Σας είπα όλη την αλήθεια

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης είναι η τελευταία ελπίδα της Θράκης για ισχυρή εκπροσώπηση.



Πριν λίγες ημέρες, ο Αλέξανδρος Κοντός, πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από το νομό Ξάνθης, με επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι τελικά υποψήφιος στις εκλογές τις 7ης Ιουλίου. Στην επιστολή ο πρώην υπουργός σημείωνε ότι οι λόγοι ήταν καθαρά προσωπικοί. Όλα αυτά συνέβησαν όταν δύο μέρες πριν την παραίτηση του, ο Αλέκος Κοντός είχε πάρει την διαβεβαίωση ότι ήταν στο ψηφοδέλτιο.
Γιατί όμως ο έμπειρος πολιτικός προχώρησε σε αυτή την απόφαση. Να σημειώσουμε ότι ο πρώην υπουργός, ηγείται μιας επιχείρησης ως διευθύνων σύμβουλος, η οποία από την ημέρα που την ανέλαβε έχει κατορθώσει να γίνει Leader στο χώρο της παγκόσμια, ενώ πριν λίγες ημέρες βραβεύτηκε ως κορυφαίο Brand στην Ελλάδα. Πρόκειται ουσιαστικά από τους ελάχιστους πολιτικούς στην Ελλάδα που αποδεδειγμένα είναι ικανοί στην διοίκηση.
Η ΣΕΚΕ όμως, εταιρεία που ασχολείται με τον καπνό, δεν είναι απλά ένα κορυφαίο brand, πρόκειται για μια εταιρεία η οποία ασκεί και «Οικονομική Διπλωματία», αυτή που παρουσίασε πριν λίγες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρόγραμμα του. Η ΣΕΚΕ ελέγχει το σύνολο της παραγωγής καπνού στην Ελλάδα, την Βουλγαρία, την Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία. Ελέγχει δηλαδή την οικονομία καπνού σε όλα τα Νότια Βαλκάνια.
Ο πρώην υπουργός, με την επιτυχία αυτή της ΣΕΚΕ σε όλα τα Βαλκάνια αλλά και με τις παγκόσμιες συνεργασίες, κατόρθωσε να κρατήσει όρθιο το Ελληνικό τμήμα της εταιρείας, σε μια εποχή που ο καπνός στην Ελλάδα δεν είναι και στην καλύτερη περίοδο. Και καπνό σε όλη την Θράκη, και ειδικά σε Ξάνθη και Ροδόπη, βάζουν οι μουσουλμάνοι πολίτες.
Σε συνδυασμό με άλλες παρεμβάσεις του στο αγροτικό τομέα, υποδομές και καλλιέργειες, κατόρθωσε να κρατήσει σε ικανοποιητικά επίπεδα το εισόδημα των μουσουλμάνων στην περιοχή, και να έχει σημαντική επιρροή στην μουσουλμανική μειονότητα. Αυτό ο ίδιος πολιτικά το κεφαλοποίησε στις εκλογές και έτσι ήταν ο μοναδικός χριστιανός υποψήφιος βουλευτής που είχε σημαντική υποστήριξη από την μουσουλμανική μειονότητα στην Ξάνθη, η οποία στο πρόσωπο του έβρισκε έναν ισχυρό πολιτικό άντρα ο οποίος μπορούσε να αντισταθεί αποδεδειγμένα στην οικονομική και πολιτική παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου. Αν αναλογιστεί κανείς ότι το Τουρκικό Προξενείο στην Ξάνθη μόνο πληρώνει περισσότερα από 500 άτομα για να εκφοβίζουν, να ελέγχουν την οικονομία και την πολιτική, μια απόσυρση του Αλέκου Κοντού από το προσκήνιο θα ήταν ανέλπιστο δώρο.

Πριν την παραίτηση του Αλέκου Κοντού από την υποψηφιότητα του, η Νέα Δημοκρατία έβαλε στο ψηφοδέλτιο της Ξάνθης, έναν μουσουλμάνο, έναν σκληρό Ισλαμιστή, άνθρωπο της Ντόρας Μπακογιάννη, ο οποίος έχει στενές σχέσεις τόσο με το Τουρκικό Προξενείο όσο και με τον ψευτομουφτή Ξάνθης. Η εκτίμηση είναι ότι ο Αλέκος Κοντός είχε βάλει βέτο ότι δεν θα επέτρεπε στον εαυτό του να είναι υποψήφιος μαζί με έναν Ισλαμιστή, ο οποίος πολιτικά θα εκβίαζε όλους του μουσουλμάνους που στήριζαν τον πρώην υπουργό, αλλά κυρίως, να είναι στο ίδιο κοινοβούλιο με βουλευτή ο οποίος αποδεδειγμένα θα έσπρωχνε την μειονότητα στην Τουρκία.
Το άσχημο για την ακριτική πόλη, είναι ότι η εξέλιξη αυτή είχε και την σύμφωνη γνώμη στελεχών της ΝΟΔΕ Ξάνθης, στελέχη τα οποία είτε είχαν άγνοια του τι σήμαινε αυτή η επιλογή, είτε έκλεισαν τα μάτια.
Αγνοούσαν ίσως όταν συμμετείχαν στην απόφαση αυτή , ότι η συμμετοχή του Αλέκου Κοντού σήμαινε την εκλογή του ίδιου και μουσουλμάνου που δεν επηρεάζεται από το Τουρκικό Προξενείο, ενός μετριοπαθή.

Έτσι φτάσαμε στην μόνη ελπίδα της Θράκης, τον Ευριπίδη Στυλιανίδη

Με την εξέλιξη αυτή στην Ξάνθη, και αν το ΚΙΝΑΛ πάρει έδρα στον νομό (τις άλλες δύο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα), τότε η Ξάνθη για πρώτη φορά θα έχει τρεις μουσουλμάνους βουλευτές, και όχι μουσουλμάνους με Ελληνική Συνείδηση, αλλά με καθαρά Τουρκική.
Αυτό όμως είχε συμβεί στις εκλογές του 2015 στην Ροδόπη, όπου εκλέχθηκαν τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές .Η πιθανότητα να έχουμε το 2019 έξι μουσουλμάνους βουλευτές στην Θράκη είναι πλέον πολύ πιθανό, και με μόνη ελπίδα να μην συμβεί στην Ροδόπη, να είναι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.


Ο πρώην υπουργός είναι η τελευταία ελπίδα της Θράκης για μια ισχυρή εκπροσώπηση της στην βουλή, γιατί από μόνος του αποτελεί αυτό το πολιτικό κεφάλαιο όπου μπορεί να επισκιάσει όλη την δράση που θα αναπτύξουν οι μουσουλμάνοι βουλευτές.
Όπως και στην περίπτωση του Αλέκου Κοντού στην Ξάνθη, τον Ευριπίδη Στυλιανίδη στην Ροδόπη στηρίζει σημαντικό κομμάτι της μουσουλμανικής μειονότητας, η οποία και εκεί υφίσταται την πίεση του Τουρκικού Προξενείου.
Η εκλογή του στην Ροδόπη, θα δώσει τον χρόνο και πάλι στην Ελληνική Πολιτεία να διορθώσει τα πράγματα στην περιοχή, γιατί πρώτα από όλα το θέλουν οι ίδιοι μουσουλμάνοι. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης το γνωρίζει πολύ καλά, αυτός ήταν ο λόγος και αποδεικνύει ότι υπάρχουν πολιτικοί πατριώτες, που τόσο στις εκλογές του 2015 όσο και σε αυτές του 2019, ενώ του είχε γίνει πρόταση να κατεβεί στην Θεσσαλονίκη εξασφαλίζοντας την εκλογή του, και λόγω της σχέσης του με τον Κώστα Καραμανλή, προτίμησε να μείνει στην Ροδόπη και να αγωνιστεί για όσους τον έφεραν εκεί που είναι, και την Θράκη.

Πηγή: viadiplomacy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου