Σας είπα όλη την αλήθεια

Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Κώστας Καραμανλής: Έχουμε χρέος να μην αφήσουμε την Οικονομία μας να γίνει έρμαιο επιπόλαιων χειρισμών. Έχουμε χρέος να μην αφήσουμε τη Χώρα στον κίνδυνο μιας ανεξέλεγκτης οικονομικής περιπέτειας. Είναι εθνική υπόθεση. Είναι εθνική υποχρέωση. Είναι υποχρέωση στα παιδιά μας.

Η φωνή της αλήθειας με πάθος, με αγωνία ήχησε σε όλη την Ελλάδα...
ΑΝ ΤΗΝ ΑΚΟΥΓΑΜΕ...
Ακολουθεί ένα συγκλονιστικό απόσπασμα της ομιλίας του Κώστα Καραμανλή στην Κέρκυρα, 2 Οκτωβρίου 2009

« Δίλημμα δεν μπορεί να υπάρχει. Αν πιστέψουμε σε δρόμους εύκολους και κατηφορικούς, η Χώρα θα εγκλωβιστεί σε περιπέτειες. Διότι, εάν δεν ληφθούν άμεσα οι αναγκαίες αποφάσεις, οι συνέπειες θα είναι δυσβάσταχτες για όλους. Θα οδηγήσουν τη χώρα σε αδιέξοδο.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση απαιτεί συγκροτημένο και ρεαλιστικό σχέδιο πορείας. Σχέδιο που μετρά τις αντιξοότητες της διεθνούς συγκυρίας. Σχέδιο που μετρά τα βάρη της Οικονομίας και, κυρίως, το τεράστιο δημόσιο χρέος.

Απέναντι σ’ όλα αυτά, ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν λέει τίποτα συγκεκριμένο. Κρύβεται στη γενικολογία. Κρύβεται πίσω από μεγάλα λόγια. Κρύβεται γενικά. Είτε γιατί δεν μπορεί να απαντήσει στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα, είτε γιατί δεν θέλει να απαντήσει.

Ό,τι και να συμβαίνει είναι ανησυχητικό.


Φίλες και φίλοι,

Εάν το ΠΑΣΟΚ ενδιαφερόταν για τα δημόσια οικονομικά, δεν θα έκανε τίποτε απ’ όσα υπόσχεται. Εάν δοκίμαζαν να μοιράσουν, κάτω από τις σημερινές συνθήκες, 10 δις ευρώ, το έλλειμμα θα ξέφευγε από κάθε έλεγχο. Το κόστος του δανεισμού θα γινόταν δυσβάσταχτο. Η Χώρα θα εγκλωβιζόταν σε σοβαρή οικονομική περιπέτεια. Σε λίγο καιρό θα χρειάζονταν πολύ σκληρά, επώδυνα μέτρα! Τα μέτρα αυτά θα έπλητταν κυρίως τους οικονομικά ασθενέστερους. Οι συνέπειες θα έπλητταν κάθε πολίτη, κάθε οικογένεια. Και κυρίως θα προσέθεταν δυσβάσταχτα φορτία στην νέα γενιά.

Έχουμε χρέος να μην αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Έχουμε χρέος να μην αφήσουμε την Οικονομία μας να γίνει έρμαιο επιπόλαιων χειρισμών. Έχουμε χρέος να μην αφήσουμε τη Χώρα στον κίνδυνο μιας ανεξέλεγκτης οικονομικής περιπέτειας. Είναι εθνική υπόθεση. Είναι εθνική υποχρέωση. Είναι υποχρέωση στα παιδιά μας.

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Έχουμε τη δυνατότητα να βγούμε από την κρίση ισχυρότεροι. Έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε στις πρώτες χώρες που θα μπουν σε τροχιά ανάκαμψης. Έχουμε τη δυνατότητα να βάλουμε τις βάσεις για στέρεη ανάκαμψη το 2011. Η προοπτική αυτή βρίσκεται στα χέρια μας. Δεν χαρίζεται όμως! Διεκδικείται και κερδίζεται! Αυτόν τον αγώνα ξεκινήσαμε. Αυτόν τον αγώνα συνεχίζουμε. Με ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό σχέδιο. Με αποφασιστικότητα! Με πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Φτάνει ένα και μόνο: Να τολμήσουμε -σήμερα, όχι αύριο- τις αναγκαίες δύσκολες αποφάσεις! Τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές.

Αυτό σχεδιάσαμε και αυτό είπαμε. Υπεύθυνα, ξεκάθαρα, συγκεκριμένα. Θέλουμε να είναι γνωστή όλη η αλήθεια. Θέλουμε να ξέρουν οι πολίτες τις πολιτικές της επομένης των εκλογών.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου