Σας είπα όλη την αλήθεια

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Οι ''Άθλοι'' του ''Ηρακλή'' της οικογένειας του Αλέξη Τσίπρα



Η τακτική των εγγράφων που ξεκίνησε να εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του Κώστα Βαξεβάνη, είναι γνώριμη σε όλους.
Αποδοτική, την κάνουν η αξία των εγγράφων.

Το θέμα είναι ότι μερικές φορές, μπορεί να λειτουργήσει και ως μπούμερανγκ εναντίον σου.
Για παράδειγμα, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να δώσει ένα έγγραφο και εκεί επάνω να χτίσει μία συκοφαντική ρητορική.
Και ήταν πολύ εύκολο απ΄την πλευρά Καραμανλή, απ΄την πλευρά της αλήθειας, να δημοσιοποιηθούν και τα υπόλοιπα που εντέχνως έκρυβε ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι αντέκρουαν τους ισχυρισμούς και να καταρρίψει τις συκοφαντίες.

Αλλά όπως είπαμε, την τακτική των εγγράφων την γνωρίζουμε όλοι μας.

Ας παίξουμε λοιπόν κι εμείς το ίδιο παιχνίδι.
Και τώρα που απέτυχε η κατασυκοφάντηση Καραμανλή, ας έρθουν να μας πουν αν ισχύουν ή όχι τα έγγραφα που τους παραθέτουμε εμείς.
Και έχουν να κάνουν με το αν η οικογένεια Τσίπρα είναι αριστερή ή φιλοΧουντική.

Υπάρχει μια σειρά στοιχείων που αποδεικνύουν πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι κληρονόμος κερδών εργολαβικών αναλήψεων Δημοσίων έργων.
Στοιχεία, που δείχνουν πως ο αριστερός-επαναστάτης Αλέξης Τσίπρας, είναι γόνος μεγαλοεργολάβου της Χούντας.
Ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα, Παύλος Τσίπρας, υπήρξε πρόεδρος της ''Ηρακλής'' Ανώνυμος Εταιρεία Τεχνικών Εργων.
Η εταιρία ''Ηρακλής'' ήταν μία τεχνική εταιρεία της οικογένειας Τσίπρα, που ιδρύθηκε το 1970 έκανε «χρυσές δουλειές» με το καθεστώς της δικτατορίας.
Διευθύνων σύμβουλος αυτής, ήταν ο αδελφός του, Ηρακλής Τσίπρας, ο οποίος ήταν στέλεχος της ΕΔΑ, ενώ συμμετείχε και στη δράση της αντιστασιακής οργάνωσης «ΔΕΚΑ» Κρήτης που είχε ιδρυθεί με άλλους αγωνιστές οι οποίοι ανέλαβαν δράση κατά της χούντας. Ο Ηρακλής Τσίπρας, όπως αφηγείται ο Φοίβος Ιωαννίδης, που επίσης συμμετείχε στη «ΔΕΚΑ», διέφυγε τη σύλληψη και αργότερα απέκτησε ρόλο επί Ασλανίδη στον Παναθηναϊκό. «Καταδικάστηκε μεν σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, αλλά έμεινε μόνο την παραμονή της δίκης μας στη φυλακή, αφού του χορηγήθηκε παρανόμως αναστολή, δοθέντος ότι είχε καταδικαστεί προδικτατορικά δύο φορές για απάτη σε ποινή πάνω από έξι μήνες η καθεμία» λέει σήμερα ο Φοίβος Ιωαννίδης.

Οι τρεις ισολογισμοί

Στο ερώτημα εάν πλούτισε η οικογένεια Τσίπρα με την κατασκευαστική δραστηριότητά της στα χρόνια της χούντας, έρχονται να «απαντήσουν» οι τρεις πρώτοι ισολογισμοί της «Ηρακλής» Ανώνυμος Εταιρεία Τεχνικών Εργων!
Συγκεκριμένα, από τους ισολογισμούς των ετών 1971 (δημοσιεύτηκε την Κυριακή 7 Μαΐου 1972 στο «Βήμα της Κυριακής»), 1972 (δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 23 Μαΐου 1973 στη «Βραδυνή») και 1973 (δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 24 Μαΐου 1974 στο «Βήμα») της εταιρείας «Ηρακλής» των αδελφών Τσίπρα, που φέρουν τις υπογραφές τους, προκύπτει ότι τα «κέρδη προς διάθεσιν» ήταν συνολικά περίπου 34 εκατομμύρια δραχμές!


Υπενθυμίζεται ότι τότε ο μηνιαίος μισθός ενός μέσου δημοσίου υπαλλήλου ήταν μόλις 4.000 δραχμές!
Ωστόσο, όπως προκύπτει από τους ίδιους ισολογισμούς, οι δουλειές της «Ηρακλής» με το καθεστώς των συνταγματαρχών ήταν πολύ μεγαλύτερες. Συγκεκριμένα, στους ισολογισμούς των ετών 1972 και 1973 αναφέρεται ότι τα «έργα υπό εκτέλεσιν» της τεχνικής εταιρείας «Ηρακλής» ανέρχονταν στο ιλιγγιώδες για την εποχή εκείνη ποσό των 378 εκατομμυρίων δραχμών!
Στο τέλος, όταν πέθανε ο πατέρας του Πρωθυπουργού Παύλος Τσίπρας, η εταιρεία πωλήθηκε και μετονομάστηκε σε «Μέδουσα». Οι νέοι ιδιοκτήτες της εταιρείας «Μέδουσα» την ξεφορτώθηκαν εκ νέου και την έδωσαν, κατά σύμπτωση, στον όμιλο του Χρήστου Καλογρίτσα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου