Σας είπα όλη την αλήθεια

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Σοκ από Wikileaks. Ωμή απειλή σε Καραμανλή |ΗΠΑ: «Δεν έχει καταλάβει ο Καραμανλής τι θα του συμβεί μετά το βέτο στο Βουκουρέστι για Μακεδονία».

Τα Wikileaks αποκάλυψαν το τηλεγράφημα του τότε Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρτ προς τις ΗΠΑ, στο οποίο περιέγραφε την κατάσταση.
Είναι ο  ίδιος πρεσβευτής που εν συνεχεία έγινε πρόεδρος στην Proton Bank και πρωταγωνίστησε στο σκάνδαλο Λαυρεντιάδη.

Το τηλεγράφημα αυτό συντάχθηκε λίγο πριν την σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2008, όπου θα έμπαινε και τότε το θέμα της ένταξης της ΠΓΔΜ στην συμμαχία.
Τότε η Ελλάδα είχε βρεθεί ένα βήμα μακρυά από το “βέτο”.
 Το τηλεγράφημα αποδεικνύει ξεκάθαρα την αποδοχή των Σκοπίων ως “Μακεδονία” από τις ΗΠΑ, και την επιθυμία τους να δεχτεί το ίδιο και η Ελλάδα.
Όπως έγραφε ο Αμερικανός πρεσβευτής: 

Δεν διαπιστώνουμε ενδείξεις ότι οι Έλληνες έχουν καταλάβει τι θα τους συμβεί και να κάνουν μια ανάλυση του κόστους που θα έχει για την Ελλάδα η υλοποίηση της απειλής με βέτο (σ.σ.: στο Βουκουρέστι στην σύνοδο του ΝΑΤΟ όπου οι ΗΠΑ ζήτησαν την ένταξη των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία») ούτε φαίνεται η Ελλάδα να έχει σκεφτεί το σενάριο για την ημέρα μετά (σ.σ.: πιο ωμή απειλή και προειδοποίηση δεν υπάρχει, πράγματι!).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου