Σας είπα όλη την αλήθεια

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Από τον Ρασπούτιν στον Άγιο της Πρεβέζης.







Η μαύρη πληγή της Δικαιοσύνης, κατά τα 4,5 χρόνια που κυβερνούν αυτόν τον τόπο οι απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ, φέρει την κωδική ονομασία Ρασπούτιν.Και πρόκειται πράγματι για τον μέγα μάγειρα, ο οποίος και φρόντισε στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων κατά παραγγελία.Βεβαίως και αυτό αποτελεί αδιαπραγμάτευτο προαπαιτούμενο, για την αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ως πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να θέσει την κάθαρση στο χώρο της Δικαιοσύνης και την πλήρη ανεξαρτησία, ώστε να διασφαλιστεί το ''αδέκαστο'' των αποφάσεων της.
Φαίνεται όμως πως οι γνωστοί νταβατζήδες, οραματίζονται επάνω σε ένα άλλο πλαίσιο.Και μπορεί να ηγούνται ως εθελοντές νεοΝεοδημοκράτες της μάχης κατά του Ρασπούτιν, αυτό που τους ενοχλεί όμως σ΄αυτή την κατάσταση, δεν είναι η χειραγώγηση που υφίσταται η Δικαιοσύνη, αλλά το γεγονός ότι ανάμεσα στους χειραγωγούς, δεν είναι και οι ίδιοι.Διότι ο Ρασπούτιν, εμφανίστηκε τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια.Η Δικαιοσύνη όμως λειτουργεί με ντελίβερι αποφάσεις, καθ΄όλα τα χρόνια των μνημονίων.Τί νόημα λοιπόν θα είχε αν άπλά, καθαιρούσαμε τον Ρασπούτιν και χειροτονούσαμε τον άγιο της Πρεβέζης;Γιατί, διαβάζοντας το σχετικό δημοσίευμα των Παραπολιτικών, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενός εκ των αρχινταβατζήδων, που ευελπιστεί πως η νέα Βουλή θα έχει αρκετά από τα τσιράκια του, τόσο στα έδρανα του ΠΑΣΟΚ, όσο και στης Νέας Δημοκρατίας, που φέρει τον τίτλο ''Τα Έργα και οι ημέρες της εισαγγελέως Ξένης Δημητρίου'' εκεί καταλήγουμε.


Σας μεταφέρουμε αυτολεξεί ένα απόσπασμα του, για να καταλάβετε επακριβώς τί λέμε:


Οι συνεχείς αναιρέσεις για την υπόθεση Γεωργίου

Τον Ιούλιο του 2015 η κυρία Δημητρίου άσκησε αναίρεση κατά της απαλλακτικής απόφασης για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος αντιμετώπιζε κατηγορίες για σκόπιμη διόγκωση του ελλείμματος του 2009 προκειμένου να υπαχθεί η χώρα σε μνημόνια. Λέγεται ότι άλλοι συνάδελφοί της αρνήθηκαν να πράξουν το ίδιο όταν τους ζητήθηκε. Εναν χρόνο μετά, στις 9 Ιουνίου 2016, το Υπουργικό Συμβούλιο επέλεξε την κυρία Δημητρίου για τη θέση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, με απόφαση που ελήφθη διά περιφοράς μεταξύ των μελών του, κάτι που προβλέπεται αλλά δεν συνηθίζεται.

Η άσκηση αναιρέσεων ήταν το πεδίο στο οποίο διακρίθηκε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Ειδικά στην περίπτωση του κ. Γεωργίου, άσκησε τρεις φορές αναίρεση κατά απαλλακτικών βουλευμάτων του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, αναβιώνοντας κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης. Η υπόθεση εξελίχθηκε σε δικαστικό θρίλερ, καθώς το Συμβούλιο Εφετών απάλλασσε κάθε φορά τον κ. Γεωργίου από τις κατηγορίες, οι οποίες στηρίζονταν σε συνωμοσιολογικές καταγγελίες πρώην μελών της ΕΛΣΤΑΤ, ιδίως της Ζωής Γεωργαντά, και σε δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού Τύπου.

Η περιπέτεια του κ. Γεωργίου διήρκεσε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019, που το Συμβούλιο Εφετών αρνήθηκε για τρίτη φορά να παραπέμψει τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ σε δίκη, κρίνοντας ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της ψεύδους βεβαίωσης, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση. Η υπόθεση προκάλεσε το ενδιαφέρον διεθνών ΜΜΕ με δημοσιεύματα που διέσυραν τη χώρα· η Eurostat με έγγραφό της, το οποίο περιλαμβανόταν στη δικογραφία, επισήμαινε ότι το έλλειμμα του 2009 είχε υπολογιστεί με βάση τα ευρωπαϊκά κριτήρια και είχε εγκριθεί από την ίδια· το 2018, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασαν την πλήρη εμπιστοσύνη τους στην αξιοπιστία και στην ακρίβεια των στατιστικών στοιχείων την περίοδο Γεωργίου.

Τον Ιούλιο του 2017, η κυρία Θάνου, η οποία είχε μόλις αναλάβει καθήκοντα στο νομικό γραφείο του Πρωθυπουργού, επισκέφθηκε την κυρία Δημητρίου. Για τη συνάντηση δεν ανακοινώθηκε το παραμικρό, προκαλώντας αντιδράσεις από την αντιπολίτευση σε μια συγκυρία κατά την οποία η Εισαγγελέας είχε ασκήσει εκ νέου αναίρεση κατά του κ. Γεωργίου, φέρνοντας σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, η οποία πέραν των άλλων  βρισκόταν σε φάση σύγκρουσης με τη Δικαιοσύνη.

Όπως διαπιστώνετε λοιπόν, τα φερέφωνα του Βαγγέλη Μαρινάκη, δεν ασχολούνται με το πραγματικό σκάνδαλο της Δικαιοσύνης, που ήταν τα κατά παραγγελία αθωωτικά Βουλεύματα του Ανδρέα Γεωργίου, τα οποία και επιμελήθηκε προσωπικά ο ίδιος ο Ρασπούτιν.
Και πώς να ενοχληθούν, όταν πίσω από τον Ανδρέα Γεωργίου, βρίσκεται το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ, τα κλειδιά του οποίου είναι κρεμασμένα στη ζώνη του παντελονιού του.

Μάλιστα, φτάνουν και στο σημείο να ενοχοποιούν την διερεύνηση σοβαροτάτων αδικημάτων, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο έφερνε και σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση.

Αλήθεια, την έφερνε σε δύσκολη θέση, έναντι ποίου;
Διότι μόνον ο ένοχος, είναι εκείνος που αντιδρά στην ανάδειξη της αλήθειας.
Ο αθώος δεν έχει να φοβηθεί, τίποτα.
Άρα, το πρόβλημα τους, δεν είναι η ύπαρξη Ρασπούτιν, αλλά ότι ο εν λόγω Ρασπούτιν δεν κάνει καλά τη δουλειά του.
Και βεβαίως, δεν την κάνει καθόλου καλά, όταν δεν δίνει ένα τέλος στην υπόθεση της δίωξης Μαρινάκη, που προσέξτε μία τραγική σύμπτωση.
Κι αυτός αθωωνόταν με Βουλεύματα, τα οποία στη συνέχεια αναιρούνταν.
Με αποτέλεσμα, σήμερα που μιλάμε. να εκκρεμεί εις βάρος του η κατηγορία της διακίνησης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, αλλά και η εμπλοκή του σε στημένους αγώνες ποδοσφαίρου. 

Το ζήτημα όμως δεν είναι τί οραματίζεται ο κάθε Μαρινάκης.

Το θέμα είναι, τί πρόσωπο θα παρουσιάσει αύριο η Νέα Δημοκρατία.
Διότι ο Μαρινάκης έχει κάθε δικαίωμα να κάνει όνειρα για το μέλλον, με τις πλάτες του κόμματος, όσο οι δικοί του άνθρωποι βρίσκονται μέσα σ΄αυτό, καταλαμβάνοντας μάλιστα υψηλόβαθμα αξιώματα.
Όταν όμως οι υποτακτικοί του βρεθούν έξω από αυτό, τότε ξυπνάει και βλέπει μία άλλη πραγματικότητα,

Η ευθύνη όμως, αν πραγματοποιηθούν τα όνειρα του κάθε Μαρινάκη, είναι αποκλειστικά δική μας.

Και κάποια στιγμή οφείλουμε να την αναλάβουμε και να μην κρυβόμαστε πίσω από τον Κυριάκο και τις κουμπαριές του.
Γιατί, ναι, ο Κυριάκος ως αρχηγός είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την εικόνα που παρουσιάζει το κόμμα.
Ο Κυριάκος έχρισε αντιπρόεδρο το πρώτο βιολί του Μαρινάκη, τον Άδωνη Γεωργιάδη.
Ο Κυριάκος τοποθέτησε στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας τα πρόσωπα που του έστειλε με χαρτάκι ο Μαρινάκης.
Όμως ο Κυριάκος έχει ένα πολύ μεγάλο ελαφρυντικό στην όλη υπόθεση.
Βρήκε μία Νέα Δημοκρατία κατακερματισμένη, στο 28%, φευγάτο δηλαδή, ένα μεγάλο ποσοστό της βάσης του κόμματος και στελεχωμένη από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όμως προσέξτε, χτυπημένη από αυτόν, διότι ο Σαμαράς, που τον άφησε όλο το προηγούμενο διάστημα να οργιάζει, ήρθε σε κόντρα μαζί του.
Καθώς όπως θα θυμάστε, από τον Μάιο του 2014, ο Μαρινάκης ήταν ΣΥΡΙΖΑ και όχι Νέα Δημοκρατία. 
Ο Σαμαράς δηλαδή, πλήρωσε το τίμημα, όταν έστω και αργά θυμήθηκε να έρθει σε κόντρα μαζί του, επειδή δεν ανεχόταν άλλο τα καπρίτσια του.
Ο Μαρινάκης βεβαίως, βρήκε και την ευκαιρία και έκανε ότι έκανε.
Όμως την ευκαιρία αυτή τη βρήκε, λόγω της απουσίας τουλάχιστον του 40% των ψηφοφόρων της.
Και την έβαλε να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ, φέρνοντας μέσα στο κόμμα, ότι πολιτικό απόβλητο ήλεγχε, αλλά και διάφορους υπαλλήλους του, δημοσιογράφους, θέλοντας έτσι να δημιουργήσει τον δικό του στρατό εντός αυτού, που θα καθιστούσε το κόμμα υποχείριο του. 
Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια.
Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν θέλετε, θα κριθεί από ΄δω και στο εξής.
Τώρα που ξαναμαζευτήκαμε όλοι στο κόμμα και θα μπορεί να λειτουργήσει πιο απελευθερωμένα, αν το θέλει βέβαια.

Από μας όμως εξαρτάται, τί ''υλικό'' θα του δώσουμε για να κυβερνήσει.

Διότι αν ''μπάσουμε'' στη Βουλή, τη λίστα Μαρινάκη και τη λίστα Αλαφούζου, αν οι 100, από τους 160 βουλευτές που θα εκλέξει το κόμμα στη νέα Βουλή, είναι πρόσωπα που επεβλήθησαν είτε από τους νταβατζήδες, είτε από τον εξωτερικό παράγοντα, τότε χωρίς να θέλουμε να γίνουμε μάντες κακών, σας λέμε ότι είναι μαθηματικώς βέβαιο πως η διάρκεια της κυβερνητικής της θητείας της θα είναι μικρή και μετά την πτώση της, το κόμμα θα υποστεί και τη διάλυση του.
Καθώς, μπορεί να άντεξε στους μνημονιακούς κρανδασμούς, όλα αυτά τα χρόνια, όμως αν αυτή τη φορά δεν καταφέρει να κλείσει τετραετία, με τουλάχιστον 160 βουλευτές που θα εκλέξει και πέσει νωρίς, τότε θα πέσει διαλυμένη.

Εμείς, για μία ακόμη φορά, χτυπάμε τον κώδωνα του κινδύνου.

Και θέτουμε όλους, προ των ευθυνών τους.
Η αυτοδυναμία θεωρούμε πως έχει κλείσει και είναι ευρεία.
Αυτό που θα πρέπει να κοιτάξουμε από δω και στο εξής, είναι η κάθαρση του κόμματος.
Αυστηρή επιλογή προσώπων, αν δεν θέλουμε αύριο η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση να είναι το παραμάγαζο, είτε του Μαρινάκη, είτε του Αλαφούζου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου