Σας είπα όλη την αλήθεια

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Μόνο οι Καραμανλήδες ήταν αυτοί που επεδίωξαν και πέτυχαν την καλή σχέση μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας.


Προσωπικά, δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος να μην ήθελε η χώρα να έχει καλές σχέσης με τη Ρωσία.
Καθώς, σε μία τέτοια περίπτωση, τα οφέλη για τη χώρα είναι πολλά και μεγάλα.

Από την άλλη, δεν υπήρξε Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος και δεν πιέστηκε από Αμερική και Ευρώπη, ώστε να μη παρεκκλίνει, από την μονοπωλιακή σχέση της Ελλάδος με τη Δύση.

Μόνο οι ηγετικές φυσιογνωμίες που κυβέρνησαν τη χώρα, ήταν σε θέση να καταφέρουν να κρατούν ισόρροπες εξωτερικές πολιτικές και αυτό πάντα με γνώμονα το Εθνικό συμφέρον.
Και αυτό το επέτυχαν οι Καραμανλήδες.

Τον Οκτώβρη του 1979, ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής πραγματοποιεί την πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην ΕΣΣΔ, μετά τον εμφύλιο.


 Η επίσκεψη του Εθνάρχη στέφεται με απόλυτη επιτυχία, καθώς πέραν από το ξεπάγωμα των σχέσεων των δύο χωρών, καταφέρνει να επιτύχει και μία τεράστια συμφωνία επάνω σε θέματα ενέργειας (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ηλεκτρικό ρεύμα), μια συμφωνία που πραγματικά προβλημάτισε τη Δύση.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όμως τον Οκτώβριο του 1979 άνοιξε διάπλατα την πόρτα των συνεργασιών.
Μία πόρτα όμως που οι επόμενοι, όχι μόνο δεν την εκμεταλλεύτηκαν, αλλά δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως προσπαθούσαν και να την κλείσουν όσο πιο δυνατά μπορούσαν, για να κερδίσουν την εύνοια των Δυτικών.

Και μπορεί να έγιναν και άλλες επισκέψεις Ελλήνων πρωθυπουργών στη Μόσχα, όμως ήταν εντελώς ανούσιες και γινόντουσαν περισσότερο για να αποδεικνύουν την πλήρη υποταγή τους στη Δύση.

Θα έπρεπε να φτάσουμε στον Δεκέμβρη του 2004, όπου ένας νέος Εθνάρχης, ο Κώστας Καραμανλής, πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη ως πρωθυπουργός στη Μόσχα.
Στέλνοντας έτσι με το καλημέρα, το μήνυμα στους Δυτικούς, ότι αυτός είναι αποφασισμένος να δουλέψει για το συμφέρον της Ελλάδος. 



Καραμανλής και Πούτιν, ήταν δύο ηγέτες που από τη πρώτη στιγμή κατάλαβαν ότι υπάρχει χημεία μεταξύ τους.
Γι΄αυτό και η άριστη σχέση τους διατηρείται μέχρι σήμερα, άριστη.
Οι συμφωνίες που έκαναν, είναι σε όλους γνωστές και δεν χρειάζεται να τις επαναλάβουμε.
Όπως γνωστό είναι πως αυτή η σχέση, δεν άρεσε καθόλου μα καθόλου στη Δύση.
Γι΄αυτό και ακολούθησαν όλα τα υπόλοιπα.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου