Σας είπα όλη την αλήθεια

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Η ειλικρινής αποτίμηση της κυβερνητικής θητείας των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΛ που όλοι τεχνηέντως αποφεύγουν


Οι «έγκριτοι» αναλυτές όταν αποτιμούν την περίοδο διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στέκονται κυρίως στο κομμάτι που αφορά στην οικονομική καταστροφή του πρώτου εξαμήνου με τα « ουάου» του Βαρουφάκη, στα capital controls, στο σκληρό μνημόνιο που τα ακολούθησε και στην αλαζονική συμπεριφορά των στελεχών ( βλ. Πολάκη )
Η αλήθεια όμως είναι ότι με κορυφαίο δείγμα του ενδοτισμού τους την συμφωνία των Πρεσπών η τετραετία των συγκυβερνώντων  στιγμάτισε τον ελληνικό λαό με την αλλοπρόσαλλη εμμονή και ευλαβική προσήλωση στο γκρέμισμα των στοιχείων που συνδέουν τον κοινωνικό ιστό του ελληνικού λαού.
Ήταν μια περίοδος όπου κυριάρχησε η ισοπέδωση των πάντων!
Με δηλώσεις υπουργών, βουλευτών που νομιμοποιούσαν την κλεψιά, με ηρωποίηση ανθρώπων που αποδεδειγμένα ενήργησαν παράνομα και κατά της κοινωνικής ειρήνης, με επιλογή ανθρώπων σε θέσεις κλειδιά, που απείχαν παρασάγγας από αυτό που σήμερα οι πολίτες επικαλούνται ως κανονικότητα και με μοναδικό προσόν την κομματική ή και προσωπική σχέση με τους κυβερνώντες.
Και αυτοί οι άνθρωποι δεν επιλέχθησαν τυχαία. Αποτέλεσαν το σύμβολο μιας πολιτικής πρακτικής που είχε ως κύριο στόχο την ενοχοποίηση της ίδιας της ουσίας του πολίτη, το « άνω θρώσκω», δηλαδή τον αέναο αγώνα της ανθρώπινης υπόστασης να εξυψωθεί πνευματικά, ηθικά, ψυχικά!
Η καταδολίευση των θεσμών που συγκράτησαν τον εθνικό ιστό στο πέρασμα των αιώνων όπως η οικογένεια, η θρησκεία και η ενοχοποίηση κάθε υγιούς στοιχείου χαρακτηρίζουν την περίοδο 2015- 2019 και μόνο με τις ιστορικές παραπομπές στην περίοδο της οθωμανικής κατοχής μπορούν να ταυτισθούν. Γιατί το να ταπεινώνεις έτσι έναν λαό λόγω των εθνικών χαρακτηριστικών του, ενώ υπερθεματίζεις και στηρίζεις καθετί που είναι έξω από την κουλτούρα του, μόνο σε περιόδους σκληρής κατοχής μπορείς να βρεις ανάλογες πρακτικές
Και αυτό είναι πραγματικά μια ανυπολόγιστη καταστροφή, που άφησε πολλές πληγές στον ελληνικό λαό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου