Σας είπα όλη την αλήθεια

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Σε απάντηση των ανακριβειών του κ. Προκοπάκη της Δράσης και των Μητσοτάκηδων: Είναι αποδεδειγμένο ψέμα πλέον ο ισχυρισμός της δημοσιονομικής εκτροπής επί Καραμανλή

ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Τον πολιτικό μύθο της «δημοσιονομικής εκτροπής» την πενταετία του Κώστα Καραμανλή καταρρίπτει η μελέτη που περιλαμβάνεται στην Αγγλική Έκδοση του Συλλογικού Τόμου «The Greek Political Economy: 2000-2015». 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης που περιλαμβάνει τα τελευταία 20 χρόνια, η άποψη που διακινείτο από πολλούς ότι για τα προβλήματα στην οικονομία ευθύνεται η διακυβέρνηση Καραμανλή, καταρρέει με πάταγο, καθώς αποδεικνύεται ότι η διόγκωση του χρέους έγινε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, όπως αναφέρεται η κατάσταση στην Ελλάδα που βρήκε τότε η κυβέρνηση της ΝΔ, ήταν ήδη προβληματική δεδομένου ότι ο Κώστας Σημίτης ως πρωθυπουργός είχε φροντίσει να μεταθέσει όλες τις λήξεις ομολόγων στο μέλλον, όπως και τις δόσεις των δανείων για τα μαμούθ εξοπλιστικά προγράμματα που είχε υπογράψει το ΠΑΣΟΚ.
Κόντρα λοιπόν με τα όσα ακούγονται, η αλήθεια σύμφωνα με τους οικονομολόγους του «The Greek Political Economy: 2000-2015» είναι πως το χρέος τριπλασιάστηκε με ευθύνη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ενώ καταρρίπτεται και ο μύθος ότι επί ΝΔ διογκώθηκε ο δημόσιος τομέας, όπως αποδεικνύεται από τα σχετικά στοιχεία για τους μόνιμους υπαλλήλους που αποκαλύπτουν ότι το δημόσιο δεν μεγάλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου