Σας είπα όλη την αλήθεια

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Ο Κώστας Καραμανλής, ένα νεύμα και… μια λέξη

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Η σχέση εμπιστοσύνης του με τους πολίτες παραμένει αδιατάρακτη. Μπορεί ο ίδιος να μετέφρασε ως «κλονισμό» της παραπάνω σχέσης το μοιραίο αποτέλεσμα των εκλογών του 2009, που έφεραν στην εξουσία τον Γιώργο Παπανδρέου, και άνοιξαν το δρόμο για την εθνική καταστροφή των Μνημονίων, μια τέτοια συγκυριακή εκτόνωση λαϊκού συναισθήματος ωστόσο, δεν αναιρεί την μεγάλη εικόνα. Ούτε την ουσία.
Ο Κώστας Καραμανλής παραμένει ο μοναδικός πρώην πρωθυπουργός της χώρας, που διατηρεί εφεδρείες αποδοχής σε πλατιά κοινωνικά στρώματα. Πέρα και πάνω από όλα, επειδή δεν ήταν ποτέ «δήθεν». Δεν βρέθηκε ποτέ σε ψυχική απόσταση από την κοινωνία την οποία διεκδίκησε και κατάφερε να εκφράσει, με εκκωφαντική εκλογική αποδοχή άνω των 3 εκατομμυρίων Ελλήνων. Αριθμητικά μεγέθη… ξένα προς τη σημερινή πολιτική κατάσταση του τόπου, αλλά και ευρύτερα το μωσαϊκό που διαμορφώθηκε μετά την αποχώρησή του από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Στη Θεσσαλονίκη, στη συνάντησή του με τον νέο Δήμαρχο της πόλης Κωνσταντίνο Ζέρβα, αρκούσε ένα νεύμα του. Και μια λέξη. «Ενότητα»… Για το καλό του τόπου και της πόλης. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας άλλωστε μόλις ξεκινάει τη θητεία του στη Θεσσαλονίκη. Και τα στοιχεία αιχμής της προσωπικότητάς του δείχνουν ότι μπορεί να εξελιχθεί σε επιλογή μακράς πνοής.
Η παρουσία του Κώστα Καραμανλή δίπλα του, έστειλε το μήνυμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου