Σας είπα όλη την αλήθεια

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Θυμάμαι τον Κώστα Καραμανλή...

Ειρήνη Γαλαντή
Σεπτέμβριος 2013

Το τεράστιο κυβερνητικό έργο του Κ. Καραμανλή ( Διαβάστε εδώ όλη την αλήθεια για το έργο του: https://pyrhnasyposthriktwnkwstakaramanli.blogspot.com/2018/03/blog-post_51.html?m=0) δεν κατέστη γνωστό στον πολύ κόσμο, διότι τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ φρόντισαν, επιμελώς, να το αποσιωπήσουν ή να το υποβιβάσουν ή, στην κάθε περίπτωση, να μην το αναδείξουν. ΄Ετσι, ακόμη και σήμερα, υπάρχουν κάποιοι απληροφόρητοι, που ρωτούν: «ε, και τι έκανε ο Κ. Καραμανλής;» και, ειλικρινά, μένουν εμβρόντητοι, όταν πληροφορούνται την αλήθεια, σχετικά, με το έργο, που επιτελέσθη επί Ν.Δ. και Κ. Καραμανλή.

Είναι, μάλιστα, το κυβερνητικό έργο του Κ. Καραμανλή τόσο μεγάλο και σημαντικό, για τα μόλις 5,5 χρόνια, που κυβέρνησε, ώστε, από μόνο του, δίνει την πρέπουσα απάντηση, σε όλους εκείνους τους φαιδρούς και κακοήθεις, που, με περισσή μοχθηρία, διέδιδαν και διαδίδουν, πως, δήθεν, δεν είχε όρεξη να δουλέψει ή πως, δήθεν, ήταν «κουρασμένος». ΄Οποιος δεν έχει όρεξη να δουλέψει, δεν μπορεί να παράξει τόσο μεγάλο έργο.

Πέραν, όμως, όλων αυτών, θυμάται τον Κ. Καραμανλή να του λέει την αλήθεια και να τον διαβεβαιώνει, πως με ένα διετές πάγωμα – και όχι περικοπή και καταλήστευση – των μισθών και των συντάξεων και με κάποια άλλα «ανθρώπινα» μέτρα, θα μπορούσαμε να έχουμε, ήδη, βγει από την κρίση.
Και θυμάται, την περήφανη εξωτερική πολιτική και την προσπάθεια του Κ. Καραμανλή να καταστήσει την χώρα μας, μέσω των συμφωνιών, με την Ρωσία, για τους αγωγούς αερίου, ενεργειακό κόμβο, γεγονός, που θα της απέφερε και χρήμα και ανεξαρτησία.



Και θυμάται τον Κ. Καραμανλή να μην σκύβει το κεφάλι, στις απαιτήσεις των δανειστών μας και να αρνείται να θέσει την χώρα μας κάτω από την μπότα του ΔΝΤ και των δανειστών της.

Και θυμάται, ότι δεν δίστασε να πει το μεγάλο «ΟΧΙ», στο Βουκουρέστι, ενώπιον του, τότε, πλανητάρχη, Τζώρτζ Μπους και όλων των αρχηγών των κρατών του ΝΑΤΟ, ασκώντας «VETO» και εμποδίζοντας, έτσι, την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, που τόσο πολύ επιθυμούσαν οι ΗΠΑ.


Και, επίσης, θυμάται, ότι, όταν οι μετέπειτα κυβερνήσεις περιέκοπταν τους μισθούς και τις συντάξεις ακόμη και εκείνες των 500 Ευρώ, ο Κ. Καραμανλή προσπαθούσε με διάφορα μέτρα, που είχε λάβει, να ανακουφίσει τους πολύτεκνους και τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας.
Η σύγκριση είναι καταλυτική υπέρ του Κ. Καραμανλή, που, εκτός των άλλων, πορεύθηκε, πάντα, με διαφάνεια και ξεκάθαρο τρόπο.
Πέραν τούτου, έχει να συγκρίνει το κυβερνητικό έργο του Κ. Καραμανλή, με αυτό των κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων των τελευταίων ετών.
Και ενώ ο Κ. Καραμανλής έχει, κατά τα άνω, να επιδείξει ένα τεράστιο αναπτυξιακό έργο, σε όλους τους τομείς, με ίδρυση νέων σχολείων και νοσοκομείων, με επεκτάσεις του μετρό και του προαστιακού, με τις συμφωνίες για τους αγωγούς αερίου, κ.λ.π., οι μνημονιακές κυβερνήσεις  έχουν να επιδείξουν, μόνον, την πλήρη υποταγή τους και, μάλιστα, άνευ όρων στους δανειστές, την υποδούλωση, στην οποίαν οδήγησαν την χώρα μας, το επικείμενο ξεπούλημά της, την φτωχοποίηση, την εξαθλίωση και την απόγνωση του Ελλ. λαού, τον οποίον ωθούν προς την μετανάστευση ή την αυτοκτονία.


Ενώπιον αυτής της πραγματικότητας είναι φυσικό να αυξάνονται, συνεχώς, οι φωνές, που ζητούν την επάνοδο του Κ. Καραμανλή. Φωνές, που προσδοκούν από τον Πρόεδρό μας να πάρει τις πρωτοβουλίες, που επιβάλλει η κρισιμότητα της καταστάσεως.
Με αυτές τις φωνές θα πρέπει να ενώσουμε και τις δικές μας και να ζητήσουμε, από τον Πρόεδρο της καρδιάς μας, που, δυστυχώς, πολλοί, από μας, με την συμπεριφορά μας, πληγώσαμε, να επιστρέψει, διαβεβαιώνοντάς τον, πως είναι ο μόνος, που εμπιστευόμαστε, πως είναι ο μόνος, που πιστεύουμε, ότι επιθυμεί και θα επιδιώξει να βοηθήσει την χώρα και τον λαό μας να βγουν από την καταστροφή και πως, ό,τι και να γίνει, όποιες δυσκολίες κι αν χρειασθεί να αντιμετωπισθούν, εμείς θα βρισκόμαστε στο πλευρό του, δίνοντας, μαζί του, όποια μάχη χρειασθεί, με την βεβαιότητα, ότι, υπό την ηγεσία του, όλες οι μάχες θα κερδηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου