Μια ιστοριογραφική αναδρομή (2004-2009)
Κύριε διευθυντά
Οι καλοκαιρινές διακοπές συνήθως μας προσφέρουν χρόνο προς ανάγνωση βιβλίων. Είχα την τύχη να προμηθευτώ από τη βιβλιοθήκη μου το πόνημα του Μανώλη Κοττάκη «Καραμανλής off the record».
Οι καλοκαιρινές διακοπές συνήθως μας προσφέρουν χρόνο προς ανάγνωση βιβλίων. Είχα την τύχη να προμηθευτώ από τη βιβλιοθήκη μου το πόνημα του Μανώλη Κοττάκη «Καραμανλής off the record».
Mετά την ουσιαστική ολοκλήρωση μελέτης που έκανα της ιστοριογραφίας Κοττάκη, σας βεβαιώνω ότι αισθάνθηκα ιδιαίτερα προδομένος από τον ίδιο μου εαυτό για τον τρόπο που συνεκτιμούσα τότε (2004-2009) τη διακυβέρνηση της χώρας από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Παρασύρθηκα, όπως σχεδόν όλοι οι Ελληνες, παρακολουθώντας τις βίαιες επιθέσεις των ΜΜΕ, των αναρχικών κουκουλοφόρων ημεδαπών και αλλοδαπών. Συνέπλεε βίαια το σύνολο των πολιτικών αντιπολιτευόμενων σχηματισμών κατά της κυβέρνησης, συμπαρατασσόμενο ίσως και σε αγαστή συνεργασία, καθώς προκύπτει από τα κείμενα του βιβλίου, με τα διάφορα τότε υπάρχοντα υπόγεια αλλοδαπά κέντρα.
Αξιότιμε κύριε διευθυντά, παρόλο που ήμουν βασικό στέλεχος της Ν.Δ., με προβλημάτιζε πάντα σοβαρά η διακυβέρνηση της χώρας, εκείνη τη διακυβερνητική περίοδο Καραμανλή. Η ανάγνωση και η πραγματική μελέτη των ιστορικών πλέον στοιχείων που λεπτομερώς περιγράφονται στο βιβλίο του κυρίου Κοττάκη, καθώς και ουδέποτε διαψεύσθηκαν από κανένα εμπλεκόμενο, αποκατέστησαν την πολιτική μου θεώρηση και εμπειρία για την αντικειμενική αλήθεια εκείνων των χρόνων. Προς τούτοις είμαι ευγνώμων ως Ελλην πολίτης προς τον συγγράψαντα το σπουδαίο αυτό πόνημα.
Η μελέτη αυτού του ιστοριογραφήματος εκτιμώ ότι αναδεικνύει πραγματικά τα αντεθνικά και βρώμικα παιχνίδια εκείνης της εποχής. Μια συγκυρία που σκόπιμα δημιουργήθηκε από τους Δυτικούς μας φίλους και συμμάχους εξαιτίας της σοβαρής και υπεύθυνης εξωτερικής πολιτικής Καραμανλή. Κυρίως όταν και ξεχείλισε για αυτούς το ποτήρι μετά το βέτο Καραμανλή στον Τζορτζ Μπους για το Σκοπιανό! Ισως τότε θα έπρεπε ο Κώστας Καραμανλής να διαμορφώσει ερντογάνια φιλοσοφία κάποιας προς Ανατολάς πολιτικής, όπως και του επροτείνετο. Ο πρωθυπουργός τότε, ενεργώντας πολιτικά, εθνικά ψύχραιμα, απέρριψε τις όποιες είχε προτάσεις!
Δεδομένου ότι μετά τις αποκαλύψεις Κοττάκη δεν δημοσιοποιήθηκε καμιά διαμαρτυρία ή και διάψευση, με προβληματίζει γιατί κανείς από τους τότε ηγέτες της αντιπολίτευσης δεν ζήτησε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, λογω της ζημιάς που υπέστη από τότε η χώρα, οπως ήταν οι κ. Καρατζαφέρης, Αλαβάνος, Τσίπρας, Παπανδρέου. Η μόνη ηγέτις που μίλησε δημόσια και υπεύθυνα για τα πραγματικά υπόγεια αίτια των καταστροφών υπήρξε η κυρία Αλέκα Παπαρήγα, προς την οποία έστω και καθυστερημένα οφείλουμε ευγνωμοσύνη.
Αξιότιμε κύριε διευθυντά, εκτιμώ ότι το ως άνω πόνημα αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο, το οποίο η έγκριτος εφημερίδα σας ίσως θα έπρεπε κάποτε να συμπεριλάβει σε κυριακάτικη σας έκδοση, γεγονός που θα προσφέρει καλύτερη γνώση των γεγονότων εκείνης της εποχής.
Κων/νος Γεροντης, Πρόεδρος think tank PAREMVASI
εφ. " Η Καθημερινή"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου