Σας είπα όλη την αλήθεια

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Προπαιδευόμενος ναύτης Κώστας Καραμανλής: παρών


Προπαιδευόμενος ναύτης Κώστας Καραμανλής: παρών.
Αυτό το παράγγελμα, καθώς και όσα άλλα προβλέπονται κατά τη διάρκεια της βασικής εκπαίδευσης άκουγε για σαράντα και πλέον μέρες ο τέως πρωθυπουργός όταν το 1977, σε ηλικία 20 ετών και με τον θείο του, αείμνηστο Πρόεδρο Κωνσταντίνο Καραμανλή να είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας, παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό.

Για είκοσι οκτώ μήνες υπηρέτησε την πατρίδα, με το ένα τρίτο αυτών να πλέει στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και του Ιόνιου Πελάγους, ως πλήρωμα του αντιτορπιλικού «Σαχτούρης». 

30 χρόνια μετά , στις 23 Νοεμβρίου 2007, ως   πρωθυπουργός πλέον, ο Κώστας Καραμανλής  επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο , όπου και εκείνος παρουσιάστηκε . 
Ο κ. Καραμανλής ζήτησε απ' όλους να γίνει πράξη ο νέος πατριωτισμός, ενώ τόνισε ακόμα πως η θητεία θα πρέπει να σταματήσει να είναι χαμένος χρόνος και να γίνει σχολείο αλληλεγγύης και προσφοράς.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του  του δόθηκε αντίγραφο του φύλλου μητρώου του, το οποίο περιλαμβάνει όλη του την πορεία στο Πολεμικό Ναυτικό.
Από την πρώτη στιγμή που κατετάγη ως νέος στο Οπλο, την προπαίδευσή του, τις τοποθετήσεις και τις μεταθέσεις του, συνολικά δηλαδή μια φωτογραφία της στιγμής, η οποία περίκλειε τους 28 μήνες που πέρασε στο Πολεμικό Ναυτικό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου