Σας είπα όλη την αλήθεια

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Κάτω τα χέρια από τον Καραμανλή …


Κάτω τα χέρια, από το μοναδικό κεφάλαιο, που διαθέτει, σήμερα, η Ελλάδα,  για να μπορέσει, κάποια στιγμή, να σταθεί στα πόδια της.

 

Επειδή γνωρίζω, όμως, ότι οι Έλληνες, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, είναι ανημέρωτοι ή ακόμα και  αδιάφοροι για ο,τιδήποτε δεν έχει να κάνει με το προσωπικό τους βόλεμα ή την δική τους τσέπη, θα εξηγηθώ, ευθύς αμέσως, γιατί μιλάω για κεφάλαιο, γιατί μιλάω για εγγύηση μιας βιώσιμης Ελλάδας, όχι για τους ξένους και τους δανειστές, αλλά για τον ίδιο τον λαό μας.

 

Ξεκινάμε, λοιπόν, να δούμε, καθαρά επιγραμματικά, την ιστορία και τα γεγονότα, ώστε να ενημερωθούν μερικοί και να βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει, έστω και λίγο,  με την ευχή να κάνουν και την αυτοκριτική τους, έως να αναλάβουν και τις ευθύνες τους.

 

Να αναλάβουμε, δηλαδή, όλοι τις ευθύνες μας, πάνω από όλα, σαν πολίτες αυτής της χώρας.

 

Πόσοι από όλους εσάς, που κατηγορείτε τον Κ. Καραμανλή - για όσα τον κατηγορείτε και, μάλιστα, αναπόδεικτα, χωρίς στοιχεία ή/και χωρίς πραγματικά νούμερα και ντοκουμέντα, αλλά, μόνο, με όσες ..... καραμελίτσες πήρατε από τα ΜΜΕ της διαπλοκής και τους υπαλλήλους ξένων συμφερόντων -, έχετε αναλογιστεί σε τι κατάσταση θα ήταν, σήμερα, η χώρα μας, αν δεν διώχναμε τον Κ. Καραμανλή, το 2009;

 

Ποια θα ήταν η θέση μας, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν οι Έλληνες δεν παρέδιδαν την εξουσία στον Γιώργο;

 

Πριν συνεχίσω με τις απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα - τις οποίες θα σας τις δώσω, μόνο και μόνο, επειδή γνωρίζω, ότι, σε πολλούς, δεν αρέσει να βάζουν το μυαλό τους να δουλέψει -, θα ήθελα, να ξεκαθαρίσουμε κάτι, μια για πάντα, και να τελειώνουμε με το θέμα αυτό.

 

Να ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, πως την εξουσία δεν την παρέδωσε ο Κ.  Καραμανλής στον Παπανδρέου.

 

Την εξουσία την παρέδωσε ο Ελληνικός λαός και μόνο αυτός.

 

Γιατί, είτε αρέσει, σε ορισμένους, είτε όχι, είτε θέλουν είτε δεν θέλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, η αλήθεια είναι, πως δεν φώναξε ο Καραμανλής, μία ωραία πρωία, τον Παπανδρέου στο γραφείο του και του είπε κάτσε, να αναλάβεις εσύ.....

 

Έγιναν εκλογές και ο λαός ψήφισε τα ψέματα, δηλαδή, τον Γιωργάκη……..

 

Και, τώρα, που, πιστεύω, το κλείσαμε, μια και καλή,  το θέμα αυτό, ας δούμε μερικά πραγματικά στοιχεία, ώστε να μπορέσει κάποιος να καταλάβει ή να φαντασθεί σε τι κατάσταση θα ήταν η χώρα μας, σήμερα, αν, το 2009,  ο λαός μας στήριζε, όπως έπρεπε να πράξει, τον Κ. Καραμανλή, αντί του Γιωργάκη.

 

Και ξεκινώ, ρωτώντας εσάς.

 

Αν δεν φροντίζαμε, σαν λαός, ψηφίζοντας τον ΓΑΠ, να χαλάσουν όλες οι συμφωνίες, που είχε κάνει ο Καραμανλής στο ενεργειακό κομμάτι, πόση δύναμη θα είχε η Ελλάδα, στην Ε.Ε., σαν ενεργειακός κόμβος όλης της Ευρώπης;

 

Οι συμφωνίες, όμως, αυτές χάλασαν, από τον ΓΑΠ και, είναι γνωστό, σε όλους, ότι όλα έγιναν επί σκοπώ.

 

Και έρχομαι, πάλι, να ρωτήσω εσάς.

 

Πέρα από το ενεργειακό κομμάτι, αν δεν υπήρχε σκοπιμότητα, από τον Παπανδρέου και την παρέα του, γιατί ο ΓΑΠ θα πολεμούσε τα μέτρα, που φώναζε ο Καραμανλής, ότι έπρεπε να πάρουμε, για να μην εκτροχιαστούμε, όταν το έλλειμμα ήταν στο 8 %, το καλοκαίρι του 2009 (αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά η ίδια η ΤτΕ στην, τότε, έκθεσή της), με αυξητικές τάσεις, προς το 12 %, μέχρι το τέλους του χρόνου;

 

Και, σαν να μην έφτανε αυτό, ακόμα και τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης Παπανδρέου, ποια ήταν η σκοπιμότητα να σταματήσουν προγράμματα της Ε.Ε., που είχε πετύχει ο Καραμανλής, τα οποία, όχι μόνο δεν επιβάρυναν το δημόσιο και τον προϋπολογισμό, αλλά βοηθούσαν και στα έσοδα;

 

Αναφέρομαι, φυσικά, στα δύο προγράμματα της Ε.Ε., που αφορούσαν την βελτίωση των κτηρίων, ώστε να γίνουν πιο οικολογικά, και την απόσυρση των αυτοκινήτων. Πρόκειται, για δύο σημαντικούς τομείς, που, επί 30 χρόνια, ήταν, για την Ελλάδα, στις πρώτες θέσεις, όσον αφορά τα έσοδα του κράτους.

 

Την οικοδομή και το αυτοκίνητο.

 

Ποια η σκοπιμότητα παύσης αυτών των δύο Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τα οποία, όχι, μόνον, δεν επιβάρυναν το κράτος, γιατί ήταν επιδοτούμενα από την Ε.Ε., αλλά θα έφερναν και έσοδα, καθώς θα έπεφταν στην Ελληνική αγορά και θα κρατούσαν, τόσο τον κλάδο της οικοδομής, όσο και του αυτοκινήτου, ζωντανούς και ενεργούς;

 

Φυσικά, δεν θα μείνω, μόνον, εδώ.

 

Ακόμα και τα προγράμματα STAGE, για τα οποία πολλοί κατηγορούσατε τον Καραμανλή και γράφατε τα μύρια όσα, γι' αυτά τα 400 ευρώ του προγράμματος κατάρτισης της Ε.Ε.

 

Ποιος ο λόγος κατάργησης τους, από τον Παπανδρέου;

 

Αυτά ήταν λεφτά από την Ε.Ε., όπου, επίσης, δεν επιβάρυναν τον προϋπολογισμό, αλλά έπεφταν στην πραγματική οικονομία της χώρας.

 

Μάλλον, δεν σας άρεσαν, τότε, τα 400 ευρώ της ημιαπασχόλησης, θέλατε τα 300 ευρώ πλήρους απασχόλησης, που έχουμε σήμερα.

 

Υπάρχουν, βέβαια, πάρα πολλά, στα οποία θα μπορούσα να αναφερθώ, αλλά θα πρέπει να γράφω μία εβδομάδα, για να τα πιάσω όλα και να τα αναλύσω.

 

Ανέφερα, όλως ενδεικτικά, τρία, από τα σημαντικότερα, ώστε να μπορέσει, να αντιληφθεί ο καθένας το μέγεθος της προδοσίας, σε βαρος της χώρας αυτής, πάνω σε θέματα, που όχι, μόνο, δεν επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά τον βοηθούσαν κιόλας.

 

Δεν θα αναφερθώ στην διόγκωση του ελλείμματος του 2009, από τον ΓΑΠ και τον Παπακωνσταντίνου.

Δεν υπάρχει λόγος...... ΄Αλλωστε, αυτά είναι, πλέον,  γνωστά, σε όλους.

 

 Όπως δεν θα αναφερθώ ούτε στις κρυφές κουβέντες του ΓΑΠ με το ΔΝΤ, από το 2008 (αυτά δεν τα λέω εγώ, ο Στρός Καν τα είπε), ούτε στον πόλεμο, που έγινε στον Κ. Καραμανλή, από εγχώριες και ξένες δυνάμεις, αλλά, σε πολλές των περιπτώσεων,  και από τον ίδιο τον Ελληνικό λαό....

 

Έχουν γραφτεί και αποδειχθεί χιλιάδες φορές, πλέον.

 

Από τις φωτιές του 2007, μέχρι τα Δεκεμβριανά του 2008, την παράλυση του δημοσίου τομέα, για να μην περάσουν μέτρα πολύ πιο ελαφρά, από αυτά που λαμβάνονται σήμερα, τα οποία, όμως, τότε, θα ήταν αρκετά, για να ανακόψουν την καταστροφή.

 

Δεν θα αναφερθώ ούτε στα κατασκευασμένα, δήθεν, σκάνδαλα, με μοναδικό σκοπό την πτώση του Κ. Καραμανλή, για να έρθει το παιδί το δικό τους, το ...... "καλό", ο Παπανδρέου.

 

Ούτε στις απόπειρες δολοφονίας του Κ. Καραμανλή, που σχεδίαζαν.

 

Γι' αυτό, έχει αποφανθεί η Δικαιοσύνη……..

 

Θα αναφερθώ, όμως, για πράγματα, που κατηγορούν τον Καραμανλή διάφοροι άσχετοι, χωρίς ενημέρωση, και χωρίς να ψάχνουν να βρουν την αλήθεια. Ότι, δήθεν, ήταν κουρασμένος, ότι, δήθεν, έπαιζε παιχνίδια στον υπολογιστή και όλες αυτές τις σαχλαμάρες, που ακούμε.

 

Και θα ρωτήσω αυτούς τους ίδιους να μου απαντήσουν.

 

Ένας τέτοιος άνθρωπος, είναι δυνατόν:

 

- Να αναλαμβάνει, πέντε μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004, ημιτελή και καθυστερημένα έργα και, όχι, μόνο, να τα φέρνει σε πέρας, αλλά και να οργανώνει η χώρα μας την καλύτερη Ολυμπιάδα;

- Να υπογράφει 3 συμφωνίες, στο ενεργειακό κομμάτι, βάζοντας την χώρα μας στο ψιλότερο σκαλί της Ε.Ε.;

- Να τελειώνει δημόσια έργα, τα οποία είχε υποχρέωση να ολοκληρώσει το ΠΑΣΟΚ από το 2003 και τα παράτησε;

- Να αποπληρώνει υποχρεώσεις, που άφησε το ΠΑΣΟΚ, ύψους 60 δις, συμπεριλαμβανομένων και των περίφημων σουάπς των κυρίων Στουρνάρα και Σημίτη, τα οποία, όταν τα έστηναν - το 2000 - οι κύριοι αυτοί, ήταν με συμφωνία να εγγραφούν στο δημόσιο χρέος το 2005;

- Να επιβάλει, στο ΝΑΤΟ, τις Ελληνικές θέσεις, στο θέμα των Σκοπίων και να πετυχαίνει να γίνουν και θέσεις του ΝΑΤΟ ;

- Να επιβάλει, στην Ε.Ε., την σύσταση της FRONTEX, ώστε η φύλαξη των συνόρων μας να μην γίνεται, μόνο, από εμάς και με δικά μας έξοδα, αλλά όλης της Ευρώπης;

- Να είναι από τους εμπνευστές του Βασικού μετόχου, όπου θα έβαζε ένα τέλος στα λαμόγια, που έκλεβαν τα χρήματα των κρατών της Ε.Ε. και όλη η Ευρώπη να το δεχτεί και να το εφαρμόσει, με αποτέλεσμα να πατάξει σε μεγάλο βαθμό την διαφθορά; (Εδώ, βεβαίως, το παρουσιάσαμε σαν σκάνδαλο και το πολεμήσαμε, με αποτέλεσμα, τώρα, να ψάχνουμε τρόπους, για να κλείσουμε μέσα τους κλέφτες και να μην βρίσκουμε)..

 

Ένας τέτοιος άνθρωπος να φέρνει τους Κινέζους και να κάνει την Ελλάδα την δεύτερη χώρα - πύλη εισόδου των εμπορευμάτων προς την Ε.Ε., όταν, μέχρι πριν από αυτό, ήταν μόνο η Ιταλία και όλα τα οφέλη τα είχε αυτή;

 

Και μην ακούσω τις σαχλαμάρες, περί, δήθεν, ξεπουλήματος του λιμανιού, κ.λ.π., δίοτι, όσοι δεν το γνωρίζουν, καλό είναι, να μάθουν, ότι το λιμάνι δεν πουλήθηκε, αλλά παραχωρήθηκε, μόνο, για κάποια χρόνια, έναντι, μάλιστα, πολύ μεγάλου τιμήματος.

 

Και όσους, επίσης,  δεν γνωρίζουν, τους πληροφορούμε, ότι ο ΓΑΠ υπέγραψε, στην συνέχεια, με την Cosco -παρουσιάζοντάς την, μάλιστα, και ως επιτυχία του -, την ίδια, ακριβώς, συμφωνία,  χωρίς να αλλάξει ούτε μία λέξη από την συμφωνία του Κ. Καραμανλή, την οποίαν, όμως, πολεμούσε, κατεβάζοντας τον κόσμο στα πεζοδρόμια, επί μήνες…..

 

Ένας τέτοιος άνθρωπος, λοιπόν, αν έκανε τόσα πράγματα, ως .... κουρασμένος, τι, αλήθεια, θα κατόρθωνε,  αν ήταν ......ξεκούραστος;

 

Λίγο, μόνο, μυαλό αν είχαμε, σαν λαός,  θα είχαμε αποτρέψει πολλά……

 

Δεν θέλω, να αναλύσω άλλα και να κουράσω, θέλω, όμως, να τονίσω, ότι όλα όσα γράφουμε μπορούμε και να τα αποδείξουμε, κατ' άμεσον, μάλιστα, τρόπο,  διότι διαθέτουμε όλα  τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία και τα ντοκουμέντα.

 

Θα παρακαλούσα, λοιπόν, όλους τους άσχετους προς την πραγματικότητα, αν θελήσουν να αντιλέξουν, να αποφύγουν τις γνωστές γενικόλογες αοριστίες, που δεν λένε τίποτα, και να μας παραθέσουν τα στοιχεία τους, αποδεικνύοντας το αντίθετο των δικών μας ισχυρισμών.

 

Σε διαφορετική περίπτωση, θα πάρουν τις απαντήσεις, που τους αρμόζουν ……

 

Δεν θα αναφερθώ, τέλος, ούτε στην ΝΕΑ ΠΟΛΑΝ, ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ και στους άλλους,  γιατί θεωρώ, ότι το να ασχολείται κάποιος μαζί τους είναι, πλέον, απόδειξη ελείψεως ευφυϊας …….

 

Θα χτυπήσω, όμως, πάλι, ένα καμπανάκι, σε όλους τους Έλληνες, όπως είχα κάνει και το 2009, ξανά, με άρθρο μου, επισημαίνοντάς τους, ότι, την επόμενη φορά, δεν πρέπει να κάνουν τα ίδια λάθη και δεν πρέπει να κοιτούν, μόνο, την πάρτη τους και τον εαυτό τους, αλλά πρέπει να βάλουν "πλάτη", στον πρόεδρο, πάνω από όλα, για το καλό όλης της χώρας …….

 

Και, έχω την πεποίθηση, ότι, την επόμενη φορά, και ο ίδιος ο Πρόεδρος δεν θα κάνει τα λάθη, που έκανε - δεν υπάρχει, άλλωστε,  άνθρωπος, που να μην κάνει λάθη -,  που, όμως, δεν ήταν τόσο σημαντικά,  ώστε να φέρουν σε δύσκολη θέση την χώρα μας,  πόσο μάλλον, να την οδηγήσουν στην καταστροφή.....  

 

Αυτό είναι ..... "επίτευγμα" άλλων και, σίγουρα, όχι του Κ. Καραμανλή.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου