Σας είπα όλη την αλήθεια

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Η «υπονόμευση» της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή από ξένους και εγχώριους κύκλους, καθώς και η έλλειψη «εθνικής συνεννόησης» την κρίσιμη περίοδο του 2009 «οδήγησαν τη χώρα στη μέγγενη των μνημονίων με τα χέρια κάτω»

Η «υπονόμευση» της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή από ξένους και εγχώριους κύκλους, καθώς και η έλλειψη «εθνικής συνεννόησης» την κρίσιμη περίοδο του 2009 «οδήγησαν τη χώρα στη μέγγενη των μνημονίων με τα χέρια κάτω» ήταν η κοινή συνισταμένη όσων μίλησαν στην κατάμεστη από κόσμο, αλλά και βουλευτές της ΝΔ αίθουσα του ΕΒΕΑ παρουσιάζοντας το βιβλίο της Σοφίας Λουκέρη «Στόχος τους η Ελλάδα-Κώστας Καραμανλής, το τελευταίο εμπόδιο».
«Στην κρίσιμη στιγμή ο Καραμανλής παρά τη συντονισμένη επίθεση επιχειρηματικών και εκδοτικών συμφερόντων κράτησε αταλάντευτη στάση» τόνισε ο αντιπρόεδρος της βουλής Νικήτας Κακλαμάνης αναφερόμενος στην ατζέντα που ακολούθησε οδεύοντας προς τις εκλογές του 2009 ο τότε πρωθυπουργός για να υπογραμμίσει ότι «τα μνημόνια έχουν υπογραφή ΠΑΣΟΚ».
 Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε ότι «τα ορφανά της περιόδου Σημίτη και οι κηπουροί του Γιώργου Παπανδρέου» δεν μπορούν να ρίχνουν τις ευθύνες στον Καραμανλή και πρόσθεσε με έμφαση: «ας πάψουν οι ιεροκήρυκες του εκσυγχρονισμού να μας κουνούν το δάχτυλο». 
«Το βιβλίο μας υποβάλει ήδη από τον τίτλο του στην ιδέα ότι ο Κώστας Καραμανλής εξακολουθεί να αποτελεί κεφάλαιο για τον τόπο. Το βιβλίο μας βοηθά να δούμε την περίοδο αυτή με όρους εθνικής ανασκόπησης» ανέφερε από την πλευρά του ο καθηγητής και σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή Αντώνης Μακρυδημήτρης. 
«Προκαλεί εντύπωση που κάποιοι προσπαθούν να εντοπίσουν τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας στην τελευταία διετία Καραμανλή» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κώστας Μίχαλος υπογραμμίζοντας ότι «οι ρίζες της οικονομικής κρίσης είναι βαθύτερες. Βρίσκονται στις δομικές αδυναμίες της οικονομίας και στην κουλτούρα που την εξέθρεψε. Η αλήθεια είναι ότι για τις αδυναμίες της οικονομίας οι ευθύνες είναι διαχρονικές», επισημαίνοντας ότι η υπαγωγή της Ελλάδας στα μνημόνια «θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν οι πολιτικές δυνάμεις είχαν καταφέρει να συνεννοηθούν και να προτάξουν το εθνικό αντί του κομματικού συμφέροντος. Η κυβέρνηση το 2009 τόλμησε να πει την αλήθεια ενόψει εκλογών και παρά τη λυσσαλέα αντίδραση που συνάντησε. Είναι ίσως η πρώτη φορά που ένα κόμμα ζήτησε ψήφο για να λάβει δύσκολες αποφάσεις».
Ο Κώστας Καραμανλής έθεσε τον «πήχη» στις μετέπειτα ηγεσίες υπογράμμισε ο δημοσιογράφος Μανόλης Κοττάκης υποστηρίζοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός «μιλάει» μέσω των πολιτικών του επιλογών ως πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ. Μάλιστα χαρακτήρισε τον κ. Καραμανλή «εθνικό κεφάλαιο με την έννοια του βιβλίου που άνοιξε αλλά δεν έχει κλείσει» και κατέληξε λέγοντας ότι «όσο οι στρατηγικές επιλογές Καραμανλή δικαιώνονται και η βασική του σκέψη δεν εγκαταλείπεται θα υπάρχει πάντα ανοιχτός για υστερόγραφα. Εύχομαι να τα γράψει η παράταξη υπό τη νέα της ηγεσία».
Κλείνοντας την εκδήλωση η συγγραφέας του βιβλίου Σοφία Λουκέρη υπογράμμισε ότι «ο Κώστας Καραμανλής δεν έχει ανάγκη δικαίωσης γιατί οτιδήποτε εκφράζει την πρόοδο σ’ αυτή τη χώρα φέρει τη σφραγίδα της δικής του πολιτικής».
Το παρών έδωσαν πλήθος βουλευτών της ΝΔ μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο τομεάρχης Άμυνας Βασίλης Κικίλιας κ.ά.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου