Σας είπα όλη την αλήθεια

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Η αντισυνταγματική δανειακή σύμβαση του 2010 με την οποία η Ελλάδα παραιτήθηκε ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ και ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ από κάθε ασυλία που της παρείχε η εθνική της κυριαρχία.

Η αντισυνταγματική δανειακή σύμβαση του 2010 με την οποία η Ελλάδα παραιτήθηκε ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ και ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ από κάθε ασυλία που της παρείχε η εθνική της κυριαρχία.
Τέτοιος όρος δεν υπογράφεται ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο

Να θυμίσουμε την πορεία προς την καταστροφή με την άνοδο των spreads λόγω :
• των δηλώσεων περί Τιτανικού, 
• των διαρροών και των διαψεύσεων για προσφυγή στο ΔΝΤ, 
• των διαρροών περί πώλησης ομολόγων στην Κίνα, που πυροδότησαν το ράλλι των spread, 
• Των επισημάνσεων του Παπανδρέου, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ του Δεκεμβρίου 2009, ότι έχουμε «τεράστια», «συστημική διαφθορά», «πελατειακή πολιτική και παρασιτική οικονομία», «τεράστια αίσθηση ανομίας και αυθαιρεσίας». 
• της ακατάσχετης πολυλογίας και του χειμάρρου των δηλώσεων, που έκανε ακόμα και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να συστήσουν στα κυβερνητικά στελέχη να σιωπήσουν, 
Και ερχόμαστε στην αναγγελία της προσφυγής της χώρας στο μηχανισμό στήριξης και στην ψήφιση του πρώτου και καθοριστικού μνημονίου, της δανειακής σύμβασης.
Στις 3 Μαΐου 2010, η Ελλάδα αιτήθηκε 80 δισεκατομμύρια ευρώ από τις υπόλοιπες (15) χώρες του Ευρώ και 30 δισεκατομμύρια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Την αίτηση συνόδευαν 3 συνημμένα μνημόνια:
  1. "Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής" (ΜΟΧΠ),
  2. "Τεχνικό Μνημόνιο Συνεννόησης" (ΤΜΣ) και
  3. "Μνημόνιο Συνεννόησης στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής" (ΣΠΟΠ).
Υπογράφοντες για την ελληνική πλευρά ήταν ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος Γεώργιος Προβόπουλος. 
Σύμφωνα με το συνταγματολόγο Γ. Κασιμάτη, η σύμβαση αυτή περιλάμβανε σειρά αντισυνταγματικών διατάξεων όπως:
  • η εξουσιοδότηση του Υπουργού Οικονομικών να υπογράφει εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας χωρίς την έγκριση της Βουλής (κάτι τέτοιο προκύπτει από τους νόμους Ν.3845/2010 και Ν.3847/2010)
  • η παραίτηση της Ελλάδας από κάθε ασυλία σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής αυτού του δανείου ή προηγούμενων δανείων. Τέτοιος όρος δεν έχει μπει ποτέ ξανά σε δανειακή σύμβαση και όπως καταγγέλλει και στα βίντεο που παραθέτουμε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου :"Τέτοιος όρος δεν υπογράφεται ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο". 
  • Αυτό που κρίνει ο Γ. Κασιμάτης ως ουσιαστικά αντισυνταγματικό είναι η δανειακή σύμβαση και όχι το μνημόνιο, κυρίως γιατί υπογράφηκε έμμεσα χωρίς την έγκριση των 180 βουλευτών της ελληνικής Βουλής σε συνδυασμό με τους «λεόντειους» όρους που εισάγει εις βάρος της Ελλάδας
    Στις 8 Μαΐου 2010 εγκρίθηκε "Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης" ("Loan Facility Agreement") με τις χώρες του Ευρώ και "Διακανονισμός Χρηματοδότησης Αμέσου Ετοιμότητας" ("Stand-by Agreement") με το ΔΝΤ. Το σύνολο αυτών των συμφωνιών ονομάζεται συχνά για συντομία "Μνημόνιο".
    Ποιοι βουλευτές ψήφισαν το 1ο Μνημόνιο το 2010 :
    Συνολικά 172 βουλευτές ψήφισαν «ΝΑΙ» στο 1ο Μνημόνιο. Από αυτούς, 156 βουλευτές ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ, 15 ανήκαν στο ΛΑ.Ο.Σ. (του Καρατζαφέρη) και 1 στη ΔΗ.ΣΥ. (Ντόρα Μπακογιάννη).
    Όπως τονίζει ο κ. Κασιμάτης:
    " Το ζήτημα είναι ότι υπάρχει μια διαρκής παραβίαση του πολιτεύματος της δημοκρατίας. Αυτή τη στιγμή η εξουσία που ασκείται στο εσωτερικό με βάση αυτές τις ανυπόστατες συμβάσεις οι οποίες δεν πέρασαν από την Βουλή των Ελλήνων σημαίνει ότι ασκείται μια πραξικοπηματική εξουσία, μια κατοχή, και ακόμη και η εξουσία της τρόικας που έρχεται και ελέγχει την Ελληνική διοίκηση και εξευτελίζει καθημερινώς την Ελλάδα, είναι παράνομη."
    Στα παρακάτω βίντεο ο συνταγματολόγος αναλύει αυτές τις πραγματικά ανατριχιαστικές πτυχές και ειλικρινά πιστεύουμε ότι πρέπει να ξαναδούμε και να ξαναθυμηθούμε όλοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου