Σας είπα όλη την αλήθεια

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

Το επεισόδιο στη Ρω


Σήμερα ξέρουμε ότι ο Καραμανλής οριστικοποίησε την απόφασή του για την προσφυγή του σε πρόωρες εκλογές εξαιτίας της κατάστασης στην οποία βρισκόταν η ελληνική οικονομία, αλλά και γιατί οι Τούρκοι, ενδεχομένως και με την ενθάρρυνση τρίτων, ετοίμαζαν επεισόδιο τύπου Ιμίων στη νήσο Ρω. 
Πληγωμένοι από τη διπλωματική νίκη της Ελλάδας στο θέμα του Άι Στράτη, ο οποίος είχε ενταχθεί ξανά στο νατοϊκό σχεδιασμό θεώρησαν ότι βρήκαν την ευκαιρία που αναζητούσαν.
Δημιουργώντας μάλιστα στημένα επεισόδια με Τούρκους ψαράδες που παραβίασαν δήθεν « κατά λάθος» τα χωρικά μας ύδατα μέτρησαν ακριβώς το χρόνο αντίδρασης των ελληνικών Αρχών για να ξέρουν πόση ώρα χρειάζεται για μια απόβαση.
Στόχος τους ήταν να αποσταθεροποιήσουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά και να εκμεταλλευθούν με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα που έστηναν στον Καραμανλή οι αντίπαλοί του μέσα και έξω.


Το απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ που δημοσίευσαν τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ (τ. 90 ), στο οποίο αποκαλύπτεται ότι οι γείτονες είχαν εκπονήσει σχέδιο στρατιωτικής κατάληψης της νήσου Ρω για να δημιουργήσουν τετελεσμένα με την ελληνική ΑΟΖ, το επιβεβαιώνει πλήρως.
Έχει ημερομηνία 19 Αυγούστου 2009 και έφτασε στα χέρια του Καραμανλή την περίοδο που λάμβανε τις τελικές αποφάσεις του για προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποφάσεών του, τέλη Αυγούστου, η ένταση αποκλιμακώθηκε.
Καραμανλής- OFF THE RECORD
Μανώλης Κοττάκης ( απόσπασμα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου