ΕΛΕΟΣ, ΠΙΑ, κ. ΜΠΑΡΟΖΟ!
Τι θέλει να μας πει, δηλαδή, ο κ. Μπαρόζο;;; ΄Οτι η Ε.Ε. δεν γνώριζε το πραγματικό έλλειμμα, που είχε η χώρα μας το 2009;;; Πως δεν το γνώριζε, ούτε ο ίδιος;;;
Μα, όταν η Ν.Δ. ανέλαβε, το 2004, την εξουσία, μια από τις πρώτες ενέργειές της - που, τελικά, απεδείχθη σωτήρια - ήταν να κάνει απογραφή, ώστε να μπορεί να αποδείξει το τι, ακριβώς, παρέλαβε.
Η απογραφή αυτή αποδεικνύει σε ποια, ακριβώς - άθλια - οικονομική κατάσταση παρέλαβε η Ν.Δ. την χώρα, το 2004.
΄Οπως, σίγουρα, θυμάστε, για την απογραφή, η Ν.Δ. λοιδορήθηκε, σφόδρα, από το Πασοκ, διότι, ασφαλώς, η ενέργεια αυτή του αφαιρούσε την δυνατότητα να στοχοποιήσει, στην συνέχεια, την Ν.Δ. και να της επιρρίψει όλες τις δικές του ευθύνες, αν και, όπως απεδείχθη, το Πασοκ δεν ....πτοείται από κάτι τέτοια, αλλά μπορεί να ψεύδεται ασύστολα και να παρουσιάζει τα πράγματα, κατά το δοκούν και κατά τα συμφέροντά του, χωρίς να ενδιαφέρεται, για το εάν η ίδια η αλήθεια και η πραγματικότητα το διαψεύδουν, πανηγυρικά.
Και, ασφαλώς, τότε, που έγινε η απογραφή, δεν ήταν, ακόμη, γνωστό ούτε το κρυφό swap, ούτε οι υπόλοιπες κρυφές συμφωνίες και δεσμεύσεις της χώρας μας, από την κυβέρνηση Γ. Σημίτη, που εμφανίσθηκαν αργότερα.....
Η αλήθεια, λοιπόν, είναι, ότι η Ν.Δ., το 2004, παρέλαβε, από το Πασόκ και την κυβέρνηση Γ. Σημίτη, ομολογουμένως, ....καμμένη γη, δεδομένου, ότι, τότε, για τα 100 Ευρώ, που εισέπραττε το κράτος, χρωστούσε τα ..... 107-108 (!) Ευρώ...
Ας μην ξεχνάμε, επίσης, ότι η Ε. Ε. είχε ....βομβαρδίσει την κυβέρνηση Σημίτη, με έγγραφα ερωτήματα, σχετικά με τα οικονομικά μας στοιχεία, αλλά απάντηση δεν ελάμβανε, μέχρι που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας μας η Ν.Δ.
Δεν ήταν, λοιπόν, η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή εκείνη, που οδήγησε την χώρα στην οικονομική καταστροφή, αλλά οι προηγούμενες, κατά καιρούς, κυβερνήσεις του Πασοκ, που, με τις πράξεις, τις παραλήψεις, την κακοδιαχείριση και την εν γένει πολιτική τους, έριξαν την Ελλάδα στα ....βράχια....
Είναι γνωστόν, άλλωστε, πως η χώρα μας, κατά τα πεντέμισι χρόνια της διακυβερνήσεώς της από την Ν.Δ., μπήκε, λόγω της άσχημης οικονομικής της καταστάσεως, επανειλημμένως, υπό την επιτήρηση της Ε.Ε., γεγονός, που, θεωρώ, ότι αφαιρεί το δικαίωμα, από τον οποιονδήποτε αξιωματούχο της, να ισχυρίζεται, πως, δήθεν, η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή απέκρυψε τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία, της χώρας μας.
Η Ε.Ε., λοιπόν, τόσο το 2004, λόγω της απογραφής, όσο και το 2009, λόγω των επανειλημμένων επιτηρήσεων, γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει, άριστα και από πρώτο χέρι, την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, η οποία, άλλωστε, λόγω και των συνεχών επιτηρήσεών της από την Ε.Ε., λογικά, δεν είχε, καν, την ευχέρεια να παρουσιάζει ψευδή στοιχεία.
Και, ασφαλώς, ο ΓΑΠ, ως μόνιμο στέλεχος όλων των κυβερνήσεων Πασοκ, γνώριζε, το 2004, την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας μας, όπως την γνώριζε και το 2009, αφού, όπως δημοσιοποιήθηκε, είχε ενημερωθεί, σχετικά, τόσο από την ίδια την κυβέρνηση Κ. Καραμανλή, όσο και από τον διοικητή της ΤτΕ. ΄Ετσι, άλλωστε, εξηγείται και το γεγονός, ότι, πριν καν εκλεγεί πρωθυπουργός, είχε ξεκινήσει τις συζητήσεις και τις συνεννοήσεις, με στόχο την υπαγωγή της χώρας μας στο ΔΝΤ, που, όπως, στην συνέχεια, φάνηκε, ήταν, εξ αρχής, ο απώτερος στόχος και σκοπός του.
Η Ε.Ε., λοιπόν, γνώριζε, άριστα, την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας μας και, ειλικρινά, δημιουργεί μεγάλη εντύπωση, αλλά και πλήθος ερωτηματικών, το γεγονός, ότι ο κ. Μπαρόζο, προβαίνει, σήμερα, μετά από δέκα χρόνια, σε μια τέτοια δήλωση, η οποία, φαντάζομαι, μόνον τυχαία δεν είναι, αλλά, Κύριος οίδεν, σε τι αποσκοπεί. Το μόνο ....ελαφρυντικό, για τον κ. Μπαρόζο, είναι το γεγονός, ότι, πράγματι, δεν μπορούσε να γνωρίζει το ύψος του ελλείμματος του 2009 (15,6% του ΑΕΠ), διότι ΔΕΝ υπήρχε έλλειμμα τέτοιου ύψους, αλλά, για να αποτυπωθεί στο 15,6% του ΑΕΠ, χρειάστηκε ένας χρόνος, η ενσωμάτωση, σ' αυτό, κονδυλίων που, για πρώτη φορά, συμπεριελήφθησαν, για τον καθορισμό του, αλλά, και αλλεπάλληλες "διορθώσεις".
Το έλλειμμα, δηλαδή, του 2009 διαμορφώθηκε, σ' αυτό το ύψος, με αλχημείες και "μαγειρέματα, από την μετέπειτα μοιραία κυβέρνηση του μέγιστου ολετήρα ΓΑΠ.
Θα πρέπει, επίσης, να επισημανθεί, ότι η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή είναι η μόνη, που, μέχρι στιγμής, έχει δώσει "λογαριασμό", για το πού πήγαν τα χρήματα, που δανείστηκε, κατά τα πεντέμισι χρόνια, που είχε την διακυβέρνηση της χώρας.
Και, είτε αρέσει στον κ. Μπαρόζο, στο Πασοκ, στον ΓΑΠ, κ.λ.π., είτε όχι ...........
<<..................τα στοιχεία, που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, το 2011, επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου, για την εξέλιξη του δημόσιου χρέους, έδειξαν τα εξής:
Το χρέος αυξήθηκε 19 φορές, την περίοδο 1981 - 1989.
Από 1,972 δισ. ευρώ, που το παρέλαβε ο Ανδρέας Παπανδρέου, το εκτόξευσε στα 19,66 δισ. ευρώ!
Το χρέος έγινε εξαψήφιο το 1996, φτάνοντας τα 106,371 δισ. ευρώ.
Διπλασιάστηκε και πάλι, φτάνοντας τα 201,244 δισ. ευρώ, το 2004, χρονιά που το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε την εξουσία στη Ν.Δ.
Να δούμε, τέλος, τι ποσά δανείστηκε η Ν.Δ., σε ετήσια βάση, από το 2005 έως το 2008, και να τα αντιπαραβάλουμε με τις δαπάνες εξυπηρέτησης του χρέους που κληρονόμησε από το ΠΑΣΟΚ.
Τα ποσά, που δανειζόταν η Ν.Δ. μεταξύ 2005 και 2008, κυμαίνονταν, από 14, έως 22 δισ. ευρώ, με εξαίρεση το 2009 της διεθνούς κρίσης.
Οι δαπάνες εξυπηρέτησης του χρέους του ΠΑΣΟΚ ήταν όμως τριπλάσιες!
Το 2006, η Ν.Δ. δανείστηκε 10,8 δισ. ευρώ, για να εξυπηρετήσει δαπάνες χρέους 26 δισ. ευρώ.
Το 2007, δανείστηκε 13,7 δισ. ευρώ, για να εξυπηρετήσει δαπάνες 31,9 δισ. ευρώ.
Το 2008, 22 δισ. ευρώ, για να εξυπηρετήσει 37,5 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών από τα 116 δισ. ευρώ, που αυξήθηκε το χρέος επί Ν.Δ., τα 61 δισ. δόθηκαν για τόκους, τα 20 δισ. για δαπάνες εξοπλισμών και χρέη νοσοκομείων, ταμείων, 5 δισ. ευρώ για το πρόγραμμα ενίσχυσης των τραπεζών και 30 δισ. για την κάλυψη του ελλείμματος.
Η κυβέρνηση εκείνης της περιόδου έκανε μάλιστα αποκρατικοποιήσεις - έσοδα 13,5 δισ. ευρώ.
Θα μπορούσαν πράγματι να είχαν χρησιμοποιηθεί όλα για την ελάφρυνση του χρέους.
Ο πρωθυπουργός της περιόδου, όμως, προτίμησε, με αυτά, να χρηματοδοτήσει τη λύση του Ασφαλιστικού, με το Ταμείο Αλληλεγγύης Γενεών. Τον γνωστό κουμπαρά ΑΚΑΓΕ, που "σπάνε", σήμερα, οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, για να πληρώνουν συντάξεις.
Να κλείσει τρύπες, όπως η χρηματοδότηση του ταμείου της ΔΕΗ, για το έλλειμμα του οποίου είχε μεγάλη ευθύνη το ΠΑΣΟΚ.
Να κάνει κοινωνική πολιτική για τους αδύναμους.
Να μειώσει και το χρέος.
Με δύο λόγια: ΄Εβαλε τους ανθρώπους μπροστά από τους αριθμούς......>> [΄Αρθρο Μανώλη Κοττάκη, υπό τον τίτλο "Τολμάτε και Μιλάτε;", στην "Δημοκρατία της Κυριακής", της 24.02.2019, σελ. 02β/18].
Ας αφήσουν, λοιπόν, οι διάφοροι κ.κ. Μπαρόζο τον Κ. Καραμανλή, στην ησυχία του και ας ψάξουν αλλού, για τους πραγματικούς ενόχους της οικονομικής κατάντιας της Ελλάδας ή για ......εξιλαστήρια θύματα....
Εκτός, πλέον, κι αν, η σημερινή δήλωση του κ. Μπαρόζο, έχει να κάνει με την επερχόμενη έναρξη της δίκης, για την υπόθεση "ΠΥΘΙΑ"....
΄Ισως - λέω, ίσως - να αποτελεί την ....απαρχή του ....ομαδικού πυρ, που προτίθενται να ανοίξουν οι διάφοροι, κατά του Κ. Καραμανλή, για να τον απαξιώσουν, χρησιμοποιώντας και πάλι, κατά την προσφιλή και συνήθη τακτική τους, ψέματα, λάσπες, σκευωρίες και συκοφαντίες, διότι, όχι, μόνον, δεν υπάκουσε στις, έξωθεν και έσωθεν, εντολές των διαφόρων κέντρων εξουσίας, αλλά είχε και την .....αναίδεια, αν και.... στόχος, ....να διασωθεί και, παράλληλα, να δικαιωθεί στα μάτια και στην συνείδηση του Ελλ. λαού.......
Ε. Γαλαντή
03.03.2019
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου