Σας είπα όλη την αλήθεια

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Όταν ο Μάριο Ντράγκι ξεσκέπασε την προδοσία του Παπανδρέου και δυστυχώς οι καταγγελίες του πέρασαν στα ψιλά

Όταν ο Μάριο Ντράγκι ξεσκέπασε την προδοσία του Παπανδρέου και δυστυχώς οι καταγγελίες του πέρασαν στα ψιλά
Βόμβα από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κρατικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup, ( Ιούλιος 2013) ,ο οποίος είπε ότι έγιναν λάθη σε ότι αφορά το ζήτημα της Ελλάδας αλλά αυτό συνέβη διότι τους είχαν δοθεί λανθασμένα στοιχεία το 2010. 
«Ορισμένες αποφάσεις είχαν ληφθεί τότε στη βάση πληροφοριών οι οποίες ήσαν είτε ελλιπείς, είτε εσφαλμένες, ή παραπλανητικές», είπε ο χαρακτηριστικά ο κ. Ντράγκι.
«Ασφαλώς οι αναφορές σχετικά με την δομική ισχύ της ελληνικής οικονομίας δεν ήταν ακριβείς. Οι (ελληνικές) αρχές της εποχής διαβεβαίωναν συνεχώς την (διεθνή) τρόικα (των πιστωτών) ότι η οικονομία ήταν πολύ πιο ισχυρή από όσο ήταν στην πραγματικότητα», ανέφερε ο επικεφαλής του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της Ευρώπης.
Δηλαδή ο Γ. Παπανδρέου, τους έδινε λανθασμένη εντύπωση για την οικονομία, λέγοντάς τους ότι είναι περισσότερο ισχυρή απ’ ότι στην πραγματικότητα.
 Θυμόμαστε όλοι τις συνεχείς εκκλήσεις του Κ. Καραμανλή για την αντιμετώπιση της κρίσης, όπως θυμόμαστε ότι με την προκήρυξη των εθνικών εκλογών του 2009 με μοναδικό διακύβευμα την οικονομία, είχε επανειλημμένα τονίσει ότι η χώρα ΔΕ θα άντεχε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, αφού την ώρα που ο Παπανδρέου είχε ξεκαθαρίσει ότι θα προκαλούσε εκλογές με το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, την ίδια στιγμή έπρεπε να ληφθούν άμεσα μέτρα, ενώ με την εκλογή του ο ΓΑΠ έδινε επιδόματα αλληλεγγύης κι έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν».

Πλήρες «ξεβράκωμα» της τότε κυβέρνησης η οποία λίγο μετά προσέφυγε στο ΔΝΤ και μιλούσε για Τιτανικούς.
Η οικονομία μας θα ήταν θωρακισμένη, αν ακολουθούσε από την αρχή όλη η αντιπολίτευση και στήριζε τον Κ. Καραμανλή όταν με το ξέσπασμα της διεθνούς κρίσης, ενημέρωσε τους πάντες και ζήτησε συναίνεση.
Παράλληλα, ο Μ. Ντράγκι χαρακτήρισε ολέθρια τη συνταγή του πρώτου μνημονίου, η οποία συγκαταλέγεται στις πλέον αποτυχημένες. 
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι εκθέσεις του Ινστιτούτου Bruegel, το οποίο σημειώνει πως το ελληνικό πρόγραμμα είναι από τα πλέον αποτυχημένα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Η ομολογία πλέον της καταστροφής είναι διεθνής, καθώς τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα εντάσσονται στο 1% των πλέον αποτυχημένων που έχουν εφαρμοστεί ποτέ.
Αν ανατρέξει κανείς σε όσα προβλέπονταν και ουδέποτε επαληθεύτηκαν μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος της ζημιάς που έκανε η διακυβέρνηση Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου. 
Σύμφωνα λοιπόν με τις εξαγγελίες τους, η Ελλάδα θα είχε επιστρέψει στην ανάπτυξη από το 2012, το ταβάνι της ανεργίας θα ήταν το 14.2%, ενώ η επιστροφή στις αγορές θα συνέβαινε το 2013.
Όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς, οι ευθύνες για την καταστροφή που βιώνουμε ξεπερνούν τις πολιτικές και άπτονται διερεύνησης από τη Δικαιοσύνη σε επίπεδα που αγγίζουν αυτά της εθνικής προδοσίας.
Η ομολογία Ντράγκι και η σημερινή κατάσταση αποτελούν το βασικότερο κατηγορητήριο για το Γιώργο Παπανδρέου και το Γιώργο Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι, όπως θα συνέβαινε σε κάθε ευνομούμενη χώρα, θα πρέπει επιτέλους κάποτε να αντιμετωπίσουν τις ευθύνες τους.
Με πληροφορίες από newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου