Σας είπα όλη την αλήθεια

Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Ο υπόγειος πόλεμος Σαμαρά κατά Καραμανλή

Τελικά όλα δένουν!
Μετά τις αποκαλύψεις του Δ. Παπαγγελόπουλου, όπου ευθέως δείχνει την εμπλοκή αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, αλλά και της πασίγνωστης ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών, Μοσάντ στη διαμόρφωση της πολιτικής της χώρας επί Σαμαρά και στην στοχοποίηση συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, αναδημοσιεύουμε άρθρο του Γ. Τράγκα, της 25ης Ιουνίου 2014, όπου ισχυρίζεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς εμπόδιζε με κάθε τρόπο την έρευνα για το σχέδιο ΠΥΘΙΑ, το σχέδιο ανατροπής και δολοφονίας του Κ. Καραμανλή

·        Το Μαξίμου μπλοκάρει την έρευνα του ανακριτή για το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού και τις υποκλοπές στην Vodafone
·        Με εντολή Σαμαρά η ΕΥΠ μπλοκάρει την δικαστική έρευνα για την απόπειρα δολοφονίας του Καραμανλή και τις υποκλοπές της Vodafone
·        Δεν δίνουν στον ανακριτή ούτε τα μηνιαία δελτία πληροφοριών της ΕΥΠ που έπαιρνε ο Καραμανλής
·        Ποιοι φοβούνται τον χρησμό της «Πυθίας»
Του Γιώργου Τράγκα
Ποιος φοβάται τον χρησμό της «Πυθίας»; Όχι εκείνης στο Μαντείο των Δελφών, που προέβλεπε μέσα σε καπνούς και ατμούς από ειδικά φύλλα.
Ποιοι φοβούνται την υπόθεση «Πυθία Ι – Vodafone» που ερευνά ο επίμονος και διεισδυτικός ανακριτής κ. Δημήτρης Φούκας;
Ποιοι δεν θέλουν να φθάσει σε διώξεις για κατασκοπεία σε βάρος της χώρας και για συνωμοσία εις βάρος της κυβερνήσεως του Κώστα Καραμανλή;
Ποιοι παίρνουν μέτρα για να μην υπάρξει περισσότερο φως ή διώξεις κατά προσώπων που έχουν πολύχρονες σχέσεις πολλών επιπέδων με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά, όπως με τους Αμερικανούς και τους Ισραηλινούς (Άλεξ Ρόντος, Άρης Καρατζάς): Δηλαδή αυτό που λέμε με τον παράλληλο κόσμο των κυβερνητικών και των μυστικών υπηρεσιών ξένων κέντρων αποφάσεων.
Σίγουρα, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες μας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (προφανώς πιεζόμενος ασφυκτικά από Ουάσινγκτον και Τελ Αβίβ ή φοβούμενος αποκαλύψεις για την υπονόμευση της κυβερνήσεως Καραμανλή και τις υποκλοπές της Vodafone) δεν θέλει να προχωρήσει η δικαστική έρευνα, γιατί βγαίνουν διάφορα στοιχεία εις βάρος φίλων του (Άρης Καρατζάς, Σταύρος Παπασταύρου), αλλά και προσώπων που έχουν σχέση με τους Αμερικανούς και τον Γιώργο Παπανδρέου (Ρόντος και άλλοι). Έτσι έχει δώσει οδηγίες στον έμπιστο σημερινό διοικητή της ΕΥΠ, κ. Δραβίλλα, να μπλοκάρει ή να επιβραδύνει όπου μπορεί το έργο του ανακριτή κ. Φούκα, επικαλούμενος φυσικά λόγους εθνικής ασφαλείας!
Δραστική παρέμβαση όμως φαίνεται ότι κάνει πλέον και η αμερικανική πλευρά, αφού έδωσε «πράσινο φως» στον συνταξιούχο(;) πρώην(;) ικανότατο πράκτορά της William B.B. (δεξί χέρι επί σειρά ετών πολλών σταθμαρχών του κλιμακίου της CIA στην Αθήνα) να έρθει να καταθέσει και να τεθεί στην διάθεση της ανακρίσεως για τις υποκλοπές με τα καρτοκινητά – σκιές από το λογισμικό της Vodafone! Αυτή η εξέλιξη δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον της αμερικανικής πλευράς για μία υπόθεση που ανεβαίνει θερμοκρασιακά και αναβλύζει λάβα σαν τα ηφαίστεια πριν από μεγάλη έκρηξη…
Πρέπει να σημειώσουμε ότι σε αυτού του είδους τις υποθέσεις ο εσωτερικός κανονισμός της CIA απαγορεύει σε «αυθόρμητες προσελεύσεις» είτε εν ενεργεία είτε συνταξιούχων στελεχών της υπηρεσίας. Αντιλαμβάνεται λοιπόν κάποιος ότι υπάρχει πλήρης καθοδήγηση, σχεδιασμός των «ορίων συνεργασίας» με τον ανακριτή και ασφαλώς εγγυήσεις από την πλευρά του Μαξίμου ότι «δεν θα ανοίξει… μύτη» και θα είναι «αβλαβής η διέλευση» του πράκτορα από το ανακριτικό γραφείο.
Από την άλλη πλευρά, ο ανακριτής της υποθέσεως κ. Φούκας (αν και επίμονος, ψύχραιμος και διεισδυτικός), φαίνεται ότι περνάει ένα από τα χειρότερα επαγγελματικά καλοκαίρια της σταδιοδρομίας του. Θα έλεγα έναν εφιάλτη, αφού τα πρόσωπα που ανακατεύονται σε αυτή την υπόθεση –θρίλερ έχουν σχέση με κυβερνήσεις και μυστικές υπηρεσίες. Σκεφθείτε ότι στην υπόθεση είναι ανακατεμένοι οι Καραμανλής, Παπανδρέου, Σαμαράς, Ρόντος, Καρατζάς, Παπασταύρου, Καρχιμάκης, μία σειρά από στελέχη της ΕΥΠ, πράκτορες της CIA και πολλοί άλλοι που εμπλέκονται σε αυτό το γαϊτανάκι κατασκοπείας. Έτσι ο ανακριτής συναντάει στο έργο του και εμπόδια που προκύπτουν από τις σχέσεις Αθήνας με την Ουάσινγκτον.
Με εντολές, λοιπόν, που προέρχονται από το Μαξίμου, δεν είναι λίγα τα «όχι» που παίρνει από την ΕΥΠ την ώρα που ζητάει στοιχεία για να διασταυρώσει, να προωθήσει και να επεκτείνει την έρευνά του. Όπως φαίνεται, οι πληροφορίες για απόπειρα δολοφονίας του Καραμανλή, για τον ενεργειακό πόλεμο Ουάσινγκτον – Μόσχας που υπονόμευσε την κυβέρνησή του και για τις υποκλοπές από τη Vodafone, έχουν στην κυριολεξία θερμοκρασία υψικαμίνου! Άλλωστε, μαθαίνουμε ότι, με αφορμή τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του Crash, πέφτουν συνεχώς κεφάλια τον τελευταίο καιρό στους επάνω ορόφους του ουρανοξύστη Προστασίας του Πολίτη. Στον 14ο και 15ο όροφο, εκεί που είναι τα «αυτιά» της υπηρεσίας (Γ’ Διεύθυνση Αντικατασκοπείας – Αντιτρομοκρατίας).
Οι εξελίξεις τις τελευταίες εβδομάδες στην υπόθεση «Πυθία Ι – Vodafone» πήραν την μορφή ενός συγκλονιστικού πολιτικο-κατασκοπευτικού θρίλερ.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, ο ανακριτής απαιτούσε ουσιαστική συνδρομή από την ΕΥΠ και ζητούσε να του δώσουν τον φάκελο του William B.B., που περιέχει μία καθαρή φωτογραφία του και ένα πλήθος στοιχείων για την δράση του στην Ελλάδα. Χρειαζόταν αυτή την φωτογραφία για να κάνει καλλίτερα την δουλειά του με μία λίστα μαρτύρων, γιατί το υπουργείο Εξωτερικών του έχει διαβιβάσει μία σχετικά κακή φωτογραφία. Προφανώς με εντολή Μαξίμου, η ΕΥΠ αρνήθηκε να του παράσχει τον φάκελο με τη φωτογραφία. Την ίδια ώρα εκδηλώθηκε εντονότατη αμερικανική διπλωματική παρέμβαση.
Ο ανακριτής της υποθέσεως «Πυθία Ι – Vodafone» εδέχθη ένα τηλεφώνημα – κεραυνό από τον γνωστό δικηγόρο Ηλία Αναγνωστόπουλο, που εκπροσωπούσε την οικογένεια του δολοφονημένου Βρετανού διπλωμάτη Σόντερς στην δίκη των μελών της 17 Νοέμβρη. «Εκπροσωπώ» είπε στον κ. Φούκα, «τον Αμερικανό υπάλληλο της αμερικανικής πρεσβείας William B.B. που φέρεται να έχει πρωταγωνιστήσει στην υπόθεση των υποκλοπών από την Vodafone, σε βάρος της κυβερνήσεως Καραμανλή. Πρέπει να σας συναντήσω, διότι επιθυμεί να έλθει στο γραφείο σας, να συνεργαστεί και να καταθέσει σχετικά με την υπόθεση».
Ο ανακριτής που γνώριζε ότι ο κ. Ηλίας Αναγνωστόπουλος έχει αναλάβει υποθέσεις τόσο της αμερικανικής όσο και της βρετανικής πρεσβείας, του έδωσε αμέσως ραντεβού αφού η υπόθεση της αναμείξεως του στελέχους της CIA στην δικογραφία του έχει φθάσει πλέον σε εκρηκτικά επίπεδα. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει παρέμβαση του ιδίου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς την διοίκηση της ΕΥΠ, αλλά και του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου, ο οποίος έχει «αποκαταστήσει συχνή επικοινωνία» με τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση. Ας μην ξεχνάμε ότι η ανακριτική έρευνα αφορά στις πληροφορίες από τις ρωσσικές μυστικές υπηρεσίες για απόπειρα δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, την υπονόμευση της κυεέρνήσεώς του λόγω του ενεργειακού πολέμου ΗΠΑ – Ρωσσίας και το δίκτυο υποκλοπών Vodafone, για το οποίο υπάρχει μία σειρά στοιχείων και καταθέσεων ότι πρωταγωνίστησε ο William B.B.
Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο συνταξιοδοτημένος πλέον πρώην αξιωματούχος της CIA έχει ελληνικές ρίζες και περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα. Δημοσιεύματα στο διαδίκτυο υποστηρίζουν ότι εμφανιζόταν στην Κάρπαθο ως «Βασιλειάδης» και είχε σπίτι στο νησί.
Ο κ. Ηλίας Αναγνωστόπουλος επισκέφθηκε τον κ. Φούκα και του είπε ότι «ο Αμερικανός πράκτορας έχει πρόθεση να μιλήσει. Δεν είναι εδώ στην Ελλάδα», συνέχισε «αλλά θα θέλαμε να ορίσετε έναν χρόνο να προσέλθει να καταθέσει και να συνεργασθεί μαζί σας. Αυτό μπορεί να γίνει εντός του μηνός Ιουνίου ή στις αρχές του Ιουλίου. Θα προτιμούσε, βέβαια, να καταθέσει ως μάρτυρας και να συνεργαστεί με την ελληνική δικαιοσύνη και όχι σαν κατηγορούμενος».
Δηλαδή, ζητήθηκε από τον κ. Φούκα (όπως έγινε αρχικά και με τον Ρόντο και τον Καρατζά) να καταθέσει άτυπα και προφανώς «να πει όσα πρέπει να πει» κατ’ εντολή και με οδηγίες του Λάνγκλεϊ, της κεντρικής διοικήσρβς της CIA. Άλλωστε ως αξιωματούχος της CIA ήταν υπάλληλος αμερικανικής κυβερνητικής υπηρεσίας και προφανώς υπάρχουν εγγυήσεις λόγω διακρατικών σχέσεων ότι δεν θα υπάρξει δίωξή του.
Σε τέτοιες περιπτώσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και αλλού, έχουν υπάρξει παρόμοιες εντονότατες διπλωματικές παρεμβάσεις.
Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται. Υπάρχει μία δικαστική έρευνα που πρέπει να καταλήξει σε ένα αποτέλεσμα. Ή θα ασκηθούν διώξεις ή θα πάει στο αρχείο.
Στους φακέλους όμως του κ. Φούκα υπάρχει πλήθος στοιχείων, όχι μόνο για τον William B.B., που υπηρέτησε πολλά έτη στην Αθήνα και είναι γνωστός σε μία λίστα στελεχών της ΕΥΠ, με τα οποία ήρθε σε επαφή ή πήρε μέρος σε κοινές ελληνοαμερικανικές επιχειρήσεις. Όπως υπάρχει και πλήθος στοιχείων και λεπτομερειών, για το πώς έφθασαν οι ελληνικές αρχές, ερευνώντας τις υποκλοπές, στο πρόσωπό του.

Οι οδηγίες Σαμαρά και τα «όχι» της ΕΥΠ
Φυσικά, η ανακριτική έρευνα δεν έχει στο «κάδρο» μόνο τον Αμερικανό αξιωματούχο της ΕΥΠ. Έχουν προκύψει ένα πλήθος στοιχείων για το πώς κινούντο στα παρασκήνια οι σύμβουλοι του κ. Σαμαρά και του κ. Παπανδρέου (Καρατζάς, Ρόντος, Παπασταύρου). Στα χέρια του ανακριτή έχει φθάσει το επεξεργασμένο υλικό από τον σκληρό δίσκο που κατεσχέθη στο σπίτι του Άρη Καρατζά και στον οποίο όπως έχουμε αποκαλύψει, βρέθηκαν συνομιλίες Καρατζά – Παπασταύρου και Καρατζά – Ρόντου. Φαίνεται όμως ότι ο κ. Φούκας υποψιάζεται ότι η ΕΥΠ δεν του έχει στείλει όλο το υλικό που βρέθηκε στον σκληρό δίσκο. Η υποψία του αυτή, εύλογη και ανθρώπινη, εδράζεται στο γεγονός ότι η διοίκηση της ΕΥΠ απήντησε αρνητικά στα αιτήματά του, επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφαλείας. Δηλαδή, υπάρχουν μεγαλύτεροι λόγοι Εθνικής Ασφαλείας από το να βρούμε αν πράγματι σχεδιάστηκε δολοφονία Έλληνα πρωθυπουργού και αν υπήρξε εκτεταμένη συνωμοσία και κατασκοπεία εις βάρος ελληνικής κυβερνήσεως!
Το γεγονός όμως ότι η διοίκηση της ΕΥΠ εμποδίζει την δικαστική έρευνα και δεν του δίνει όσα ζητάει αποδεικνύει πόσο θορυβημένο είναι το Μαξίμου.
Εμποδίζουν τον ανακριτή Φούκα να επιδείξει καθαρή φωτογραφία του και άλλους μάρτυρες που είδαν ή γνώριζαν τον Αμερικανό.
Βεβαίως, μπλοκάρονται και τα στελέχη της ΕΥΠ να καταθέσουν επισήμως από το απόρρητο της υπηρεσίας. Και δεν μπορούν χωρίς εντολή υπουργού να βεβαιώσουν ότι αυτός ο υψηλόβαθμος πράκτορας της CIA όχι μόνον πήρε μέρος σε κοινές ελληνοαμερικανικές επιχειρήσεις, αλλά είναι αυτός που περιγράφουν στις καταθέσεις τους οι μάρτυρες, επισήμως ή ατύπως!
Ο ανακριτής ζήτησε από την ΕΥΠ και τον φάκελλο με κωδικό Θ.Σ. 13. Πρόκειται για έναν πράκτορα της ΕΥΠ (επιχειρηματία στην Βόρειο Ελλάδα), ο οποίος έχοντας στενό φίλο πρώην στέλεχος των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, που υπηρετούσε στο υπουργείο Ενέργειας στην Μόσχα, διοχέτευσε στην ΕΥΠ όλες τις πληροφορίες που έδιναν οι Ρώσοι για το σχέδιο Πυθία, δηλαδή για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του «ρωσσόφιλου» Κώστα Καραμανλή.
Είναι εκπληκτικό, αλλά απολύτως ακριβές ότι ο ανακριτής πήρε στα χέρια του αρνητική απάντηση από την διοίκηση της ΕΥΠ για τον φάκελο αυτόν, ο οποίος είναι σχετικός με την υπονόμευση της κυβερνήσεως Καραμανλή(!) και τον ενεργειακό πόλεμο που προκάλεσε την φθορά και τελικά την πτώση της, για να έλθει στην εξουσία ο «προθυμότερος των προθυμοτέρων», που έφερε το ΔΝΤ και την γερμανική κατοχή στην Ελλάδα.
Το εξωφρενικό είναι ότι ο κ. Φούκας ζήτησε και τα μηνιαία δελτία απορρήτων πληροφοριών που έπαιρνε ο Καραμανλής, τα οποία περιείχαν και επεξεργασμένες πληροφορίες από την Μόσχα, και του απήντησαν «όχι»! Αυτά τα μηνιαία δελτία όμως έφθαναν στα χέρια του Μ. Καρχιμάκη και του Γ. Παπανδρέου και είχαν τελικό αποδέκτη την αμερικανική πρεσβεία!
Δηλαδή, όσα αξιοποιήθηκαν από ξένους για την παρακολούθηση της κυβερνήσεως Καραμανλή και την υπονόμευσή της δεν έχουν φτάσει ακόμη στον ανακριτικό φάκελλο της υποθέσεως «Πυθία Ι – Vodafone»!

Εντόπισαν επαφές Καρατζά με τον επιχειρηματία Αν. Πάλλη
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, ο ανακριτής έχει πάρει ορισμένα τμήματα του σκληρού δίσκου του Άρη Καρατζά που κατασχέθηκε στο σπίτι του. Αλλά δεν είναι βέβαιο ότι έχει πάρει από την ΕΥΠ το σύνολο των συνομιλιών που έκαναν μέσω PC (με ειδικό πρόγραμμα) ο Καρατζάς με τον Ρόντο και τον Παπασταύρου. Τα αποσπάσματα των συνομιλιών που έχει στα χέρια του ο κ. Φούκας φωτίζουν εντονότατα και άλλες δραστηριότητες συμβούλων του πρωθυπουργού με τρίτα πρόσωπα, όπως και τις σχέσεις που υπήρχαν εδώ και χρόνια μεταξύ Ρόντου – Καρατζά – Παπανδρέου – Σαμαρά με υπερατλαντικά κέντρα και στενούς φίλους στο Ισραήλ. Ο Παπασταύρου έχει δοθεί στον Καρατζά και σε άλλους ως «σύνδεσμος» εμπιστοσύνης από τον Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με κατάθεση του λομπίστα στον ανακριτή.
Δηλαδή, ο Καρατζάς να συνεννοείται ή να παίρνει πληροφορίες ή να αναφέρεται σε θέματα που ενδιαφέρουν το Μαξίμου. Το εκπληκτικό είναι ότι σε όλες αυτές τις συνομιλίες αναφέρονται και σε μπίζνες και οικονομικά συμφέροντα, αλλά και σε άλλα θέματα που «καίνε».
Ο δεύτερος αυτός σκληρός δίσκος που βρέθηκε και κατεσχέθη στο σπίτι του Άρη Καρατζά, σύμφωνα με πληροφορίες μας, δόθηκε στην ομάδα Σφακιανάκη, προκειμένου να τον «σπάσει» και να αναλύσει το περιεχόμενό του.
Απάντηση ο κ. Φούκας δεν έχει πάρει από την ομάδα Σφακιανάκη και από ότι φαίνεται, δεν πρόκειται να πάρει. Κατά πάσα πιθανότητα, θα ακούσει ότι είχε υποστεί βλάβες ο σκληρός δίσκος, δηλαδή πρόλαβε και τον «έσπασε» ο ιδιοκτήτης του πριν από την επίσκεψη του ανακριτή.
Εκτός όμως από τις κρυπτο-επικοινωνίες που βρέθηκαν στον σκληρό δίσκο του PC του Καρατζά (το πρόγραμμα είχε, λέγεται, προλάβει να το σβήσει), δηλαδή οι εκπληκτικές συζητήσεις με Ρόντο και Παπασταύρου προέκυψαν για την ανάκριση ενδιαφέροντα στοιχεία για τις φιλικές σχέσεις Καρατζά (και ενδεχομένως των όπισθεν αυτού) με τον προφυλακισμένο επιχειρηματία κ. Αναστάσιο Πάλλη, που διάφορα δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι χρημάτιζε τον αποχωρήσαντα από την κυβέρνηση υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχαλέκη.
Οι «ακροατές» της ΕΥΠ, μπλοκάροντας νόμιμα όλες τις τηλεφωνικές συνομιλίες του, ανεκάλυψαν ότι την εποχή που ο κ. Πάλλης διέφευγε της συλλήψεως και ήταν προφυλακισμένος ο φίλος του και, όπως λέγεται, συνεταίρος του, Βίκτωρας Ρέστης, μιλούσε τακτικότατα με τον Άρη Καρατζά. Οι συνομιλίες τους μπορεί να μην ανήκουν στον κεντρικό άξονα της υποθέσεως «Πυθία Ι – Vodafone», αλλά έχουν ενδιαφέρον γιατί φωτίζουν ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα εντός του Μαξίμου και τις επαφές του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος με επιχειρηματίες και διάφορα κέντρα αποφάσεων.
Τις ημέρες που εντοπίζονται και καταγράφονται οι τηλεφωνικές συνομιλίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας μία σειρά από ρεπορτάζ και άρθρα για τις επιχειρήσεις του κ. Ρέστη (που έχει και εβραϊκές ρίζες), όπως και για επιχειρηματικά παιχνίδια με το Ιράν, γεγονός που προκάλεσε αναπόφευκτα την οργή των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, αλλά και της Μοσάντ, της πασίγνωστης για τις ικανότητες της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου