Σας είπα όλη την αλήθεια

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

27-3-2009 Η Μέρκελ μάς πυροβολεί μέσω... Σκοπίων

Γι΄αυτό επιμένουμε και λέμε, ότι η αποδοχή από την Ελλάδα του όρου Μακεδονία, στην ονομασία των Σκοπίων, πρόκειται για μία μνημονιακή δέσμευση της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, προς τη Γερμανία, την οποία και εκπληρώνει τώρα.
Διότι η Γερμανία από το 2009, διεμήνυε από παντού, την απαίτηση της να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, με το όνομα Μακεδονία.
Τονίζοντας μάλιστα, φωτογραφίζοντας την Ελλάδα του Κώστα Καραμανλή πως «κανείς δεν δικαιούται είτε με βέτο, είτε με αναχρονιστικές αντιλήψεις να υψώνει ανάχωμα στη διεύρυνση της Συμμαχίας».


ΑΓΓ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ 21-3-2009
  
Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ εξέφρασε χθες την ελπίδα ότι «στο άμεσο μέλλον θα επιτευχθεί η ένταξη της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ» και ότι αυτή «δεν θα σκοντάφτει άλλο στη διαμάχη για το όνομα (σ.σ.:με την Αθήνα)». Η κυρία Μέρκελ, η οποία μιλούσε χθες στη γερμανική Βουλή εν όψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ την προσεχή εβδομάδα στα γαλλογερμανικά σύνορα, επέκρινε μάλιστα όσουςεπιχειρούν «είτε με βέτο είτε με αναχρονιστικές αντιλήψεις να υψώνουν ανάχωμα στη διεύρυνση της Συμμαχίας».
Οι αναφορές της Γερμανίδας καγκελαρίου θα πρέπει να ερμηνευθούν, σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους, ως μήνυμα τόσο προς την Ελλάδα όσο και προς τη Ρωσία, η οποία αντιτίθεται σφόδρα στην ενσωμάτωση της Ουκρανίας και της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ. Ωστόσο η αποστροφή της για τα Σκόπια αποτελεί άλλη μία ένδειξη ότι οι σχέσεις Αθήνας- Βερολίνου δεν διάγουν την καλύτερη περίοδό τους. Παρά τη χειραψία του πρωθυπουργού κ. Κ.Καραμανλή με την κυρία Μέρκελ στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής, σειρά περιστατικών επιβεβαιώνουν την ψυχρότητα ανάμεσα στις δύο πρωτεύουσες.


Η αντιδικία για το υποβρύχιο «Παπανικολής» που... γέρνει και η ελληνική πλευρά δεν παραλαμβάνει, η δυσαρέσκεια του Βερολίνου για τον (τουλάχιστον προς το παρόν) αποκλεισμό του από τα εξοπλιστικά προγράμματα και η επιθυμία της Αθήνας για την έκδοση ευρωομολόγου στην οποία ανθίσταται η κυρία Μέρκελ, συνθέτουν το «πολύπλοκο παζλ» των ελληνογερμανικών σχέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου