογικά, διότι στη συνέχεια και από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία, κατάφερε μ΄αυτή της την υπόσχεση να εξαπατήσει τον Ελληνικό λαό και να υφαρπάξει τη ψήφο του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ολοκληρώνει την Εθνική προδοσία.

Και από το ΒΕΤΟ, στην ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε., σήμερα δηλώνουμε με υπερηφάνεια, αρωγοί της Ευρωπαϊκής τους πορείας.

Βεβαίως, επειδή τα νέα δεδομένα και η αλλαγή της πολιτικής φιλοσοφίας της Νέας Δημοκρατίας, αντίκειται στις Ιδρυτικές Αρχές του κόμματος και έχουν φέρει αναβρασμό στο κόμμα και στους ψηφοφόρους που εμπιστεύτηκαν αυτούς τους απατεώνες, η σημερινή ηγεσία της, με ένα τρικ και λέγοντας πως η γραμμή που ακολουθείται, πηγάζει μέσα από τις δεσμεύσεις τις Συμφωνίας των Πρεσπών, για τις οποίες η ίδια δεν ευθύνεται, προσπαθεί να δικαιολογήσει τ΄ αδικαιολόγητα.

Αυτό όμως είναι μέγα ψέμα. Το οποίο και εύκολα αποδεικνύεται.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στο Euronews, δήλωσε τα εξής:

 «Ακολουθώντας την ατζέντα της Θεσσαλονίκης, η Ελλάδα υποστηρίζει ένθερμα την ευρωπαϊκή προοπτική στη χερσόνησο των Βαλκανίων και φυσικά στα Δυτικά Βαλκάνια, και ιδίως στη συγκεκριμένη περίπτωση της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας. Και ως χώρα που διατηρεί φιλικές σχέσεις με τη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία, θα προσπαθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο να διευκολύνουμε την επίλυση των διαφορών τους. Και είμαι σίγουρος ότι όλοι θα το εκτιμήσουν»

 Ποιά είναι όμως η ατζέντα της Θεσσαλονίκης που επικαλείται ο Νίκος Δένδιας;

Τον Ιούνιο του 2003 και επί Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε, η σύνοδος ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων κατέληξε στη Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης, στην οποία δηλωνόταν απερίφραστα ότι «το μέλλον των Βαλκανίων είναι εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Την χώρα μας εκπροσώπησαν τότε  ο Υπ. Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και ο αναπληρωτής του Τάσος Γιαννίτσης.

Τί προβλέπει η ατζέντα της Θεσσαλονίκης, την οποία και επικαλείται ο Νίκος Δένδιας; Κρατηθείτε:



Δηλαδή, σήμερα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, έρχεται να υλοποιήσει, όλες τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Κώστα Σημίτη.

Μήπως τώρα αντιλαμβάνεστε γιατί στελέχωσε την κυβέρνηση με ανθρώπους του αρχιερέα της διαπλοκής;

Πάμε τώρα παρακάτω.

Επειδή τελευταία χρησιμοποιείται μία καραμέλα, πως κάθε σοβαρό κράτος έχει μία συνέχεια και συνέπεια και οφείλει να τηρεί τις δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, θέλοντας όπως είπαμε να δικαιολογήσουν την Εθνική προδοσία που διαπράττει και η σημερινή κυβέρνηση, θα έρθουμε να ανατρέψουμε και αυτόν τον ισχυρισμό τους.

Από το 2004 έως το 2009, οι κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή, παρέκαμψαν όλες αυτές τις δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, από την εποχή που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης άνοιξε το θέμα με το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Και οι ανατροπές αυτές, επισφραγίστηκαν, με το ΒΕΤΟ της Ελλάδος στο Βουκουρέστι, όπου και θα αποφασιζόταν η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Άρα λοιπόν, εδώ δεν τίθεται κανένα θέμα δέσμευσης, αλλά το όλο ζήτημα εναπόκειται στη θέληση της εκάστοτε κυβέρνησης.

Σίγουρα, κάπου εδώ, θα μπορούσε κανείς να επικαλεστεί και ζήτημα ανικανότητας. Πως δηλαδή, επειδή ο Καραμανλής ήταν ένας μεγάλος ηγέτης, πράγματι κατάφερε να κάνει αυτές τις ανατροπές. Όμως οι επόμενες κυβερνήσεις δεν μπορούσαν να καταφέρουν κάτι τέτοιο και αρκέστηκαν στο λιγότερο κακό για την Ελλάδα. Αν θέλετε, για χάρη της συζήτησης θα το δεχόμασταν ακόμα και αυτό, αν και σε τέτοιες περιπτώσεις, ισχύει ο άγραφος νόμος της πολιτικής, πως όποιος δεν μπορεί, πάει σπίτι του. Ας μας απαντήσει όμως κάποιος, γιατί όλοι οι επόμενοι, συνασπίστηκαν μεταξύ τους και στήθηκαν απέναντι από τον Κώστα Καραμανλή. Τον τελευταίο πατριώτη πρωθυπουργού. Και μάλιστα, στήθηκαν απέναντι του, τόσο επί της πρωθυπουργίας του, όσο και μετά την πτώση του.

Αλήθεια, υπάρχει απάντηση σ΄αυτό το ερώτημα; 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου