Σας είπα όλη την αλήθεια

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Και η ... κοροϊδία " πάει σύννεφο" ...

Μας βομβαρδίζουν, ότι, δήθεν, δεν θα περικοπούν περαιτέρω οι συντάξεις, ενώ καταργείται το ΕΚΑΣ, αυξάνεται η φορολογία, με αποτέλεσμα το μηνιαίο εισόδημα να μειώνεται, ακόμη περισσότερο.
Δεν ενδιαφέρει τον οιονδήποτε, αν θα μείνει η κύρια σύνταξή του ανέπαφη και θα περικοπεί η επικουρική ή το αντίθετο….
Εκείνο, που τον ενδιαφέρει, είναι να μην μειωθεί το ποσόν, που εισπράττει κάθε μήνα….
Η ….κοροϊδία, όμως, …. «πάει σύννεφο»….
Στην, πραγματικότητα, στην Ελλάδα του σήμερα, με τους μισθούς και τις συντάξεις, σχεδόν, ....Βουλγαρίας και με τις τιμές Βρυξελλών, για να μπορέσει να ζήσει κάποιος, με κάποια αξιοπρέπεια και να έχει την δυνατότητα να πληρώνει τα συνεχή ....χαράτσια, που του επιβάλλονται, θα πρέπει να λαμβάνει μηνιαίο μισθό ή σύνταξη, τουλάχιστον, 1.500 Ευρώ.
Επειδή οι βασικές ανάγκες του κάθε πολίτη είναι οι ίδιες, ανεξάρτητα εάν εργάζεται στον Ιδιωτικό ή στον Δημόσιο τομέα, θα πρέπει, τόσο οι πάσης φύσεως εργαζόμενοι, όσο και οι συνταξιούχοι, με τα χρήματα, που λαμβάνουν, από τον μισθό ή την σύνταξή τους, να μπορούν να ζήσουν με κάποια αξιοπρέπεια!
Αυτό είναι το ζητούμενο!
Είναι απαράδεκτο, να εργάζονται οι άνθρωποι και να μην αμείβονται τόσο, ώστε να μπορούν να κάνουν όνειρα, να βελτιώνουν, σιγά - σιγά, την ζωή τους, να μπορούν να ζουν!
΄Αλλωστε, τι άλλο περισσότερο μπορεί ή πρέπει να κάνει κάποιος, για να ζήσει, εκτός από το να εργάζεται;;;;
Και είναι, επίσης, αδιανόητο, άνθρωποι, που μόχθησαν, επί σειράν 30, 40 και 50 ετών και πλήρωσαν τις ασφαλιστικές εισφορές τους και προπλήρωσαν και κατοχύρωσαν τις συντάξεις, αλλά και τα δώρα και τα επιδόματά τους - γι' αυτό και τα δικαιούνται, μέχρι τελευταίας δεκάρας -, να μην μπορούν να ζήσουν τα όποια, ακόμη, χρόνια τους μένουν, σ’ αυτήν την δύσκολη ηλικία, με την αξιοπρέπεια, που τους αξίζει και, επιπλέον, να δέχονται, πέραν της στυγνής και της ανελέητης φορολογίας και των συνεχών μειώσεων και καταργήσεων των όσων δικαιούνται και ανάρμοστες συμπεριφορές και να αντιμετωπίζονται ως, δήθεν, επαίτες και ως ...."άχθος αρούρης"....
Κάποιο λάθος κάνουν όσοι έχουν αυτήν την εντύπωση, για τους συνταξιούχους.....
Μόνον επαίτες δεν είναι!
Πιστωτές είναι - και αυτοί - του αναξιόπιστου Ελλ. Κράτους, που, ενώ ανέλαβε, με το έτσι θέλω, την διαχείριση των αποθεματικών των Ασφ. Ταμείων, με την υποχρέωση να τα επιστρέψει, στους δικαιούχους, όταν θα έφθανε η πίστωση του χρόνου, ως μηνιαίες συντάξεις, εκείνο τα κακοδιαχειρίσθηκε, τα άφησε, επί χρόνια και χρόνια, κατατεθειμένα, ΑΤΟΚΩΣ, στην Τράπεζα της Ελλάδος - όταν, μάλιστα, τα επιτόκια ήταν στο 23 και στο 25% -, τα έπαιξε στο Χρηματιστήριο, τα μετέτρεψε σε Ομόλογα του Ελλ. Δημοσίου και τα ...."κούρεψε" και, μάλιστα, κατά τα νεότερα χρόνια, "έβαλε χέρι", τρεις φορές, σ' αυτά, για να καλύψει άλλες "τρύπες" του ισολογισμού του.
Οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί καθαρή ληστεία και είναι, τουλάχιστον, ντροπή, να επιρρίπτονται ευθύνες σ' αυτούς, που, στην πραγματικότητα, είναι τα τραγικότερα θύματα.
Και, ασφαλώς, δεν μιλώ για εκείνους, που έπαιρναν σύνταξη "τυφλού", ενώ ήταν οδηγοί ταξί, ούτε για εκείνους, που συνταξιοδοτήθηκαν - ας όψεται το Πασόκ -, επειδή, ως..... μωρά (!!;;) , την Κατοχή, έκαναν, δήθεν, αντίσταση, επειδή, λέει, κάποιοι έκρυβαν, στις .....πάνες τους, .....προκηρύξεις, ούτε για όλους εκείνους, που, επί Πασόκ, επέστρεψαν από τις Ανατολικές χώρες, στις οποίες είχαν καταφύγει, μετά τον Εμφύλιο, και συνταξιοδοτήθηκαν, από τα δικά μας Ασφ. Ταμεία, χωρίς να έχουν πληρώσει ούτε μια δραχμή, για Ασφ. Εισφορές και όλα αυτά ελέω Πασόκ και Αντρέα, που συνήθιζαν να κάνουν ....μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα.
Ας τους βρουν, λοιπόν, όλους αυτούς και ας τους αφαιρέσουν τις συντάξεις, διότι, πράγματι, δεν τις δικαιούνται.
Εγώ, όμως, μιλώ, για όλους όσους και δούλεψαν και πλήρωσαν, κανονικότατα, τις Ασφ. εισφορές τους, και κατοχύρωσαν το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα και συνταξιοδοτήθηκαν, βάσει νόμων, που η Πολιτεία είχε θεσπίσει.
Αυτούς, που, σήμερα, βλέπουν τις συντάξεις τους να πετσοκόβονται, συνεχώς, τα πάσης φύσεως δικαιώματά τους να καταργούνται και οι ίδιοι να μην μπορούν, πλέον, να περάσουν τα δύσκολα χρόνια της τρίτης ηλικίας, με την απαιτούμενη αξιοπρέπεια.
Είναι ντροπή να συμβαίνει κάτι τέτοιο, τον 21ον αιώνα, σε μια χώρα Ευρωπαϊκή και δημοκρατική, σε μια πολιτεία δικαίου, σε ένα κράτος, στο οποίο τηρούνται - ή, τουλάχιστον, θα έπρεπε να τηρούνται - το Σύνταγμα και οι νόμοι και να λαμβάνονται υπ' όψην τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Αλλά, για ορισμένους, αυτά είναι, ως φαίνεται, .....ψιλά γράμματα....
Βρήκαν, λοιπόν, οι ....."έξυπνοι" τους αδύνατους και τους ....βαράνε, για να δείξουν την δύναμη της εξουσίας τους, αφήνοντας, βεβαίως, τους εαυτούς τους στο απυρόβληλο.
Αν, λοιπόν, θέλουν να περιορίσουν τις δαπάνες του κράτους, ας περικόψουν και οι κ.κ. βουλευτές τους παχυλούς μισθούς τους και ας καταργήσουν το αφορολόγητο και τα όποια άλλα προνόμιά τους και ας επιχειρήσουν να ζήσουν - και αυτοί -, με 300, 400 ή 500 Ευρώ, τον μήνα, όπως καταδικάζουν και τον υπόλοιπο Ελλ. λαό.
Εξ άλλου, εάν δεν είναι υπουργοί, δεν χρειάζεται, καν, να λαμβάνουν μισθό, αφού, ασκούν, καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας τους, το επάγγελμά τους, οπότε βγάζουν, από εκεί, τα προς το ζην.
Θα πρέπει, πάντως, να επισημανθεί, ότι, αν και υπερηφανευόμαστε, ως λαός, για την εξυπνάδα και την πονηριά μας, πέφτουμε, τελικά, στην παγίδα του "διαίρει και βασίλευε", που μας στήνουν και διαπληκτιζόμαστε, μεταξύ μας, για τους διορισμούς ή τις αμοιβές των υπαλλήλων του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα, όταν, εδώ και χρόνια, γίνεται, γύρω μας, ένας χορός ........ δισεκατομμυρίων και ουδείς εκ των υπευθύνων "πληρώνει" ή, φαίνεται, πως θα πληρώσει, ποτέ....
Λίστες από εδώ, λίστες από εκεί.... Χιλιάδες ..... "λεφτάδες" δεν μπορούν να αιτιολογήσουν τις ακίνητες περιουσίες, που απέκτησαν και τα εκατομμύρια, που έχουν κατατεθειμένα, σε τράπεζες του εξωτερικού.
Καθημερινά, όλο και κάποιο νέο οικονομικό σκάνδαλο "σκάει"....
Πλήθος ανθρώπων, ακόμη και γνωστοί μας, έχουν αποκτήσει περιουσίες, ξαφνικά και σε χρόνο dt, χωρίς να μπορούν να τις δικαιολογήσουν....
Και οι εύποροι αυτοί .....επιχειρηματίες, που, μόνον, επενδύσεις δεν κάνουν στην χώρα μας, αλλά περιμένουν το πώς θα υφαρπάξουν, στην κατώτερη, δυνατόν, τιμή, τα πάσης φύσεως ...."ασημικά" μας, είτε αυτά ανήκουν στην δημόσια, είτε στην ιδιωτική μας περιουσία, εκμεταλλεύονται, σε απάνθρωπο βαθμό, την οικονομική κρίση, έχοντας, ουσιαστικά, δουλοποιήσει τους εργαζομένους τους, με το να τους παρέχουν μισθούς εξευτελιστικούς, των 300, 400 και 500 Ευρώ μηνιαίως και, μάλιστα, κάτω από απάνθρωπες εργασιακές συνθήκες, αφού απαιτούν, από αυτούς, να εργάζονται 12 ώρες την ημέρα.
Και, πέραν τούτου, τους πληρώνουν, …έναντι και έναντι, όποτε τους .....βολεύει, ως εάν οι εργαζόμενοι να μην έχουν να καλύψουν ανάγκες και να ζήσουν, αλλά να δουλεύουν από ….χόμπι…...
Κι εκείνοι, με την ανεργία, που έχει κτυπήσει .....κατακόκκινο, σκύβουν, αναγκαστικά, το κεφάλι, διότι πρέπει να δουλέψουν και διότι, έστω και.... μερικά Ευρώ, ακόμη κι αν καταβάλλονται κατά άτακτα διαστήματα, είναι καλύτερα από το τίποτα. Αρκεί, βεβαίως, να έχουν γονείς ή άλλους δικούς τους ανθρώπους, που θα τους παρέχουν, τουλάχιστον, στέγη και τροφή....
Εκεί μας κατάντησαν όλοι αυτοί οι … «σωτήρες»…..
Αυτά τα τελευταία 35 χρόνια, μόνον, ένας στάθηκε στο ύψος του, μόνον ένας νοιάστηκε για τον λαό του και πολέμησε, για τα συμφέροντα και τα δικαιώματα και της Πατρίδας και του λαού μας, αλλά, δυστυχώς, η πολιτική του δεν εξυπηρετούσε τα διάφορα ντόπια και ξένα συμφέροντα, γι’ αυτό και έπρεπε να απομακρυνθεί της εξουσίας, το συντομότερο δυνατόν, ακόμη και με σωματική εξόντωσή του….
Παρά ταύτα, ακόμη και σήμερα, υπάρχουν κάποιοι, που, επηρεασμένοι, από την παραπληροφόρηση και την πλύση εγκεφάλου που έχουν υποστεί, από τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ - που, σημειωτέον, φέρουν, για την σημερινή μας κατάντια, την ίδια και απαράλλακτη ευθύνη, που φέρουν και οι πολιτικοί ολετήρες, που μας οδήγησαν σ’ αυτήν την καταστροφή – και μη έχοντας διάθεση να πληροφορηθούν την αλήθεια, ώστε να βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα, εξακολουθούν να επιρρίπτουν ευθύνες και στον Κ. Καραμανλή, ενώ θα έπρεπε να επιρρίπτουν την ευθύνη στον ίδιον τον εαυτόν τους, διότι, την καίρια στιγμή, στις εκλογές του 2009, δεν θέλησαν να ακούσουν την αλήθεια και του γύρισαν την πλάτη, επιλέγοντας τα ψεύτικα λόγια και τις φρούδες υποσχέσεις του μέγιστου καταστροφέα ΓΑΠ.
Δυστυχώς, όμως, τέτοιου είδους λάθη έχουν και τραγικές συνέπειες, οι οποίες, όπως όλοι, πλέον, αντιλαμβανόμαστε, δεν διορθώνονται….
Ειρήνη Γαλαντή
Αθήνα, 27 Ιουλίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου