Σας είπα όλη την αλήθεια

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Ο άνθρωπος του Τζορτζ Σόρος που εμπλέκεται στην απόπειρα δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή.

του Γιάννη Πετρίδη

Δραματική τροπή λαμβάνει η υπόθεση της οργάνωσης απόπειρας κατά του πρώην πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Καραμανλή, καθώς πλέον στοιχειοθετείται ότι ο εκ των βασικών υπόπτων στην υπόθεση Α.Ρόντος είναι στενός συνεργάτης του Τζορτζ Σόρος και μέλος του “ λίκνου” της διεθνούς ανωμαλίας Open Society, η οποία μετά και τις αποκαλύψεις από τα DC Leaks χιλιάδων εγγράφων για την ανατρεπτική δράση της σε διάφορα μέρη του κόσμου, μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ως “ συνωμοτική οργάνωση”.
Τα έγγραφα των DC Leaks “δένουν” απόλυτα με τα έγγραφα από το Wikileaks, αλλά και με τα όσα στοιχεία αποκάλυψε η έρευνα του ανακριτή, Δημήτρη Φούκα, στην Ελλάδα, ο οποίος ερεύνησε εξαντλητικά την υπόθεση και μετά από χρόνια προσπάθειας “ έδεσε” κατηγορίες κατά συγκεκριμένων ατόμων για την απόπειρα δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή.
Κατά την έρευνα αποδείχθηκε η εμπλοκή του πρώην στελέχους του υπουργείου Εξωτερικών και συμβούλου του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, Άλεξ Ρόντου, υπόδικου σήμερα για μια σειρά κακουργημάτων στην υπόθεση της “ Ασημένιας Δραχμής”.
Μια οργανωμένη επιχείρηση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, η οποία βέβαια είναι ερώτημα αν έγινε με ή χωρίς τη συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου. Αλλά η ουσία δεν είναι αυτή. Είναι άλλη. Και αφορά ποιος είχε στοιχηματίσει την εποχή εκείνη και ποια ποσά είχε στοιχηματίσει ότι η Ελλάδα θα βγει από την Ευρωζώνη. Σωστά μαντέψατε, ο Τζόρτζ Σόρος!!!!
Ας τα πάρουμε, όμως όλα από την αρχή και με χρονολογική σειρά για να δούμε ώς μια φαινομενικά απίθανη αλληλουχία γεγονότων συνδέονται μεταξύ τους.
Και βέβαια, όλα ξεκίνησαν από την υπόθεση υποκλοπών της Vodafone, την οποία ο ανακριτής απέδειξε ότι συνδέεται άμεσα με την εν συνεχεία οργάνωση της απόπειρας δολοφονίας του Κ. Καραμανλή.
Επρόκειτο για το σχέδιο “ ΠΥΘΙΑ”
Από την ανακριτική έρευνα στοιχειοθετήθηκε ότι ο Ελληνοαμερικανός πράκτορας William G. Basil, με καταγωγή από την Κάρπαθο, το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο 2004 έως το Μάρτιο του 2005, είχε στήσει το δίκτυο παρακολούθησης των κινητών τηλεφώνων του πρωθυπουργού και των υπουργών Εθνικής Άμυνας, Δημοσίας Τάξης και σειράς επιτελών τους και στρατιωτικών στελεχών.
Δείχνεται πως η σύζυγός του Ιρέν αγόραζε καρτοκινητά τηλέφωνα από κατάστημα της Vodafone στην Ακτή Μιαούλη και πώς τα χρησιμοποίησε για τις παρακολουθήσεις.
Μία, τουλάχιστον από τις συνδέσεις ενεργοποιήθηκε σε άλλη συσκευή με στοιχεία “ American Empassy” ( σ.σ. “ Αμεικανική Πρεσβεία” ).
Ανοιχτό αφήνει ο ανακριτής το αν το παράνομο λογισμικό, το οποίο υπήρχε σε τέσσερις υποσταθμούς της εταιρείας, τοποθετήθηκε με φυσική παρουσία ή από απόσταση.
Έχει σημασία το με “ φυσική παρουσία”, γιατί τοτε εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαιώνεται η ύπαρξη συγκεκριμένων κινήτρων που μετατρέπουν σε δολοφονία την “αυτοκτονία” του υπαλλήλου και υπεύθυνου δικτύων της Vodafone, Κώστα Τσαλικίδη.
Ο Αμερικανός κατηγορούμενος, όπως αποκαλύπτει ο ανακριτής, εντοπίζεται στην Αθήνα ως επιχειρησιακό στέλεχος του κλιμακίου της CIA από τα μέσα της δεκαετίας του 1990. Είχε συνεργασία με τις αντίστοιχες μυστικές υπηρεσίες ( ΕΥΠ, Αντιτρομοκρατική ) κυρίως σε θέματα τρομοκρατίας με πλέον χαρακτηριστική τη συμμετοχή του στην επιχείρηση “ Δίχτυ”.
Χρησιμοποιούσε διάφορα ψευδώνυμα, όπως το “ Μάρκου”, κωδικές ονομασίες για τις υποκλοπές και το ίδιο βράδυ της δημοσιοποίησης της υπόθεσης, η υπηρεσία του τον έβαλε σε ένα αεροσκάφος C-130 και τον φυγάδευσε αρχικά στη Γερμανία.
Επανήλθε τον Αύγουστο του 2005 έχοντας λάβει θεώρηση εισόδου από την ελληνική πρεσβεία του χαρτούμ στο Σουδάν.
Εκτός από τον Basil, έτερος πρωταγωνιστής στην έρευνα για το σχέδιο “ ΠΥΘΙΑ” θεωρήθηκε ο διπλωμάτης και πρωην στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Άλεξ Ρόντος.
Ο τελευταίος κλήθηκε ως μάρτυρας μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για δεκάδες πρόσωπα, διαδικασία που έδειξε ότι επιχειρηματικά λόμπι επεδίωκαν την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού προς εξυπηρέτηση συμφερόντων τους.
Από τον Απρίλιο του 2013 και για τουλάχιστον έξι μήνες οι τηλεφωνικές συνομιλίες του διπλωμάτη βρίσκονταν υπό παρακολούθηση, με κάποιες από αυτές να αποκαλύπτουν σημαντικά στοιχεία.
Βάσει των καταγραφών, ο Άλεξ Ρόντος φερόταν να είναι γνώστης πληροφοριών για το σχέδιο “ ΠΥΘΙΑ”, αλλά και για τις προσπαθεις ματαίωσης της συμφωνίας για τον αγωγό South Stream από ξένα κέντρα.
Στη δεκαετία του 1980 ο Ρόντος κινείται μεταξύ Αιθιοπίας, Σουδάν, Λιβάνου, Αιγύπτου και Μαρόκου με διάφορες ιδιότητες: ανταποκριτής της εφημερίδας “West Afrika”, εκπρόσωπος μη κυβερνητικών οργανώσεων και για ένα διάστημα σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας, ιδιότητα υπό την οποία γνωρίστηκε με τον ... Τζορτζ Σόρος.
Εδώ έχουμε μια πρώτη σύνδεση Τζορτζ Σόρος, Άλεξ Ρόντου κι υπόθεσης υποκλοπών Vodafone.
Συνδέεται ο Σόρος με τις υποκλοπές; Φαινομενικά, όχι. Αλλά, ενώ ο θόρυβος από τις αποκαλύψεις του σκανδάλου υποκλοπών ηχούσε ακόμα η σχέση του Ρόντου με τον Σόρος ενισχύεται.
Στις 15-16 ιουνίου 2007 η USAID, δηλαδή η Γραμματεία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ διοργάνωνε ένα συνέδριο με θέμα: “ The Balkans as source of Security and Stability in Europe” ( “Τα Βαλκάνια ως πηγή ασφάλειας και σταθερότητας στην Ευρώπη” ) στο οποίο συμμετείχαν αιωματούχοι από την Αλβανία, την Βοσνία- Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Τσεχία, την πρών Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, την Ουγγαρία, το Μαυροβούνιο και την Ελλάδα.
Από την Ελλάδα συμμετείχαν η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, Μιχάλης Χρηστίδης και ο Γιώργος Σπανός από το υπουργείο Εξωτερικών, ο αντιπρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ Θεόδωρος Κουλουμπής και ο Άλεξ Ρόντος με την εξής ιδιότητα: “Member, European PER Council for Ethnic Accord”. Την συγκεκριμένη εκδήλωση συνδιοργάνωναν ουσιαστικά το USAID μαζί με το Project Ethnic Relations, του οποίου μέλος ειναι ο κ. Ρόντος.
Ωστόσο εκείνο το οποίο έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Ρόντος φέρεται να εκπροσωπεί με την ιδιότητα του συμβούλου και πρώην Πρέσβη των Προσωπικοτήτων το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στο Brussels Forum του 2009, επί υπουργίας ... Ντόρας Μπακογιάννη!!
Εκείνο το οποίο πρέπει να σημειωθεί είναι οτι το USAID είναι επί της ουσίας ένα ίδρυμα το οποίο χρησιμοποιεί η Ουάσιγκτον με στόχο να προωθεί τις θέσεις της, κυρίως σε κράτη, σε ολόκληρο τον κόσμο, στα οποία εκδηλώνονται αντιδράσεις σε σχέση με την πολιτική της.
Η USAID έχει διαδραματίσει έντονο παρασκηνιακό ρόλο αναφορικά με τη προώθηση του σχεδίου Ανάν στη Κύπρο.
Έτσι, λοιπόν, στις 21 Απριλίου του 2004, λίγο μετά την εκλογική ήττα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 7ης Μαρτίου και την παραίτησή του απο το υπουργείο Εξωτερικών, ο Άλεξ Ρόντος υπέγραψε άρθρο για λογαριασμό της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “Ανοικτή Κοινωνία” (Open Society) του ... Τζορτζ Σόρος με τίτλο “Cyprus: The price of rejection”), (“Κύπρος: Το τίμημα της απόρριψης”) με την οποία προειδοποιούσε τους Κυπρίους για τις συνέπειες που θα είχε για το νησί τυχόν απόρριψη στο δημoψήφισμα του σχεδίου Ανάν στη Κύπρο!
Βλέπουμε, λοιπόν, οτι ο Ρόντος ήταν μέλος της ΜΚΟ Open Cociety, η οποία βαρύνεται με σειρά πραξικοπημάτων (“πορτοκαλί” επαναστάσεων, δολοφονιών κλπ) και άλλων έκνομων ανατρεπτικών ενεργειών, τουλάχιστον από το 2004.
Η γνωριμία του ( Άλεξ Ρόντος) με τον Σόρος ξεκίνησε, όπως προαναφέραμε, από την εποχή της Παγκόσμιας Τράπεζας. Κάπου εκεί στις αρχές της δεκαετίας του '90 οι δύο άνδρες ήρθαν κοντά.
Και όταν ο Ρόντος ανέλαβε επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτξιακής Συνεργασίας ( ΥΔΑΣ ) του υπουργείου Εξωτερικών το 1999, μαζί με τον Σόρος ανέλαβαν την “διεκπεραίωση” του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο. Στην οικία του Σόρος σχεδίασαν το μέλλον της Σερβίας και των Βαλκανίων γενικότερα, μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο οι Mort. Abramovitz, Marco Ahtisaari ( ο γνωστός διαμεσολαβητής στο Κοσσυφοπέδιο), Anthony Lester, Charles W. Maynes, Aryeh Neier, Stewart Peperin, Cornelio Sommaruga, Jozeph Stiglitz και φυσικά ο Alex Rontos!
Άρα έχουμε αποδεδειγμένα τη σχέση και τη συνεγασία του Ρόντου με τον Σόρος από τις αρχές τηςδεκαετίας του 1990. Εν συνεχεία επισφραγίζουν αυτή τη συνεργασία στον πόεμο του Κοσσυφοπεδίου και στην προσπάθεια ανατροπής της καταψήφισης του σχεδίου Ανάν στην Κύπρο!!!
Από το 1999 ο Άλεξ Ρόντος ξεκίνησε να επισκέπτεται συχνά το Βελιγράδι, όταν ακόμη ο Σλομπονταν Μιλόσεβιτς ήταν πανίσχυρος. Στόχος του, τον οποίο τελικά πέτυχε, ήταν η αλλαγή στάσης της Αθήνας απέναντι στη σερβική κυβέρνηση και η αναπτυξη σχέσεων με τη σερβική αντιπολίτευση, αλλά και με το ιερατείο, δηλαδή την Εκκλησία της Σερβίας.
Το 2000 ο Ρόντος στο Καβούρι, όπου είχαν συγκεντρωθεί οι ηγέτες της σερβικής αντιπολίτευσης για να δώσουν το χρίσμα στον Κοστούνιτσα, είχε αποκαλέσει τον επίδοξο διεκδικητή του σερβικού θρόνου Καραγεώργεβιτς “ μεγαλειότατο”.
Καθώς η ΥΔΑΣ έγινε αυτόνομη μονάδα στο υπουργείο Εξωτερικών με χώρο ευθύνης από την κεντρική Αφρική μέχρι το Δούναβη, και αναφερόταν μόνο στον υπουργό με απόλυτη πρόσβαση στα μυστικά κονδύλια του υπουργείου, χρηματοδότησε και μια (ακόμα...) ΜΚΟ.
Με απόφασή του η ΜΚΟ “ Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης” απέσπασε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών περίπου 9 εκατ. ευρώ!
Πόσες νάρκες αποναρκοθέτησε από τα Βαλκάνια;
Συνολικά 9 !!!!
Η δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση αυτή που αντιμετωπίζει τώρα ο Ρόντος είναι μόνο ένα από τα κακουργήματα για τα οποία διώκεται.
Εν πάση περιπτώσει μετά το 2004 θα έλεγε κανείς ότι παύει ο θεσμικός του ρόλος και περιορίζεται απλώς ως μέλος της ΜΚΟ του Σόρος “ Ανοιχτή Κοινωνία” ( Open Society)
Για ένα διάστημα.
Ξαναεμφανίζεται το Μάρτιο του 2009, επί Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ( αλλά εν αγνοία του διαβεβαιώνουν το PRONEWS, συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού) συμμετέχει στο “ Brussels Forum” εκπροσωπώντας ... το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ( !!!!) με την ιδιότητα του συμβούλου, αλλά και εκείνο του πρώην Πρέσβη των προσωπικοτήτων, όταν υπουργός ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη!!
..............................................................
Μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από το Γιώργο Παπανδρέου, ο Ρόντος κανονίζει συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον Τζορτζ Σόρος, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου.
.......................................
Ας γυρίσουμε, όμως στην έρευνα για την οργάνωση της απόπειρας δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή.
Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Ρόντος, που πραγματοποίησε ο ανακριτής, κ. Φούκας προέκυψε ότι ο εκλεκτός του πρώην πρωθυπουργού, το 2012 ήρθε σε επαφή με τον Μεξικανό επιχειρηματία Julio Salinas Price, ιδιοκτήτη μεταλλιών αργύρου και σύμβυλο του προέδρου του Μεξικού.
Ο τελευταίος μάλιστα ήρθε και στην Ελλάδα με σκοπό την προώθηση σχεδίου, που προέβλεπε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την εισαγωγή εθνικού νομίσματος.
Το σχέδιο αυτό προέβλεπε την εισαγωγή νέου νομίσματος, εκτιμώμενης αξίας διπλάσιας του ετήσιου ΑΕΠ, καλυμμένου σε ποσοστό 20% από αξία αργύρου που θα χορηγούσε ο προμηθευτής, δηλαδή ο Price.
Αυτή ήταν η υπόθεση της “ Ασημέιας Δραχμής ”.
Ποιος είχε στοιχηματίσει πάλι υπέρ της εξόδου από το ευρώ – μεταξύ πολλών φυσικά;
Ναι, σωστά μαντέψατε: ο επικεφαλής της οργάνωσης τους Άλεξ Ρόντου, Open Society, ο Τζορτζ Σόρος!!!
Υπολογίζεται ότι τα κέρδη των εταιρειών του Σόρος από τα στοιχήματα στην αγορά παραγώγων, θα ήταν πενταπλάσια από αυτά που κέρδισε χτυπώντας την αγγλική λίρα στις αρχές του 1990! Τότε κέρδισε 1 δις ευρώ!
Ήταν η πρώτη προσπάθεια να βγει η Ελλάδα από το Ευρώ.
Τον Οκτώβριο του 2011 εμβρόντητοι οι πάντες άκουγαν τον Γιώργο Παπανδρέου, εντελώς ψύχραιμο, όπως ήταν το 2010, που μιλούσε για “Τιτανικούς” και “διεφθαρμένη Ελλάδα” να προαναγγέλλει δημοψήφισμα!
Το οποίο βέβαια, θα οδηγούσε σε έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ.
Η κατάρρευση των διεθνών χρηματιστηρίων διήρκησε μία μέρα στη διάρκεια της οποίας χάθηκαν και κερδήθηκαν από αυτούς που είχαν εσωτερική πληροφόρησ των προθέσεων Παπανδρέου, πάνω από 1,5 τρις δολ. Παγκοσμίως.
Ποιοι κέρδισαν;;; Οι εταιρείες του Σόρος!!!!!
Η Ε.Ε. διέταξε αμέσως έρευνα για το ζήτημα του χρηματιστηριακού οργίου, αλλά τα πάντα είχαν τελειώσει.
Ποιοι είχαν ενημερώσει τον Σόρος; Δε θέλει πολλή φαντασία...
Όπως αποκάλυψε ,ο ανακριτής Δηήτρης Φούκας, από την επιχείρηση της “ Ασημένιας Δραχμής” θα προέκυπτε για τη χώρα επιβάρυνση ύψους 70 δις ευρώ για την έκδοση του νέου νομίσματος, στην οποία θα έπρεπε να προστεθούν οι αμοιβές συμβούλων και μεσιτών.
Ας πάμε εκεί από όπου ξεκινήσαμε:
στην οργάνωση της δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή. ( Λέγεται ότι τα ευρήματα των ανδρών της ρωσικής υπηρεσίας, που μπλόκαρε το 2008 το αυτοκίνητο των δραστών σε μία πάροδο της Αττικής Οδού, ακόμα βρίσκονται στα υπόγεια της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, πλην ορισμένων “ειδικών” ευρημάτων, που μεταφέρθηκαν στη Μόσχα προς αξιολόγηση.
Σύμφωνα με το πόρισμα του κ. Φούκα, η προσέγγιση μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας επί Καραμανλή για την ενεργειακή κάλυψη της χώρας ήταν ο λόγος που εξυφάνθηκε το σχέδιο “ΠΥΘΙΑ” για την εξόντωση του πρώην πρωθυπουργού.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, “ σκοπός των δραστών φαίνεται να ήταν η διακοπή της πολιτικής και οικονομικής προσέγγισης της Ελλάδας με τη Ρωσία, που τότε είχε αρχίσει να διαμορφώνεται σε κρίσιμους τομείς, ειδικότερα της ενέργειας, των εξοπλισμών και των κρατικών προμηθειών, με ιδιαίτερη αναφορά στη σύναψη συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη και τη συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream”.
Η στροφή της Ελλάδας προς τη Ρωσία για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της προκάλεσε τη λυσσώδη αντίδραση των Αμερικανών, όπως απκαλύπτει το πόρισμα Φούκα.
Σύμφωνα με το ανακριτή, το πολιτικό περιβάλλον, που άρχισε να διαμορφώνεται στις ελληνορωσικές σχέσεις προκάλεσε προβληματισμούς στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, που δε μπορούσαν να εκτιμήσουν, αν οι ανωτέρω ενέργειες συνιστούσαν στρατηγική μεταστροφή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ή όχι.
Όπως προκύπτει από την έρευνα, υπήρξαν ενέργειες εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ με σκοπό την ανατροπή των αρρωστημένων, όπως χαρακτηρίζονται συμφωνιών.
Πώς εμπλέκεται ο Άλεξ Ρόντος στην υπόθεση αυτή;
Ο Ελληνοαμερικανός Αριστείδης Καρατζάς, εκ των συνεργατών της εταιρείας SAIC, που είχε αναλάβει την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων αποδείχθηκε ότι συνεργαζόταν στενά με το Ρόντο!!!
Με πληροφορίες από το περιοδικό Pronews , Σεπτέμβριος 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου