Σας είπα όλη την αλήθεια

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Εμπιστευτικό έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας στο Βερολίνο :Η ίδια η Μέρκελ δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα τις ημέρες πριν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ προκειμένου να πείσει τον Καραμανλή να βάλει νερό στο κρασί του.

Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται", είναι μία από τις ρήσεις του Εθνάρχη που έκανε σημαία στη ζωή του ο Κ. Καραμανλής
Κινούμενος σε όλη τη διάρκεια της κυβερνητικής του θητείας στην παγκόσμια σκακιέρα, ανάμεσα σε " φίλους" και εχθρούς έχοντας την πολιτική παιδεία αλλά και το ηθικό ανάστημα να υπερασπίζεται και να αναδεικνύει τα εθνικά θέματα που τελμάτωσαν λόγω της υποτέλειας των προκατόχων του, κατάφερε χρησιμοποιώντας πότε τη διπλωματία, πότε την άμεση διεκδίκηση να προσφέρει στο λαό του την εθνική υπερηφάνεια που αλώθηκε το γκρίζο βράδυ των Ιμίων από τον ενδοτισμό του Mr " Ευχαριστώ τους Αμερικανούς"!!
Αντιμετώπισε τη Μέρκελ και το Μπους στα ίσα χωρίς να υποχωρήσει, " σκουπίζοντας" το δάκρυ του Κωνσταντίνου Καραμανλή για τη Μακεδονία!
Έχτισε διπλωματικές σχέσεις με την Τουρκία την ώρα που διασφάλιζε τα σύνορά μας από ενδεχόμενη απειλή της μέσω του Μπουργκάς  Αλεξανδρούπολη!
Συνέχισε την παραδοσιακά καλή σχέση με τη Γαλλία και κατάφερε τη δημιουργία  Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής, τις περιπολίες της FRONTEX στα εξωτερικά ελληνικά τα οποία ορίσθηκαν ευρωπαϊκά σύνορα στο Αιγαίο.
Ο ορισμός των θάλάσσιων συνόρων μας ως ευρωπαϊκά, δηλαδή ο ορισμός επί της ουσίας ευρωπαϊκής ΑΟΖ θα έκοβε δια παντός τις επεκτατικές βλέψεις των γειτόνων μας !
Επίσης ο ορισμός της ΑΟΖ με την Αλβανία ήταν μια μοναδική επιτυχία που επίσης πολεμήθηκε όχι μόνο από παράγοντες του εσωτερικού, αλλά δυστυχώς και του εσωτερικού!
Ο μόνος που άσκησε εθνική εξωτερική πολιτική κρατώντας πάντα χαμηλούς τόνους και έχοντας επίγνωση σαν άξιος απόγονος του Εθνάρχη ότι είναι καλύτερα στην πολιτική να γίνονται πράγματα και ας μη λέγονται από το να λέγονται και να μη γίνονται 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το παρακάτω έγγραφο που παρουσιάζουμε:
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προσπαθούσε να πείσει τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κώστα Καραμανλή, να δείξει μεγαλύτερη 'ευελιξία' στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας στο Βερολίνο με ημερομηνία 23 Απριλίου 2008 το οποίο αποκαλύπτει το XrimaNews.gr.
Το έγγραφο αναφέρει μάλιστα πως μόνο η Γερμανία απ' όλα τα υπόλοιπα κράτη συντάσσεται με την πολιτική των ΗΠΑ.
Το έγγραφο αναφέρει επίσης πως η Γερμανία συμμερίζεται την απογοήτευση των ΗΠΑ για το ελληνικό βέτο στην είσοδο της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ και τονίζει πως η ίδια η Μέρκελ δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα τις ημέρες πριν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ προκειμένου να πείσει τον Καραμανλή να βάλει νερό στο κρασί του.
Τουλάχιστον μία κυβέρνηση έχει καταρρεύσει εξαιτίας του ονόματος” αναφέρεται στο έγγραφο “και έτσι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να είναι πολύ προσεκτική”.
Το έγγραφο είναι να αποχαρακτηριστεί το 2018 αλλά διέρρευσε στα Wikileaks και το XrimaNews.gr το παρουσίασε σε αποκλειστικότητα.
Το θέμα του είναι ενδιαφέρον γιατί δείχνει πως η Γερμανίδα Καγκελάριος έχει μηδενική αίσθηση αλληλεγγύης απέναντι σε μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λειτουργεί αντίθετα απ' ότι οι υπόλοιπες χώρες σε αυτό το θέμα. “Οι Έλληνες περιμένουν οι εταίροι τους στην ΕΕ να τους στηρίξουν στο θέμα” αναφέρει το έγγραφο αλλά είναι η Μέρκελ η μόνη που ασκεί μεγάλες πιέσεις και συντάσσεται απόλυτα με την πολιτική των ΗΠΑ, αδιαφορώντας για την Ελλάδα..
Όμως ο Κώστας Καραμανλής κατάφερε να κάνει τις θέσεις της Ελλάδας, θέσεις του ΝΑΤΟ
Το έγγραφο κανονικά θα αποχαρακτηριζόταν από εμπιστευτικό στις 22 Απριλίου του 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου