Σας είπα όλη την αλήθεια

Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Ο ΓΑΠ, Ο Έντυ Ράμα, ο George Soros και η υπογραφή της ΑΟΖ με την Αλβανία από τον Κώστα Καραμανλή


Διαβάζουμε στην ειδησεογραφία ότι  η Αλβανία, τα Σκόπια και τα διεφθαρμένα πολιτικά τους συστήματα είναι υποχείρια του Τζόρτζ Σόρος 
 Συγκεκριμένα η κ. Έρντα Πρέντσι, διεθνολόγος, επισημαίνει ότι:
 Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεσπάσει μια έντονη αντιπαράθεση στην Αλβανία ύστερα από τις αποκαλύψεις  που εμπλέκουν την κυβέρνηση του Ράμα, τον οργανισμό “Open Society Foundation” του δισεκατομμυριούχου George Soros και την αμερικανική πρεσβεία στην Αλβανία σε ένα πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο.   Σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπήρχε στενή συνεργασία  των παραγόντων αυτών υπέρ του Ράμα.
 Πιο αναλυτικά, τον Μάιο 2017, ο οργανισμός Judical Watch, κατέθεσε μήνυση κατά του State Department και του USAID (United States Agency for International Development) για παράνομη χρηματοδότηση από την τότε κυβέρνηση του Ομπάμα της οργάνωσης του George Soros στην Αλβανία. 
Δόθηκαν 9 εκατομμύρια δολάρια, χρήματα Αμερικανών φορολογούμενων πολιτών, αφενός για την υιοθέτηση αριστερών πολιτικών στη χώρα φιλικά προσκείμενες στην Αμερική  και αφετέρου για να δρομολογηθεί η αμφιλεγόμενη δικαστική «μεταρρύθμιση» στη μαστιζόμενη από τη διαφθορά Αλβανία. Το υπέρογκο ποσό διοχετεύθηκε το 2016 για την προώθηση του προγράμματος «Δικαιοσύνη για όλους» μέσω της κρατικής υπηρεσίας USAID στην ΜΚΟ του Soros.
Θυμίζουμε τη φιλική σχέση του Έντυ Ράμα , αλλά και του George Soros με τον Γιώργο Παπανδρέου.
Δείτε και το βίντεο όπου ο Έντυ Ράμα επευφημεί τον Γιωργάκη στα .. ελληνικά:

Την Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 (με Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή), οι αντιπροσωπείες Ελλάδος και Αλβανίας, στα ΤΙΡΑΝΑ, μονόγραψαν σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων των δύο υπουργείων Εξωτερικών, κείμενο Συμφωνίας για την Οριοθέτηση της Υφαλοκρηπίδας και άλλων θαλασσίων ζωνών, τις οποίες δικαιούνται οι δύο χώρες, βάσει των διατάξεων του Διεθνούς Δικαίου.
 Κατά τις επίσημες ανακοινώσεις, η συμφωνία βασίστηκε στις διατάξεις της Συμβάσεως των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θαλάσσης και στην αρχή της λεγομένης ‘μέσης γραμμής’. 
Υπήρξε απόλυτη αποδοχή των ρυθμίσεων που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο εκ μέρους της Αλβανίας και το Ελληνικό ΥΠ.ΕΞ. εκτίμησε ότι θα συνέβαλε στην περαιτέρω ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας


Την Δευτέρα 27 Απριλίου 2009, ο Κώστας Καραμανλής πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία. Παρουσία των πρωθυπουργών των δυο χωρών Κώστα Καραμανλή και Σαλί Μπερίσα υπογράφτηκε στα Τίρανα η συμφωνία για το καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών και της υφαλοκρηπίδας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.
Τη συμφωνία υπέγραψαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και Λουλζίμ Μπάσα και σε δηλώσεις τους, αμέσως μετά, οι δυο πρωθυπουργοί την χαρακτήρισαν ιδιαίτερα σημαντική.
Η Νομοθετική Κοινοβουλευτική Επιτροπή της αλβανικής Βουλής επικύρωσε την συμφωνία, χωρίς την παρουσία της αντιπολίτευσης των Σοσιαλιστών του Εντυ Ράμα, οι οποίοι, κατόπιν αποφάσεως του κόμματός τους, δεν παρίσταντο στις συνεδριάσεις της αλβανικής Βουλής, ως μποϊκοτάζ, προς την Κυβέρνηση Μπερίσα, την οποία θεωρούσαν προϊόν βίας και νοθείας.
Επιπλέον, δεν άρεσε στις αλβανικές εφημερίδες η υπογραφή οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας μεταξύ Ελλάδας – Αλβανίας, γιατί θεώρησαν ότι η συμφωνία αυτή αδικεί την Αλβανία και ότι πρόκειται για ‘συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, μυστική διπλωματία και έσχατη προδοσία
Οι εφημερίδες αφιέρωσαν πολυσέλιδα άρθρα στο θέμα, λέγοντας ότι η οριοθέτηση έγινε κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου και ότι ο Μπερίσα δώρισε 225τ.χ. στην Ελλάδα στο Ιόνιο, επισυνάπτοντας τον χάρτη που ‘τους πάσαραν οι Έλληνες’.
Στην συνέχεια έγιναν εκλογές στην Ελλάδα, από τις οποίες μας προέκυψε Κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ., με πρωθυπουργό τον Γ.Παπανδρέου
Καθ’όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου (ήδη από τον Απρίλιο 2009), ο Γ.Παπανδρέου είχε ενσωματώσει στις τάξεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αλβανούς οπαδούς του Αλβανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, και τους είχε παραχωρήσει δικά τους γραφεία στο κτίριο της οδού Βαλτετσίου.
Προεκλογικά, 12 Σοσιαλιστές βουλευτές του Εντυ Ράμα όργωσαν όλη την Βόρεια Ελλάδα, προτρέποντας τους συμπατριώτες τους να στηρίξουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ., και 3 ήταν δίπλα στον Γ.Παπανδρέου στην κεντρική προεκλογική ομιλία του, στο Πεδίο του Άρεως. 

Και βέβαια μην νομίζετε ότι όλα αυτά τα έκαναν γιατί τους πήρε ο πόνος για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλά για να προωθήσουν τα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ συμφέροντα.
Και η ‘ευγνωμοσύνη’ του ‘πράσινου αδελφού’ Εντι Ράμα, δεν άργησε να φανεί.
Στα μέσα Οκτωβρίου ο ‘αδελφός Εντυ’, σε συνέντευξη Τύπου από τον ανθελληνικό τηλεοπτικό σταθμό TOP CHANNEL, στοιχιζόμενος πίσω από αλβανικούς επεκτατικούς κύκλους και σε απαιτήσεις ορισμένων βουλευτών του κόμματός του, δήλωσε:
« Η συμφωνία αυτή είναι απολύτως λανθασμένη και ανάξια, για αυτό πρέπει να βρεθούν τρόποι για την επαναδιαπραγμάτευσή της ». 

Ο τότε αντιπρόεδρος της Αλβανικής Κυβέρνησης Μπερίσα ΙΛΙΡ ΜΕΤΑ τόνισε ότι « Η συμφωνία αυτή είναι διαφανής και συνάδει με το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, και η αμφισβήτησή της θα βλάψει τις άριστες Ελληνο-Αλβανικές σχέσεις ».
Όμως. ο ‘Εντυ Ράμα, έκανε προσφυγή κατά της Συμφωνίας στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας, ‘παγώνοντας’ την επικύρωση της συμφωνίας από την Αλβανική Βουλή, η οποία θα έπρεπε πλέον να περιμένει αυτήν την επικύρωσή πρώτα από τα Αλβανικά Δικαστήρια.
Το Αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο, τον Ιανουάριο 2010 ακύρωσε τελικά την συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα Ελλάδας-Αλβανίας των Κ.Καραμανλή –Σαλί Μπερίσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου