Σας είπα όλη την αλήθεια

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Η Ιστορία θα δικαιώσει τον Κώστα Καραμανλή και θα του δώσει την ευκαιρία να βοηθήσει την Ελλάδα όπως ξέρει ο ίδιος και μπορεί


Από την αρχαία Ελλάδα δανειζόμαστε φράσεις που περικλείουν μεγάλη φιλοσοφία .
 Το παν μέτρον άριστον και το μηδέν άγαν  είναι δύο γνωμικά με το ίδιο περιεχόμενο. Να έχεις μέτρο σε όλα λέει το πρώτο να μην είσαι υπερβολικός σε τίποτε  μας λέει το δεύτερο .

       Δυστυχώς σαν λαός ήμασταν πάντα υπερβολικοί και ποτέ δεν είχαμε μέτρο . Εύκολα ενθουσιαζόμαστε και περισσότερο εύκολα απογοητευόμαστε . 
Ανέδειξαν τον Μιλτιάδη οι αρχαίοι Έλληνες και τον άφησαν να πεθάνει στην φυλακή . Τον Θεμιστοκλή τον εξόρισαν και τον Αριστείδη τον εξοστράκισαν .
Τον Περικλή τον ξευτέλισαν αφού ανέδειξαν στην θέση του τον δημαγωγό Κλέωνα , τον Αριστοτέλη τον κατεδίωξαν και τον Σωκράτη τον θανάτωσαν με κώνειο .
 Τον Καποδίστρια δολοφόνησαν και τον Κολοκοτρώνη φυλάκισαν , τον Τρικούπη καθώς και τον Βενιζέλο εξευτέλισαν αφού δεν τους  ανέδειξαν  ούτε βουλευτές και υπάρχουν πολλά άλλα παραδείγματα ων ουκ έστιν αριθμός .

       Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν αυτοεξόριστος ζούσε στο Παρίσι στοχαζόταν πως θα είχε την τύχη όλων των μεγάλων πολιτικών . 
Όταν τον χρειάστηκε η Πατρίδα όμως  ήλθε και την έσωσε θεμελιώνοντας  μια καινούργια δημοκρατία με θαυμαστό τρόπο που μόνο οι μελετητές της Ιστορίας καταλαβαίνουν .

       Σήμερα εκεί στην Ραφήνα στοχάζεται την Ιστορία και στωικά υπομένει ο Καραμανλής ο νεότερος .
       Παρέλαβε το 2004 μια Ελλάδα σε οιονεί χρεοκοπία αλλά άλλαξε πολλά στην πολιτική της πορεία.
 Άνοιξε νέους δρόμους στενής συνεργασίας με την Ρωσία και Την Κίνα δύο χώρες που μπορούν να μας σώσουν αγοράζοντας τα αγροτικά μας προϊόντα και βοηθώντας με τους τουρίστες τους  το Ισοζύγιο αδήλων πόρων.

       Υπέγραψε με την  Ρωσία συμφωνίες για τους αγωγούς  πετρελαίου  και φυσικού αερίου για να έχει η Ελλάδα σίγουρη και συνεχή ανάπτυξη.

       Πράγματα δηλαδή απλά για να καταλάβει και ο πιο αδαής .
Όταν η παγκόσμια κρίση συνέθλιψε κολοσσούς και υπό την πίεση ενός ανεύθυνου αντίπαλου αναγκάστηκε να πάει σε εκλογές υποσχέθηκε δύο χρόνια λιτότητας και πόλεμο στην φοροδιαφυγή . 

Ο λαός ακολούθησε αυτόν που του υποσχέθηκε λαγούς με πετραχίλια, Δηλαδή αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό κ.ο.κ. Σήμερα η δεινή οικονομική κατάσταση δείχνει πως είναι εύκολο να κατακτήσεις την εξουσία αλλά πολύ πιο δύσκολο να την κρατήσεις.

Όσοι προσπαθούν να εξοντώσουν τον Καραμανλή ματαιοπονούν . Η Ιστορία θα τον δικαιώσει και θα του δώσει την ευκαιρία να βοηθήσει την Ελλάδα όπως ξέρει ο ίδιος και μπορεί  .
          

Του Γιώργου Παναγιωτίδη  Πολιτικού Επιστήμονα –Οικονομολόγου .

Δημοσιεύθηκε στην τοπική εφημερίδα της Σκύδρας  ΠΕΛΛΑΝΕWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου