Σας είπα όλη την αλήθεια

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Σε ώτα μη ακουόντων...

Κώστας Καραμανλής στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας (Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2008)
 "Εάν μια χώρα αφήσει να φανεί ότι εκτρέπονται τα ελλείμματα, το κόστος δανεισμού της αυξάνεται σοβαρά. Εάν μια χώρα δημιουργήσει την εντύπωση ότι διολισθαίνει σε μια ανεξέλεγκτη δημοσιονομική εκτροπή μπορεί να προκύψει δυσκολία δανεισμού."

Τι πιο συνταρακτικό, τι πιο τρομακτικά αληθινό θα μπορούσε να πει ο πρώην πρωθυπουργός;
Λέει ευθέως ότι σε περίπτωση που εκτραπούν τα ελλείμματα η χώρα θα οδηγηθεί σε επικίνδυνες ατραπούς!
Μιλάει ξεκάθαρα και βέβαια, δεν απευθύνεται μόνο στην Κ.Ο. του κόμματός του!
Αλλά ποιος αναπαρήγαγε, ποιο ΜΜΕ πήρε τα λόγια του να τα μεταφέρει στους πολίτες;
Ουδείς, κανένα...
Η ομιλία έγινε λίγο μετά την " πορτοκαλί επανάσταση" των Δεκεμβριανών του 2008, όταν βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησής του και της χώρας!
Το λέει ο ίδιος σε μια αποστροφή του λόγου του στη συνέχεια:
" Αναμφίβολα, η πορεία της Οικονομίας εξαρτάται άμεσα από τις πολιτικές της Κυβέρνησης. Όμως σε τόσο κρίσιμες ώρες ο οικονομικός δυναμισμός επηρεάζεται από τα πάντα. Επηρεάζεται από τις δράσεις, από τις συμπεριφορές των πολιτικών δυνάμεων στο σύνολό τους, των κοινωνικών εταίρων, των επιχειρήσεων, των συνδικαλιστικών φορέων, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Επηρεάζεται σοβαρά από τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη χώρα".
Δυστυχώς οι δράσεις, οι συμπεριφορές των πολιτικών δυνάμεων της εποχής, των κοινωνικών εταίρων, των συνδικαλιστικών φορέων και πρωτίστως των ΜΜΕ, όχι μόνο συνέτειναν στο να οξυνθεί η κατάσταση στην Πατρίδα, ρίχνοντας νερό στο μύλο αυτών που ήθελαν να ρίξουν τον Καραμανλή και να οδηγήσουν τη χώρα στο γαϊτανάκι του τρόμου των μνημονίων, εγκλωβίζοντάς την σε ένα ατέρμονο αγώνα επιβίωσης...
Δεν ΗΘΕΛΑΝ να ακούσουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου