Σας είπα όλη την αλήθεια

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Όταν ο λαϊκισμός και η προδοτική ανευθυνότητα κυριάρχησαν της αλήθειας και οδήγησαν τη χώρα στον γκρεμό

26 Ιανουαρίου 2009
Μήνυμα Κώστα Καραμανλή στους αγρότες.
«Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την ένταση και τη διάρκεια της διεθνούς οικονομικής κρίσης.»
Γιώργος Παπακωνσταντίνου: «Εκλογές εδώ και τώρα.
Σεβόμαστε την αυτονομία των αγροτών και τα αιτήματά τους»
 **************************************************************
«Είναι επιτακτική ανάγκη να ανοίξουν οι δρόμοι»δήλωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση των γυναικών της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να επιβαρύνεται η κοινωνία με τον ιδρώτα της οποίας βρίσκονται οι πόροι για τους αγρότες. Ο Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι θα συνεχίσει να παίρνει μέτρα για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για ανευθυνότητα, για στείρα αντιπαράθεση και για άγνοια.
Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η οικονομία της καθημερινότητας, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην κοπή της πίττας του Τομέα Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας. Αναφερόμενος στους αγρότες είπε ότι δεν πρέπει να επιβαρύνεται η κοινωνία με τον ιδρώτα της οποίας βρίσκονται οι πόροι για τους αγρότες. Πρόσθεσε ότι δεν πρέπει από τις κινητοποιήσεις να προκληθούν ζημιές σε επαγγελματίες και να μην επιβαρύνεται η οικονομία. Ο κ. Καραμανλής είπε ότι η κυβέρνηση έδωσε 500 εκατομμύρια ευρώ, παρά τα στενά περιθώρια της οικονομίας. Αυτό μπορεί να κάνει η κυβέρνηση, δεν μπορούμε να ξεπερνάμε τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Η κυβέρνηση εργάζεται για τη μακρόπνοη και ουσιαστική ενδυνάμωση του αγροτικού εισοδήματος. Υπάρχει και η βούληση και ο χρόνος για διάλογο και από κοινού σχεδιασμό. Σύντομα ενεργοποιείται το Εθνικό Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής, είπε. Ανέφερε, ακόμη, ο κ. Καραμανλής, ότι η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις της, το 80% των πόρων του εθνικού στρατηγικού πλαισίου κατευθύνεται στην περιφέρεια. Βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλα έργα, έχει αυξηθεί η επιδότηση των νέων αγροτών, ενώ είναι αυξημένη και η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο διάλογο που γίνεται στην παιδεία. Ζητούμε τη συμμετοχή όλων για την αναμόρφωση του λυκείου και για την αλλαγή του συστήματος εξετάσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε, ότι αυτά είναι προϋπόθεση για ένα αυτόνομο ποιοτικό λύκειο, για την αντιμετώπιση της παραπαιδείας, για την αναβάθμιση συνολικά της εκπαίδευσης.
Αναφερόμενος στην οικονομική συγκυρία, είπε ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την ένταση και τη διάρκεια της διεθνούς οικονομικής κρίσης, που πλήττει με σφοδρότητα και τις πιο ισχυρές οικονομίες της Ευρώπης. Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, είπε ο κ. Καραμανλής και συνέχισε ότι η κυβέρνηση έδειξε ότι έχει τα αντανακλαστικά και η ελληνική οικονομία διαθέτει αντοχές. Όλοι έχουμε υποχρέωσηείπεπρώτα η κυβέρνηση, αλλά και τα πολιτικά κόμματα, οι κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί φορείς, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οφείλουμε όλοι να δείξουμε αυτοσυγκράτηση στα αιτήματα που διατυπώνουμε.
Ο κ. Καραμανλής έκανε αναφορά στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας ότι δεν μπορεί να είναι καταγγέλλοντες εκείνοι που τριπλασίασαν το δημόσιο χρέος και ανέβασαν την ανεργία από το 3% στο 11%. Οι καιροί απαιτούν σοβαρότητα και υπευθυνότητα, δεν χωρούν ανευθυνότητα και στείρες αντιπαραθέσεις, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής. Δεν είναι ένα πρόβλημα κομματικής αντιπαράθεσης, αλλά ένα πρόβλημα που μειώνει συνολικά τις αντιστάσεις της χώρας. Το μέλλον εξαρτάται από τη σύγκρουση υπευθυνότητας και ανευθυνότητας. Εμείς, ακολουθούμε το δρόμο της υπευθυνότητας, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Εξαντλούμε τις δυνατότητες για τη στήριξη των αδύνατων κοινωνικών στρωμάτων, ο δρόμος είναι ανηφορικός, αλλά στο τέλος του δρόμου υπάρχει μία καλύτερη μέρα, είπε με κατηγορηματικότητα ο κ. Καραμανλής. Η κυβέρνηση ακολουθεί στοχευμένα προγράμματα για την ενίσχυση των οικονομικά αδυνάτων, για την τόνωση του δείκτη κοινωνικής προστασίας, εξαντλεί τα περιθώρια της οικονομίας, είπε.
Ειδική αναφορά έκανε στην πολιτική της κυβέρνησης για την ενίσχυση της οικογένειας, σημείωσε ότι πήρε μέτρα για τη στήριξη των πολυτέκνων, ανέφερε ότι το επίδομα των 2000 ευρώ δίνεται πια από το τρίτο παιδί και μετά, και ότι επεκτάθηκε το πολυτεκνικό επίδομα και στους τρίτεκνους.
ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει τα αιτήματα των αγροτών, λέει στον ΕΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ όταν ερωτάται αν είναι υπέρ ή κατά του κλεισίματος των εθνικών οδών απαντά:«Σεβόμαστε την αυτονομία των αγροτών, δεν θα τους χειραγωγήσουμε».
Ερ.Θέλετε εκλογές «εδώ και τώρα», θέλετε το «συντομότερο δυνατόν» ή σας συμφέρει οι εκλογές να αργήσουν, όπως λέγεται σε πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία;
Παπακωνσταντίνου:
Αυτό που «μας συμφέρει» είναι το συμφέρον του τόπου. Και το συμφέρον της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών είναι η εκλογή μιας νέας κυβέρνησης με ισχυρή λαϊκή εντολή για να ανατρέψει την καταστροφική πολιτική που ασκείται τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό και οι εκλογές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατόν, εδώ και τώρα αν αυτό ήταν εφικτό.
Ερ.Περιμένετε πρόωρες εκλογές μέσα στην άνοιξη ή πιστεύετε αυτό που επισήμως λέει η κυβέρνηση ότι δεν τίθεται ζήτημα πρόωρων εκλογών;
Παπακωνσταντίνου:
Δεν έχουμε αμφιβολία πως η επιλογή του χρόνου των εκλογών θα γίνει με μοναδικό κριτήριο αυτό που προσλαμβάνει η Ν.Δ. ως δικό της συμφέρον. Είναι πάντως βέβαιο πως οι εκλογές δεν μπορούν να αργήσουν πολύ. Κάθε μέρα τα προβλήματα και τα αδιέξοδα μεγαλώνουν. Υπό την πίεση των αδιεξόδων αυτών αλλά και των εσωκομματικών της προβλημάτων, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία η οποία  είναι η μόνη που μπορεί να δώσει λύσεις. Εμείς πάντως είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή.

Ερ.Τελικά, είστε ή δεν είστε κατά του αποκλεισμού των εθνικών οδών από τους αγρότες; Κάπου έχετε μπερδέψει την κοινή γνώμη…
Παπακωνσταντίνου:
Δεν το πιστεύω. Η θέση μας ήταν εξαρχής σαφής. Εμείς σεβόμαστε την αυτονομία των αγροτών – μακριά από εμάς κάθε πρόθεση να τους χειραγωγήσουμε. Στηρίζουμε τα αιτήματά τους γιατί έχουν υποστεί μια πρωτοφανή καθίζηση του εισοδήματός τους τα τελευταία χρόνια από τις πολιτικές της Ν.Δ. Ταυτόχρονα από την πρώτη στιγμή επισημάναμε το προφανές: κάθε κοινωνική ομάδα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της τις επιπτώσεις των ενεργειών της στο υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης. Φυσικός σύμμαχος των αγροτών στον αγώνα τους είναι η ίδια η κοινωνία – και αυτό το γνωρίζουν οι αγρότες.

Ερ.Για μεγάλο διάστημα χρησιμοποιήσατε την οικονομία ως αιχμή της κριτικής σας προς την κυβέρνηση. Με τη φιλολαϊκή στροφή που φαίνεται πως η κυβέρνηση εγκαινίασε με τον ανασχηματισμό, δεν φοβάστε πως θα στερήσει το έδαφος της κριτικής σας;

Παπακωνσταντίνου:
Αλλος ένας επικοινωνιακός μύθος που προσπαθεί να οικοδομήσει η κυβέρνηση! Δεν υπάρχει κάποια «φιλολαϊκή στροφή». Υπάρχει μόνο μια ύστατη προσπάθεια εκ νέου εξαπάτησης της κοινής γνώμης. Αυτά τα χρήματα που ανακοινώνονται χωρίς σχέδιο, στόχευση, συχνά παραπλανητικά, σίγουρα απλώς πυροσβεστικά και με προφανείς προεκλογικούς στόχους, θα έπρεπε να ενταχθούν σε ένα σοβαρό πρόγραμμα ανάκαμψης της οικονομίας και προστασίας των αδυνάτων. Οσο αυτό δεν γίνεται, απλώς υπονομεύουν το μέλλον μας.
ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου