Σας είπα όλη την αλήθεια

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Το πολιτικό και μιντιακό προσωπικό της χώρας γνώριζαν από πολύ νωρίς το σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας και συνέβαλλαν σε αυτό

Το πολιτικό και μιντιακό προσωπικό της χώρας γνώριζαν από πολύ νωρίς το σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας και συνέβαλλαν σε αυτό.
"Ο Καραμανλής με την πλάτη στον τοίχο"
Του Εμμανουήλ Σαρίδη
4 Νοεμβρίου 2008
Τι Κρύβεται Πίσω Από Το Βατοπέδι;
Οι προσπάθειες Του Γιωργάκη Και Των Άλλων «Αντιστασιακών» Αρχίζουν Να Αποδίδουν. Η Φθορά Της Κυβέρνησης Καραμανλή Είναι Γεγονός Και Η Αποκαθήλωσή Του Αναμενόμενη. Πώς Όμως Φτάσαμε Ως Εδώ; Η Ανάλυση Δείχνει, Ότι Σκοπός Της Φασαρίας Είναι Η Ματαίωση Της Συμφωνίας Κατασκευής Του Πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη
Θέλουμε να πληγεί η Νέα Δημοκρατία“, έλεγε στη Βουλή το βράδυ της 22.10.2008 ο Αλέκος Αλαβάνος του ΣΥΡΙΖΑ, κουνώντας απειλητικά τον δείκτη του δεξιού χεριού του προς την κατεύθυνση των κυβερνητικών εδράνων. Τέτοιου είδους απειλές, ακόμη και βρισιές, είναι βεβαία συνηθισμένα πράγματα στον αναιδέστατο και κομπορρήμονα αυτόν πολιτικάντη. 
Τι να εννοούσε όμως μ’ εκείνο το „όχι όμως για να γυρίσουμε πάλι εκεί που ήμασταν“;… 
Να πάμε πού κύριε Αλαβάνο; Σε καμιά συνεργασιούλα με το ΠΑΣΟΚ; 
Who knows, κάτι θα σοφίστηκε ο τύπος αυτός που παριστάνει τον λαϊκό τύπο. 
Γεγονός πάντως είναι, ότι οι συνεχείς κατηγορίες και απειλές, οι αλαλαγμοί, ιαχές και οι άναρθρες κραυγές των κομμάτων της αντιπολίτευσης μαζί με τον ορυμαγδό της σκανδαλολογίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) έχουν φέρει ήδη απτά αποτελέσματα: 
Η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση αποσυνθέσεως, οι υπουργοί της οδηγούνται, ο ένας μετά τον άλλο, σε παραίτηση, η φθορά που υπέστη είναι μάλλον ανεπανόρθωτη. 
Και εν τω μεταξύ η χώρα συνταράσσεται από απεργίες, καταλήψεις και κάθε είδους άλλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.
Ένας από τους παράγοντες που μας οδήγησαν προς τα κει, ήταν και οι τελευταίες σφυγμομετρησεις της κοινής γνώμης, οι οποίες επηρέασαν τον πολίτη διαπιστώνοντας μια πρωτοπορία του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική του προτίμηση, του κόμματος εκείνου, που πριν από λίγους μήνες κινδύνεψε να διαλυθεί.
Μια λογική εξήγηση για την αλλαγή αυτή δεν υπάρχει.
Το κόμμα που λένε ότι βρίσκεται μπροστά, γιατί αποκαλύπτει όλο και νέα σκάνδαλα και διαφθορά στην κυβέρνηση Καραμανλή, είναι εκείνο, που κατά την διάρκεια της μακράς κυβερνητικής του θητείας έβγαλε την διαφθορά από τα σπάργανα που βρισκόταν και την έκανε γίγαντα: 
Κατασπατάλησε τεράστια ποσά από την Ευρωπαϊκή Ένωση που προορίζονταν για παραγωγικά έργα, χωρίς να τελειώσει ούτε ένα, η Εγνατία οδός, η ανακαίνιση της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας-Θεσσαλονίκης, το κτηματολόγιο και τόσα άλλα έμειναν στην ιστορία σαν δείγμα πασοκικής ανικανότητας, διαπλοκής και διαφθοράς. Στην ίδια περίοδο το Παπανδρέικο έγινε ακόμη πιο πλούσιο και μαζί του πλούτισαν και πολλοί „παράγοντες“, που ξεκίνησαν την καριέρα τους ξυπόλητοι ('Ακης, Γιάννος Παπαντωνίου κ.π.α ) και έγιναν δισεκατομμυριούχοι, το ίδιο και κάποιοι πειρατές και κουρσάροι, που με την διαπλοκή έγιναν μεγάλοι και τρανοί. 
Η μεγαλύτερη κληρονομιά που μας άφησε ο „λαοπρόβλητος“ ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου ήταν όμως ο εθισμός του Ελληνα στην κρατική παροχή, την τεμπελιά, την διαφθορά, την κουτοπονηριά, τον τσαμπουκά και στον εύκολο πλουτισμό,, στοιχεία που κάνουν σήμερα τον βίο της κυβέρνησης Καραμανλή αβίωτο – και θα συνεχίσουν να επηρεάζουν αρνητικά την ζωή του τόποι, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα θα κυβερνήσει στο μέλλον.
Αυτά δεν είναι δυνατόν να τα ξεχνά σήμερα ο κόσμος, που ζητά, όπως μας λένε, να ξανακυβερνηθεί από το ΠΑΣΟΚ, του οποίου πολλοί αξιωματούχοι θα έπρεπε να είχαν καθίσει προ πολλού στο εδώλιο του κατηγορουμένου. 
Δεν είναι δυνατόν επίσης να έχουν περάσει απαρατήρητες οι προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την μεταρρύθμιση της λειτουργίας των κρατικών υπηρεσιών και το κάποιο νοικοκύρεμα του κράτους, μια υπόθεση σφόδρα δύσκολη, μια και τα κλήματα φυτεύτηκαν στο ελληνικό αμπέλι απ’ την αρχή στραβά. Τα έφαγε μετά και ο γάιδαρος ή μάλλον οι γάιδαροι που κυβέρνησαν τον τόπο και στράβωσαν ακόμη περισσότερο. 
Το ελληνικό αυτό αμπέλι παράγει σήμερα μόνο νεποτισμό, διαφθορά, αναξιοκρατία και φαυλοκρατία. Τα προβλήματα αυτά δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου