Σας είπα όλη την αλήθεια

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Βαδίζοντας προς το τέλος


Μια φορά και έναν καιρό, ήταν ένας λαγός και ένας κομιστής, που τ΄άρπαζαν από την Αμερικανική Πρεσβεία και αμφισβητούσαν το ''ΠΥΘΙΑ'', το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή.

Ξαφνικά, στους αμφισβητίες προστέθηκε και η Περσεφόνη (το Περσεφόνη όπως έχουμε ξαναπεί εκ του Noor 1).

Μείζον ζήτημα δημιουργείται με το άρθρο του εκδότη των Παραπολιτικών, Γιάννη Κουρτάκη, όπου στο οποίο αμφισβητεί ευθέως το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, γνωστό με την κωδική ονομασία ''ΠΥΘΙΑ''.
Παρουσιάζοντας μάλιστα τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ως τον εμπνευστή ενός μύθου.

Βεβαίως, αν διαβάσει κανείς το επίμαχο άρθρο, το οποίο και σας το παραθέτουμε, ώστε να παραμείνει και ως ντοκουμέντο, αφού είναι βέβαιο πως θα εξαφανιστεί στο άμεσα προσεχές διάστημα, μπορεί να καταλάβει ο καθένας πως μιλάμε για κάτι, πραγματικά γραμμένο στο πόδι, που εύκολα αντιλαμβάνεσαι πως πρόκειται για αποτέλεσμα πανικού.
Καθώς είναι ασυνάρτητο, βρίθει ανακριβειών και βασίζεται καθαρά σε υποθέσεις του συγγραφέα οι οποίες χρησιμοποιούνται ως τεκμήρια.
Υποθέσεις όμως αστήρικτες, που δεν είναι δυνατόν να δέσουν μεταξύ τους.

Για παράδειγμα, πώς είναι δυνατόν να έστησε ο Παπαγγελόπουλος το ΠΥΘΙΑ;
Ως τί;
Στην ΕΥΠ ο Παπαγγελόπουλος τοποθετήθηκε αφού έγινε γνωστή ή ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή.
Άρα πιο πριν, με ποιά αρμοδιότητα το έστησε και με ποιόν μηχανισμό.
Το δεύτερο που κάνει εντύπωση, είναι το γεγονός ότι ενώ το άρθρο μιλάει για ανύπαρκτο Πυθία, δεν κάνει λόγο για τις υποκλοπές.
Ως γνωστόν, το θέμα των υποκλοπών, είναι άμεσα συνδεδεμένο με το Πυθία.
Μήπως ο Παπαγγελόπουλος, είχε τη δυνατότητα ως δικαστικός λειτουργός που ήταν τότε, να στήσει και μαϊμού υποκλοπές και να μπλέξει στο ''παραμύθι'' του και παγκόσμιους κολοσσούς των τηλεπικοινωνιών;
Πάμε παρακάτω.
Στις υποκλοπές, υπήρξε και ένα θύμα.
Το οποίο σύμφωνα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Δικαιοσύνης, η δολοφονίας του έχει άμεση σχέση με την υπόθεση των υποκλοπών. 
Αλλά ας πάρουμε ως δεδομένη, την αστήρικτη εκδοχή που επικαλείται ο Γιάννης Κουρτάκης.
Την υπόθεση Τσαλικίδη και υποκλοπών, την έκλεισε ο Παπαγγελόπουλος.
Ο οποίος αντικατέστησε τον Ιωάννη Κοραντή στην ΕΥΠ.
Ποιός ήταν όμως ο λόγος της αντικατάστασης του Ιωάννη Κοραντή, από τον Μίμη Παπαγγελόπουλο;
Θυμίζουμε πως όταν ο Ιωάννης Κοραντής, είχε κληθεί από τον τότε πολιτικό του προϊστάμενο, για να του ανακοινώσει την απομάκρυνση του, όχι μόνο δεν περίμενε ν΄ακούσει πως απομακρύνεται από την ηγεσία της ΕΥΠ, αλλά πίστευε ότι κλήθηκε απ΄τον Παυλόπουλο, για να του αποδώσει εύσημα.
Αφού κατάφερε η υπηρεσία που ηγείτο να ανακαλύψει και να σταματήσει ένα σχέδιο δολοφονίας, κατά του τότε πρωθυπουργού.
Όπως μάλιστα λέγεται, εκείνο που του καταλόγισε ο Παυλόπουλος, ήταν ότι διέρρευσε το θέμα στη δημοσιότητα.
Αλήθεια, τί λόγος υπήρχε για να κρατηθεί κρυφό;

Και τί μας λέει τώρα ο Κουρτάκης;
Πως ο Παπαγγελόπουλος, που έστησε το ΠΥΘΙΑ, αντικατέστησε τον Κοραντή που το έβγαλε και εκδιώχθηκε επειδή το έβγαλε;
Ρε παιδιά, εδώ γελάνε και τα κατάρτια του Noor 1.

Εμείς, ως Πυρήνας, δεν πρόκειται ν΄ασχοληθούμε με τα υπόλοιπα που αναφέρονται στο άρθρο του Γιάννη Κουρτάκη και αφορούν τη σχέση Παπαγγελόπουλου-Τσίπρα.
Δεν μας ενδιαφέρουν και δεν ασχολούμαστε.

Θα κάνουμε όμως κάποιες επισημάνσεις.
Όπως είπαμε και από την αρχή, το άρθρο είναι γραμμένο στο πόδι και βιαστικά.
Σα να ΄θελε κάτι να προλάβει.
Το ακόμα πιο περίεργο, είναι πως παρ΄ότι το άρθρο έχει γίνει γνωστό από το Σάββατο, δεν υπήρξε καμία απάντηση, από τα φίλα προσκείμενα μέσα, προς τον Παπαγγελόπουλο και τον Παυλόπουλο.
Και η αλήθεια είναι πως αυτός ήταν και ο λόγος που ασχολούμαστε σήμερα με το άρθρο του Κουρτάκη και δεν το κάναμε από την πρώτη στιγμή.
Περιμέναμε και την απάντηση αυτών, ώστε να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη.
Τελικώς η απάντηση αυτή δεν ήρθε ποτέ. 

Οι τακτικοί αναγνώστες μας, σίγουρα θα έχουν αντιληφθεί τί ακριβώς γίνεται.
Διότι ο Πυρήνας, είχε κάνει τρομερές αποκαλύψεις για το ΠΥΘΙΑ και για άτομα υπέρ άνω υποψίας.
Όσοι όμως δεν μας παρακολουθείτε και τόσο τακτικά, σίγουρα θα έχετε διαβάσει κάτι που επαναλάβαμε πολλές φορές και μάλιστα το είπαμε από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η δίωξη Παπαγγελόπουλου, πως τον Μιμάκο, δεν μπορούν να τον ακουμπήσουν, διότι πολύ απλά, αν ο Μιμάκος ανοίξει το στόμα του, θα πάρει μαζί του, τα 3/4 του σημερινού πολιτικού συστήματος και ένα τραίνο με δικαστικούς, επιχειρηματίες, μιντιάρχες, δημοσιογράφους και λοιπούς παρατρεχάμενους.
Το άρθρο του Κουρτάκη, λοιπόν, είναι καθαρά, απειλή.
Δεν θα μας απασχολούσε, ούτε κι αυτό, καθώς πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών κάποιων προσώπων που μέχρι και πριν από λίγα χρόνια ήταν μία παρέα.
Ναι, καλά διαβάσατε, όλοι τους ήταν μία παρέα.
Το θέμα είναι πως έμπλεξαν στο ξεκαθάρισμα τους, το ΠΥΘΙΑ.
Και όταν μάλιστα, βγαίνει από τη ναυαρχίδα της ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, πως δεν υπήρχε σχέδιο ΠΥΘΙΑ, η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς.
Αυτό, μπορεί σε πρώτη φάση να δείχνει τραγικό, καθώς ξεκόβει πλέον εντελώς η σημερινή Νέα Δημοκρατία, με την ιστορία της και δείχνει ξεκάθαρα πως έχουμε να κάνουμε με κάτι άλλο και όχι με τη Νέα Δημοκρατία, όμως στην πραγματικότητα και πιστέψτε μας, για μας, είναι εξαιρετικά χρήσιμο.
Το γιατί μας είναι χρήσιμο, δεν είναι επί του παρόντος.
 
Σας παραθέτουμε το επίμαχο δημοσίευμα της Περσεφόνης.




Αμηχανία ακόμη και στον τέως πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προκάλεσε η «αποκάλυψη» του Μίμη Παπαγγελόπουλου, σύμφωνα με την οποία ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπ. Νετανιάχου, είχε μεσολαβήσει στο τότε Μαξίμου για να λυθεί η αντιδικία ανάμεσα στον εκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη και τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. Προφανώς, ο επονομαζόμενος και ως «Ρασπούτιν» στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του αποκάλυψε ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Και αυτό δεν ήταν άλλο από τη διαχρονική στάση που φαίνεται ότι επιδείκνυε ο κ. Παπαγγελόπουλος έναντι τόσο των Ισραηλινών όσο και των Αμερικανών. των Ισραηλινών όσο και των Αμερικανών. των Ισραηλινών όσο και των Αμερικανών.

Όπως προκύπτει από στοιχεία μυστικών υπηρεσιών, όλα ξεκίνησαν την περίοδο που ο «κυρ-Μίμης» και μια παρέα υποστηρικτών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή προσπαθούσαν να φτιάξουν την ιστορία της «Πυθίας». Εκεί, εκτός από τα φυσικά πρόσωπα, έμπλεξαν και διαχρονικά φιλικές δυνάμεις, οι οποίες άρχισαν να διερευνούν, εκτός από τη δράση, και τον περίεργο ρόλο που ανέπτυσσε ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο, όπως χαρακτήριζαν τον κ. Παπαγγελόπουλο.

Στην αρχή της διακυβέρνησης Τσίπρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόσωπο που είχε διεθνείς επαφές και συνδεόταν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να ενημερώσει τον τότε ένοικο του Μαξίμου για την επικινδυνότητα της επιλογής Μίμη. Μάλιστα, όσα υποστήριζε τα αποδείκνυε είτε με χαρτιά είτε με πραγματικά γεγονότα. Λίγο αργότερα και ενώ είχε περάσει ένα αρκετά επαρκές χρονικό διάστημα, το ίδιο πρόσωπο επανήλθε με νέα στοιχεία, που τεκμηρίωναν συμμετοχή του κ. Παπαγγελόπουλου σε μια ομάδα που κινούνταν σχεδόν απέναντι στους διαχρονικούς συμμάχους της χώρας. Ήταν η ίδια περίοδος που ο τότε συγκυβερνήτης του κ. Τσίπρα, Πάνος Καμμένος, έκανε δημόσιες δηλώσεις περί «ρουβλίων» και πολλών άλλων, που σχετίζονταν με την ανάγκη η χώρα να «στρίψει» προς τη Ρωσία. Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, εκείνη την περίοδο οι υπηρεσίες είχαν καταγράψει μια περίεργη κινητικότητα διαφόρων προσώπων, που υπεραμύνονταν της προσέγγισης του Τσίπρα με τον ρωσικό παράγοντα. Όπως προκύπτει από στοιχεία, επρόκειτο για ένα σχέδιο που είχε ξεκινήσει λίγα χρόνια πριν, με άμεσα εμπλεκόμενο τον μετέπειτα συνεργάτη του τέως πρωθυπουργού, Μίμη Παπαγγελόπουλο. Τότε που με όχημα το περιοδικό «Επίκαιρα» του Ομίλου Λιβάνη κατακλύστηκε η επικαιρότητα με διάφορα σενάρια συνωμοσίας. Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες το παρασκήνιο εκείνης της περιόδου, καταλυτικό ρόλο στα διάφορα κείμενα είχαν διαδραματίσει οι Προκόπης Παυλόπουλος και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Λίγα χρόνια μετά, πληροφορίες των Ισραηλινών αποτυπώνουν έναν περίεργο ρόλο του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος ξεπερνά τα πλαίσια των παρεμβάσεων που έκανε σε εισαγγελείς και δικαστές. Αυτή τη φορά ως «όχημα», αντί των «Επικαίρων» του Λιβάνη, χρησιμοποιείται ο όμιλος του εκ-δότη της «Δημοκρατίας», Ιωάννη Φιλιππάκη. Ο «κυρ-Μίμης», προφανώς εκμεταλλευόμενος την κόντρα του εκδότη με έναν εκ των επιφανών της ισραηλινής κοινότητας, συνεχίζει το υπέρλαμπρο παραμύθι του. Όσοι έχουν διεισδύσει λίγο παραπάνω στο παρασκήνιο εντοπίζουν επικίνδυνα παιχνίδια, ικανά να τινάξουν στον αέρα τη γεωστρατηγική θέση της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου