Σας είπα όλη την αλήθεια

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Διόλου τυχαία η αναπαραγωγή του χαρακτηρισμού ο Βούδας της Ραφήνας από τα υποχείρια της διαπλοκής

Διόλου τυχαία η αναπαραγωγή του χαρακτηρισμού " ο Βούδας της Ραφήνας" από τα υποχείρια της διαπλοκής.
Πολλά από αυτά χρησιμοποιούνται απ΄το σύστημα σαν άλλοθι ότι επιτρέπεται η αντίσταση, ενώ επί της ουσίας εξυπηρετούνται κατά κόρον τα συμφέροντά του 
Χαρακτηρισμός που εξυφάνθηκε στα χαλκεία ξένης Πρεσβείας
Όπως φαίνεται από το κάτωθι τηλεγράφημα οι Αμερικανοί χαρακτηρίζουν «Βούδα» της ελληνικής πολιτικής τον Κ. Καραμανλή γιατί -όπως σημειώνουν- κρατάει τα πάντα για τον εαυτό του και «σπάνια αποκαλύπτει τις σκέψεις του».
Τώρα πώς, από ποιους και γιατί αναπαράχθηκε κατά κόρον ο χαρακτηρισμός τίθεται στην κρίση του αναγνώστη...
Διαβάστε το σχετικό κείμενο του τηλεγραφήματος που έστειλε ο Σπέκχαρντ...
→Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Ο... «ΒΟΥΔΑΣ» ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ
Την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου του 2008, ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ, ο Aμερικανός διπλωμάτης που είχε μόλις αναλάβει τα καθήκοντα του πρέσβη στη χώρα μας, περνούσε για πρώτη φορά την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου για να συναντήσει τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Βγαίνοντας, απέφυγε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους. 
Την επόμενη ημέρα στις 12:58 μ.μ., ένα τηλεγράφημα με τον βαθμό  του εμπιστευτικού έφευγε από την αμερικανική πρεσβεία στη Βασιλίσσης Σοφίας και «ταξίδευε» στην Ουάσιγκτον, στην αμερικανική πρεσβεία της Πρίστινα, των Σκοπίων, αλλά και της Μόσχας.
Ολοι οι παραλήπτες θα διάβαζαν για την πρώτη αυτή συνάντηση του Σπέκχαρντ με τον Κ. Καραμανλή «η οποία κράτησε τελικά διπλάσιο χρόνο από τον προγραμματισμένο... O τέως πρωθυπουργός ήταν άνετος, εκφράζοντας με κάθε ευκαιρία τον σεβασμό και την τρυφερότητά του για τις Ηνωμένες Πολιτείες», γράφει ο Αμερικάνος πρέσβης.
«Η συζήτηση κύλησε χωρίς παύσεις και όταν το θέμα πέρασε στο Κόσοβο και το Μακεδονικό η συζήτηση άναψε. Καθόταν «στην άκρη της καρέκλας του» και επαιζε με το κομπολόι του.
Στο τέλος της συζήτησης δεν παρέλειψε να δώσει και μια... φιλική συμβουλή στον Αμερικανό διπλωμάτη που μόλις είχε αναλάβει τα καθήκοντά του: 
«Πρέπει να είσαι διακριτικός», του είπε. «Να μην έχεις πολλά πάρε δώσε με πολιτικούς δημοσιογράφους και επιφανείς επιχειρηματίες, γιατί θα γίνεις στόχος βαλκανικού κουτσομπολιού».
Την ίδια συμβουλή φαίνεται να ακολουθεί και ο ίδιος, αφού οι Αμερικανοί τον χαρακτηρίζουν «Βούδα» της ελληνικής πολιτικής, γιατί -όπως σημειώνουν- κρατάει τα πάντα για τον εαυτό του και «σπάνια αποκαλύπτει τις σκέψεις του».
Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, που δείχνουν να αισθάνονται πιο άνετα με τη Ν.Δ. στην εξουσία, τουλάχιστον μέχρι το 2009, διαβλέπουν τα πρώτα σύννεφα στη διακυβέρνηση Καραμανλή ήδη από το 2007.
Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μπερνς, σε μία επίσκεψή του στην Ελλάδα λίγο πριν από το βέτο Καραμανλή στο Βουκουρέστι, σημειώνει ότι βλέπει ξεκάθαρα ότι ο «συνήθως χαλαρός» Καραμανλής αισθάνεται έντονη την πολιτική πίεση για το θέμα των Σκοπίων.
Αλλά και αργότερα, το 2008, τότε που μια σειρά από «σκάνδαλα» φαίνεται να ταρακουνούν τη διακυβέρνηση Καραμανλή, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα σημειώνει ότι ο τέως πρωθυπουργός «είχε αποδειχτεί καλός καπετάνιος σε φουρτούνες, αλλά βλέπει τον μικρό χώρο που είχε να ελιχθεί περιορίζεται όλο και περισσότερο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου