Σας είπα όλη την αλήθεια

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Τι φοβούνται και επιτίθενται στον Κώστα Καραμανλή;


Οι περίεργες αποκαλύψεις εγγράφων για το Σκοπιανό και η απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να τις κάνει προεκλογική «σημαία» του!
H παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη φαίνεται πως «πόνεσε» πολύ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τις «λοιπές προοδευτικές δυνάμεις», που με κάθε τρόπο προσπαθούν να... κοντύνουν πολιτικά τον πρώην πρωθυπουργό.
 Αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο Open, στη συνέχεια τα στελέχη του κόμματός του και ακολούθως τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ επιδίδονται -ως εκ... θαύματος- τις τελευταίες μέρες σε έναν απίστευτο πόλεμο κατά του κ. Καραμανλή, με φόντο και το μεγάλο κόστος που είχε το κυβερνών κόμμα από την απαράδεκτη Συμφωνία των Πρεσπών. 
Τη σκυτάλη από τα δημοσιεύματα λάσπης πήρε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε ανάρτησή του στο twitter έκανε λόγο για «μεγάλη υποκρισία και εθνικά ψεύδη» της Ν.Δ., καθώς και «εθνική συκοφαντία και σκευωρία» που έστησε εναντίον της κυβέρνησης.
 Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «εκεί όπου θα έπρεπε να είμαστε όλοι ενωμένοι, αποφάσισαν να διχάσουν το λαό για να κερδίσουν λίγες ψήφους», ενώ επισύναψε και βίντεο από ομιλία του πρωθυπουργού, ο οποίος αναφέρεται στο ζήτημα και καλεί τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει «συγγνώμη» εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας από τον ελληνικό λαό.
«Διγλωσσία»
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και μια σειρά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Η Εφη Αχτσιόγλου δήλωσε πως «ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει για τη διγλωσσία της Ν.Δ. στο Μακεδονικό», η Ελευθερία Χατζηγεωργίου ανέφερε ότι «η Ν.Δ. επισήμως δεν έχει πει τίποτα ακόμη για τις επιστολές Καραμανλή», ενώ ο Νίκος Παππάς σημείωσε: «Φαίνεται ότι από τη Ν.Δ. έστελναν μια επιστολή κάθε εβδομάδα υπέρ της διπλής ονομασίας «Μακεδονία - Σκόπια». Αλλά και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι «ο Μητσοτάκης, ο Δένδιας και ο Χατζηδάκης δεν θεωρούν κακή τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά τα έκαναν όλα για πολιτικούς λόγους και για να πάρουν ψήφους».

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε, ανάμεσα στους άλλους, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης. «Η σφραγίδα του Καραμανλή στο Σκοπιανό μπήκε στο Βουκουρέστι. Στο Βουκουρέστι απετράπη η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, διότι ακριβώς δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε στο όνομα και σε όλα τα συμπαρομαρτούντα. Εκεί η Ελλάδα τοποθετήθηκε ξεκάθαρα, μπροστά σε όλες τις άλλες χώρες. Η επιστολή που θυμήθηκαν ξαφνικά στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν δύο ή τρία χρόνια πριν από το Βουκουρέστι. Τώρα, βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να θολώσει την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στο Βουκουρέστι» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

31 Μαρτίου 2008- Η άγνωστη προσωπική επιστολή Καραμανλή προς όλους τους ηγέτες των χωρών- μελών του ΝΑΤΟ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
31 Μαρτίου 2008
Αγαπητέ Πρόεδρε, πρωθυπουργέ,
( ανάλογα με την ιδιότητα του ηγέτη στον οποίο απευθυνόταν )
Γνωρίζετε φυσικά ότι η διεύρυνση του ΝΑΤΟ θα είναι ένα από τα κύρια θέματα της επικείμενης Συνόδου Κορυφής της Συμμαχίας, αργότερα αυτή την εβδομάδα στο Βουκουρέστι. Αυτή θα είναι η Τρίτη διεύρυνση της Συμμαχίας από το τέλος του ψυχρού πολέμου και θα σηματοδοτήσει την πολιτική ανοιχτών θυρών έναντι των πρώην αντιπάλων του.
Οι Υπουργοί μας των Εξωτερικών συνήλθαν στις Βρυξέλλες, στις αρχές Μαρτίου, αξιολόγησαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί ως τώρα από τις τρεις χώρες του MAP με σεβασμό προς την προσφορά τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και προχώρησαν κατά συνέπεια σε μια ανοιχτή και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων για την αντιμετώπιση των αντίστοιχων υποψηφιοτήτων. Η τελική απόφαση αφέθηκε φυσικά στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.
Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, η Ελληνίδα Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει και σταθμίζει θετικά τις προσπάθειες της Κροατίας και της Αλβανίας να γίνουν μέλη της Συμμαχίας και είναι έτοιμη να συναινέσει στην υποβολή πρόσκλησης με την οποία θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις ένταξής τους.
Εντούτοις, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα σοβαρό ζήτημα με την υποψηφιότητα της τρίτης χώρας, συγκεκριμένα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, σχετικά με το όνομά της το οποίο παρά τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, τα τελευταία δεκατρία χρόνια παραμένει ανεπίλυτο.
Θα ήθελα, με την ευκαιρία, να υπογραμμίσω ότι για την Ελλάδα το θέμα του ονόματος της FYROM δεν συνιστά απλώς και μόνο ένα πρόβλημα  με ιστορική, ψυχολογική και συναισθηματική διάσταση. Είναι ένα πραγματικό πολιτικό πρόβλημα. Παραμένει ανεπίλυτο, δηλητηριάζει τις διμερείς και καλής γειτονίας σχέσεις στα Βαλκάνια, μια κατεστραμμένη επί αιώνες περιοχή από πολέμους μεταξύ εθνών, αλλά κι από εμφύλιους πολέμους, μίση και αστάθεια. Εξαιτίας της επιμονής στο όνομα « Μακεδονία» και με δεδομένο ότι το τελευταίο έχει σχέση με μια ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, η οποία κατά το μεγαλύτερο μέρος της ανήκει στην Ελλάδα, η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας επιδιώκει να ακολουθήσει αλυτρωτικές πολιτικές, μετά βίας αποκρυπτώμενες, στα νότια Βαλκάνια με προφανή αρνητικά αποτελέσματα για την ασφάλεια και τη σταθερότητά τους.
Σε κάθε περίπτωση, παρόμοιες πολιτικές δεν έχουν τίποτα κοινό με την αληθινή φύση των συμμαχικών δεσμών, την αλληλεγγύη, την εμπιστοσύνη και καλή γειτονία, αλλά μάλλον εξυπηρετούν απαρχαιωμένα σχέδια συμπεριφοράς του 19ου και 20ου αιώνα με εθνικιστικούς στόχους, λογική και ρητορική.
Οι προσπάθειες προσέγγισης μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα του ονόματος, όπως επιτάσσει το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, έχουν αποδειχθεί ως τώρα άκαρπες λόγω της αδιαλλαξίας των Σκοπίων και της έλλειψης πολιτικής βούλησης να καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ωφέλιμη κατάσταση για όλους.
Καθώς θα συναντηθούμε αυτή την εβδομάδα στο Βουκουρέστι, οι ελπίδες για να διορθώσουμε την κατάσταση και να καταλήξουμε σε μια συναινετική πρόσκληση προς τα τρία έθνη, φαίνονται πραγματικά περιορισμένες. Εάν η υπόθεση αυτή καταλήξει οριστικά κατά αυτόν τον τρόπο, ειλικρινά πιστεύω ότι οι διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των ΗΕ θα συνεχιστούν και ότι η πολιτική ανοιχτών θυρών του ΝΑΤΟ παραμένει ουσιαστικά ανοιχτή σε κάθε Ευρωπαίο που φιλοδοξεί πραγματικά να μοιρασθεί τις αξίες μας, τις αρχές και τους κοινούς μας στόχους.
Αποβλέποντας σε μία παραγωγική Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι,
Με εκτίμηση
Κώστας Καραμανλής
Yours sincerelyKKaramanlis )
Πηγή: « ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ»
                          Νίκος Στέφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου