Σας είπα όλη την αλήθεια

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Ο Κώστας Καραμανλής συγχρωτίζεται καθημερινά με τους επίδοξους δολοφόνους του

Το να γραφτεί άρθρο για τον Κ. Καραμανλή είναι εξαιρετικά δύσκολο, όχι τόσο γιατί η πλειοψηφία των πολιτών πλέον αναγνωρίζει  το έργο του, το όραμά του και τον αγώνα του να μην καταστεί η χώρα υπό οικονομική κατοχή (είναι πραγματικά εντυπωσιακό το ότι επί της ουσίας μάθαμε την πολιτική του μετά την πτώση του ) ,αλλά γιατί συγχρόνως μέσα στον καθημερινό οχετό της πολιτικής και των ΜΜΕ έχει γίνει απίστευτη κατάχρηση, οικειοποίηση του ονόματός του προς ίδιον όφελος.
Η ηχηρή σιωπή του ευπατρίδη πολιτικού κατέστη μοχλός αφύπνισης του λαού, αλλά συγχρόνως έδωσε το βήμα στους υπονομευτές της οραματικής πολιτικής του ελεύθερα να συνεχίζουν να τον επικαλούνται κάθε φορά που τον ... χρειάζονται, αποκαλυπτόμενοι όμως δια της δικής τους σιωπής σε θέματα που αφορούν τόσο την αλλοίωση των οικονομικών στοιχείων του 2009, η οποία άνοιξε το δρόμο στην εισβολή του Δ.Ν.Τ. στην Ελλάδα, αλλά και το γνωστό σχέδιο αποσταθεροποίησης της πατρίδα μας, το επονομαζόμενο ΠΥΘΙΑ
Δε θα σταθούμε καθόλου στα δυο παραπάνω εθνικά θέματα, καθώς η δικαιοσύνη ήδη επιλαμβάνεται και είναι θέμα χρόνου η αποκάλυψη της αλήθειας.
Εκείνο που συγκλονίζει και ουδέποτε έχει αναφερθεί είναι γενικά η στάση του απέναντι στους ανθρώπους που τον πρόδωσαν και συνεχίζουν να τον προδίδουν!
Σεβόμενος το θεσμό της δικαιοσύνης, έχοντας την υπομονή, την επιμονή και κυρίως το σθένος να περιμένει την ετυμηγορία της δικαιοσύνης ουδέποτε υπονόμευσε ή έδωσε δείγματα πολιτικής αντιπαράθεσης ακόμη και σε θέματα στα οποία είχε ευκρινώς τοποθετηθεί και τα οποία αποσιωπήθηκαν από τον ελληνικό λαό!
Για τον αναγνώστη γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι είναι σχεδόν ανθρωπίνως αδύνατο να συγχρωτίζεσαι καθημερινώς με τους επίδοξους " δολοφόνους" σου, να παραμένεις θεματοφύλακας της ενότητας της παράταξής σου και της χώρας σου, ενώ ο ίδιος έχεις δεχθεί ανελέητο πόλεμο, ενώ ο ίδιος έχεις κινδυνεύσει προσωπικά!
Είναι ίσως αυτό το σημείο που αναδεικνύει το ηθικό ύψος του πολιτικού ανδρός, ο οποίος σημειωτέον αναγνωρίστηκε και αναγνωρίζεται σχεδόν καθολικά από τον ελληνικό λαό ως ο μοναδικός πολιτικός της μεταπολίτευσης, ο οποίος άσκησε πραγματικά εθνική πολιτική ουδέποτε έκανε έκπτωση τις αρχές και τις αξίες του ουδέποτε απεμπόλησε την εμπιστοσύνη του στους θεσμούς και τη δημοκρατία ουδέποτε άλλαξε το μότο της ζωής του, το " σεμνά και ταπεινά"
Ο Κ. Καραμανλής παραμένει ένας λαϊκός ηγέτης για τους Έλληνες που τον αγάπησαν, γιατί ακριβώς αγαπήθηκαν από εκείνον, αλλά συγχρόνως παραμένει ένας πολιτικός παγκόσμιας εμβέλειας που γνωρίζει άριστα την πολιτική σκακιέρα και μπορεί όχι μόνο να κινηθεί άνετα επάνω σ' αυτή, αλλά και να κερδίζει τις μάχες υπέρ της πατρίδας.
Και αυτός ο συνδυασμός είναι πραγματικά εκρηκτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου