Σας είπα όλη την αλήθεια

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Όταν ο Κώστας Καραμανλής αποκάλυπτε τους λόγους που ξέσπασε η θύελλα επιθέσεων στην κυβέρνησή του

Όταν ο Κ. Καραμανλής αποκάλυπτε τους λόγους που ξέσπασαν φημολογίες, σκιές κατά της κυβέρνησης του και ουδείς το επισήμανε
28 Μαρτίου 2008 Ομιλία στην Κ.Ο της ΝΔ
«Δεν μπορώ να υποτιμήσω το γεγονός ότι τα πάντα ξεκίνησαν την ώρα αποφασιστικών πρωτοβουλιών για την Ελλάδα του μέλλοντος…»

«…Στο ίδιο αυτό διάστημα, δώσαμε δυναμική συνέχεια στην εφαρμογή των διεθνών ενεργειακών συμφωνιών, που πετύχαμε στα προηγούμενα τρεισήμισι χρόνια. Πραγματοποίησα ο ίδιος επισκέψεις σε φίλες χώρες, για νέες συμφωνίες που εντάσσουν τη χώρα μας στον Παγκόσμιο Ενεργειακό Χάρτη, αναβαθμίζουν το γεωπολιτικό ρόλο της, προάγουν τα εθνικά μας συμφέροντα. Με μια φράση: Μέσα σε λίγους μήνες ανταποκριθήκαμε στις άμεσες υποχρεώσεις μας και ανοίξαμε το δρόμο για τολμηρές μεταρρυθμίσεις. 
Δεν μπορώ, λοιπόν, παρά να στιγματίσω το γεγονός ότι σ’ εκείνη την αποφασιστική καμπή για την πορεία της χώρας μας ξέσπασε μια απερίγραπτη θύελλα σκιών, φημολογιών, διαδόσεων, αφορισμών, υπερβολών. Δεν μπορώ να αγνοήσω το γεγονός ότι, με ευθύνη της Αντιπολίτευσης, περιθωριοποιούνταν τα μείζονα και προβάλλονταν διογκωμένα τα ελάσσονα, σαν μοναδικά και κυρίαρχα ζητήματα. Δεν μπορώ να υποτιμήσω το γεγονός ότι τα πάντα ξεκίνησαν την ώρα αποφασιστικών πρωτοβουλιών για την Ελλάδα του μέλλοντος…».

Κανένα μέσο ενημέρωσης δεν επισήμανε αυτή την παράγραφο της ομιλίας του κ. Καραμανλή. Ούτε και την ερμήνευσε. 
Δεν ξέρω τι καταλαβαίνετε εσείς, αλλά για εμάς είναι ολοφάνερο:
Ο κ. Καραμανλής συνδέει καθαρά τις αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα και όλα όσα πρωτοφανή ζήσαμε επί ένα τρίμηνο με την επίσκεψη του στην Μόσχα, τη συνάντηση με τον Πούτιν και τις ενεργειακές συμφωνίες που υπέγραψε με την Ρωσία.
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική κατά τη γνώμη μας δήλωση, επειδή είναι γνωστό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτάχθηκαν έντονα από την πρώτη στιγμή και στα ρωσικά ανοίγματα του Καραμανλή και στις ενεργειακές συμφωνίες. 
Είναι επίσης γνωστό ότι η κ. Μπακογιάννη έχει υποστηρίξει τις αμερικανικές θέσεις στο ζήτημα αυτό, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια της Μόσχας.
 Και τέλος οι δηλώσεις αυτές του Κ. Καραμανλή γίνονται στην πιο κρίσιμη στιγμή του θέματος των Σκοπίων, όπου είναι προφανές ότι οι ΗΠΑ δεν ευνοούν τα ελληνικά συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου