Σας είπα όλη την αλήθεια

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Ηχηρή παρέμβαση για τα εθνικά θέματα του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή

Καραμανλής: Οι εξελίξεις κατέδειξαν τις μεγάλες αδυναμίες της Συμφωνίας των Πρεσπών 
 Ηχηρή παρέμβαση για τα εθνικά θέματα έκανε πριν λίγο ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από τη Θεσσαλονίκη, μιλώντας στην εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την ίδρυση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. 
  Ο κ. Καραμανλής, όπως και το καλοκαίρι στην πρώτη ομιλία του μετά από σχεδόν 10 χρόνια, τόνισε αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, πως το κεκτημένο που είχε επιτευχθεί το 2009 στο Βουκουρέστι, με πολύ κόπο και κόστος, δεν αξιοποιήθηκε όπως θα έπρεπε. 
Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε πως «έπρεπε και μπορούσαμε να απαιτήσουμε και να πετύχουμε περισσότερα» προσθέτοντας πως «οι πρόσφατες εξελίξεις αφενός επιβεβαίωσαν ότι άλλοι επείγονται για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. και έχουν ακόμη πολλά να αποδείξουν, αφετέρου κατέδειξαν με τον πιο προφανή τρόπο τις μεγάλες αδυναμίες της συμφωνίας». 
Ο κ. Καραμανλής αναφερόμενος στην Τουρκία, έκανε λόγο για αυθαίρετες διεκδικήσεις της που δοκιμάζουν διαχρονικά τις σχέσεις των δύο κρατών. 
Ανέφερε πως «γνωρίζουμε πού αποσκοπούν οι στρατηγικές κινήσεις της Άγκυρας», τονίζοντας πως «με βάση και την εμπειρία του παρελθόντος η Ελλάδα δεν πρέπει να συρθεί ή να παρασυρθεί από τις μεθοδεύσεις της Άγκυρας και δεν πρέπει να επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων». 
Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε επίσης πως «η Ελλάδα επιδιώκει καλές σχέσεις με όλους τους γείτονες αλλά δεν πτοείται από απειλές και εκβιασμούς. “Στη Θράκη, το Αιγαίο, στην Κύπρο μετριέται η αντοχή του Ελληνισμού. Και πρέπει να πείθει άπαντες ότι αυτή η αντοχή είναι μεγάλη, αποφασισμένη και αμετακίνητη”.  

Πηγή: http://myportal.gr/karamanlis-oi-exelixeis-katedeixan-tis-megales-adynamies-tis-symfonias-ton-prespon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου