Σας είπα όλη την αλήθεια

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Δεκέμβριος 2008! Στόχος ο Έλληνας πρωθυπουργός, στόχος η Ελλάδα!

Τι διδάχτηκε ο πρωθυπουργός από εκείνο το δραματικό μήνα;
Μου το εξομολογήθηκε λίγο καιρό αργότερα:
ότι “οι αναρχικοί στην Ελλάδα δεν είναι 1.500, αλλά 15.000”,
ότι έχουν ένα “ εντυπωσιακό σύστημα ενημέρωσης”,
ότι “ στα επεισόδια μετείχαν εκατοντάδες αλλοδαποί”,
ότι κινδύνεψε η ζωή του θανάσιμα καθώς όπως ενημερώθηκε λίγο αργότερα, ξένες υπηρεσίες είχαν εκπονήσει σχέδιο δολοφονίας του (!),
ότι σύμφωνα με την ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου από την Αμερική, δημοσιεύτηκε στην Ημερησία της 16ης Δεκεμβρίου, θεωρούνταν πλέον από τους συμμάχους “ αναλώσιμος”

Πιο συγκεκριμένα ο Ιγνατίου έγραφε τότε:
Μέρα και νύχτα τα τηλεοπτικά δίκτυα στην Αμερική μετέδιδαν το κραχ της δημοκρατίας στην Ελλάδα, σάμπως και δε συνέβαινε τίποτε άλλο στον κόσμο... Η έκταση των επεισοδίων και τo μίσος που έβγαινε από ία μερίδα διαδηλωτών υποψίασε πολλούς ανθρώπους που πιστεύουν ότι οι υπερατλαντικοί σύμμαχοι έχουν σχέδιο να μετατρέψουν την Ελάδα σε φτωχό συγγενή της Ευρώπης.

Και προσέθετε:
Ένας διπλωμάτης στην Ουάσιγκτον που ασχολείται μετα ελληνικά θέματα έλεγε σε ομόλογό του ότι καμία σοβαρή κυβέρνηση δε θα διαπραγματευτεί με τον Κώστα Καραμανλή είτε το θέμα είναι οικονομικό είτε ανήκει στη σφαίρα της πολιτικής. Άλλωστε -τόνισε- σύντομα θα γίνουν εκλογές!

Και ο Ιγνατίου κατέληγε:
Εάν δεν είχε προηγηθεί η δολοφονία ενός ανυπεράσπιστου παιδιού, που δικαιολογούσε την αρχική έκρηξη αγανάκτησης, θα έλεγα πως η εικόνα της ανυπεράσπιστης καμένης Αθήνας θύμιζε της “ επαναστάσεις” στη Γεωργία, στην Ουκρανία... Βέβαια είναι αδιανόητο να συνδέσει κανείς τις ανεξέλεγκτες διαδηλω΄σεις της Αθήνας με τις ανατροπές των κυβερνήσεων στη Γεωργία και στην Ουκρανία...
Όμως την ίδια στιγμή δε μπορεί να μη σκεφθεί ο ανεξάρτητος παρατηρητής πως για τους Αμερικανούς στρατοκράτες ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι το μαύρο πρόβατο του ΝΑΤΟ,ένας ηγέτης που δήθεν δημιουργεί προβλήματα στους συμμάχους ιδιαίτερα στις ΗΠΑ...
*********
Το παιχνίδι παραήταν χοντρό.
Αλλά ο Καραμανλής παρέμεινε ψύχραιμος.
“ Δεν πάμε από κανένα άλλο δρόμο; ” είπε ένα πρωί στους σωματοφύλακές του δήθεν αδιάφορα προσποιούμενος ότι είχε βαρεθεί τη διαδρομή Ραφήνα- Αττική Οδός- Μαξίμου.
Από την αρχή γνώριζε ότι τα επεισόδια επιβάρυναν δραματικά την κατάσταση στη χώρα και απέβλεπαν στην αποσταθεροποίηση της κυβέρνησής του.
Σε περίπτωση που εκείνος κατάληγε να πέσει στην παγίδα να καταστεί Νέρωνας, να ενεργοποιήσει άρθρα του Συντάγματος και να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση πολιορκίας, να κατεβάσει το στρατό σους δρόμους, όπως του εισηγούνταν υπουργοί του και γαία πυρί μειχθήτω στη χώρα, το πιθανότερο σενάριο ήταν “να επικρατήσει στην Ελλάδα το πεζοδρόμιο και η οχλοκρατία”.
Καμιά φορά αναρωτιέται κανείς πού πήγαν σήμερα όλοι αυτοί που γκρέμισαν την Αθήνα εκείνο το Δεκέμβριο... Αλλά απάντηση δεν υπάρχει.
Μνώλης Κοττάκης
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ- OFF THE RECORD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου