Σας είπα όλη την αλήθεια

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Ο Κώστας Καραμανλής και η πολύχρονη, στενή του σχέση με το ιερό νησί της Παναγιάς και τη μονή της Οσίας Πελαγίας

Η Οσία Πελαγία,  που γιορτάζει στις 23 Ιουλίου, είχε ανακαλύψει τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που σήμερα βρίσκεται στο ναό της Ευαγγελίστριας, την Παναγία της Τήνου, όπου συρρέουν κάθε χρόνο 1.500.000 προσκυνητές. 
Η σχέση της ηγουμένης του μοναστηριού Ιουλιανής με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια και διατηρείται ακόμη, μακριά πάντα από τα φώτα της δημοσιότητας. Σπάνια μιλάει για τις συναντήσεις τους ακόμη και στους πιο κοντινούς του φίλους. 
Γνωρίζονται πριν ακόμη γίνει πρωθυπουργός και από το 2004 η επικοινωνία τους και ο δεσμός έγινε πιο στενός και οι λόγοι ήταν …πολλοί. 
Η γερόντισσα Ιουλιανή, μια δραστήρια γερόντισσα, που από την πρώτη στιγμή που την συνάντησε ο Κώστας Καραμανλής αντιλήφθηκε την επίδραση που είχε επάνω του η καθημερινή μάχη που δίνει για να διατηρήσει ζωντανό το μοναστήρι, προσθέτοντας ένα μικρό λιθαράκι, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, στην χριστιανοσύνη. 
Με τον Κώστα Καραμανλή πέρναγαν πολλές ώρες μαζί όποτε την επισκέπτονταν και οι συζητήσεις τους είχαν να κάνουν πάντα με τον Θεό και την πίστη. 
Ο πρώην πρωθυπουργός άκουγε με απόλυτο σεβασμό το λόγο της γερόντισσας και  την συμβουλή της σε κάθε συνάντησή τους . 
Εκείνη υποδεχόταν με αγάπη την οικογένεια Καραμανλή, όπως και όλους τους επισκέπτες της Μονής, προφέροντας απλόχερα τη φιλοξενία της. 
Πιστός στο ραντεβού του, στις αρχές Αυγούστου κάθε χρόνο, ο Κώστας Καραμανλής και η οικογένειά του περνάνε από την  Μονή της Αγίας Πελαγίας 
Η Μονή είναι ένα πραγματικό διαμάντι αρχιτεκτονικής, καθώς αποτελείται από ένα θαυμάσιο μοναστηριακό κάστρο, με μικροσκοπικά κελιά, δείγμα της λιτής ζωής των φιλοξενουμένων, αλλά και από πανέμορφες κυκλαδίτικες εκκλησιές. 
Τόσο ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός, όσο και οι φίλοι του που διατηρεί στο νησί, φροντίζουν συχνά να ευεργετούν  το Μοναστήρι, καλύπτοντας μέρος των αναγκών του, όπως όταν ξεκίνησε η αναστήλωση της μονής, που αποτελεί μοναδικό μνημείο της Ορθοδοξίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου