Ο Ανδρέας Γεωργίου συκοφάντησε τη χώρα και τη Δικαιοσύνη σε κλειστή τηλεδιάσκεψη και οι Ελληνες ευρωβουλευτές που ήταν παρόντες τον άκουγαν χωρίς να πουν λέξη! Την αποκάλυψη έκανε ο Γιώργος Κύρτσος, που ήταν παρών, χωρίς ίχνος ντροπής για τη δική του στάση.
O ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σε ακόμη μια πρωτοφανή απρέπεια, κατηγορώντας τις ελληνικές κυβερνήσεις ως το 2009 ότι παραποιούσαν τα στοιχεία του Προϋπολογισμού.
Ο κ. Κύρτσος σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τα κέντρα που εξόφθαλμα στηρίζουν τον κ. Γεωργίου πρόσθεσε τη δική του συμβολή στη συκοφάντηση της χώρας μας ως προσωπική «μαρτυρία», αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι επειδή ο κ. Γεωργίου «φοβόταν ότι θα πάει φυλακή», όπως είπε στην περιβόητη τηλεδιάσκεψη, ο ίδιος τον διαβεβαίωσε (βασισμένος σε τι, άραγε;) ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.
Η ιστορία
Μιλώντας στην Deutsche Welle, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. εξιστόρησε την κατάθεση του κ. Γεωργίου μέσω τηλεδιάσκεψης την περασμένη άνοιξη στην Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που παρακολουθεί την εφαρμογή του ελληνικού Μνημονίου (όπου συμμετέχουν, επίσης, ο Δημήτρης Παπαδημούλης και η Εύα Καϊλή).
«Μας εξέφρασε τον φόβο του ότι υπάρχει μία μεθόδευση σε βάρος του και μπορεί να καταλήξει στις ελληνικές φυλακές. Είχαν εντυπωσιαστεί οι συνάδελφοι ευρωβουλευτές από τις άλλες χώρες. Εγώ αισθάνθηκα την ανάγκη να παρέμβω και να δώσω διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να πάει ποτέ φυλακή και ότι η ΕΛ.ΣΤΑΤ. έχει γίνει ξανά αξιόπιστη. Κάτι που δέχονται και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί» είπε ο κ. Κύρτσος και συνέχισε το «ξέπλυμα» του θλιβερού πρωταγωνιστή της σκοτεινής υπόθεσης διόγκωσης του ελλείμματος και την ενοχοποίηση συλλήβδην των ελληνικών κυβερνήσεων πριν από το 2009.
«Ο Γεωργίου καταρχήν ανέλαβε αφού είχαμε μπει σε Μνημόνιο. ( σχόλιο Πυρήνα: Ο Γεωργίου επικύρωσε τις προβλέψεις που έκανε για το έλλειμμα η κυβέρνηση Παπανδρέου και το φούσκωσε ακόμη πιο πολύ) Οι παρεμβάσεις του όντως ήταν σε κατεύθυνση αυστηροποίησης των υπολογισμών. Αλλά έπειτα από μία δεκαετία χαλαρής διαχείρισης, όπου τα στοιχεία που δίνονταν στο Eurogroup ήταν χαλαρά, αν όχι “μαγειρεμένα”, ήταν λογικό οι αρμόδιοι να εφαρμόσουν τους κανονισμούς και τις διαδικασίες με μεγαλύτερη αυστηρότητα» είπε ο δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής.
Όταν ρωτήθηκε «σε τι διαφέρουν τα “χαλαρά” στοιχεία από τα “μαγειρεμένα”», απάντησε:
«Εντάξει, τα “χαλαρά” είναι ότι μπορεί να μην έχεις κάνει προσπάθεια να είσαι σωστός στη λεπτομέρεια, ενώ τα “μαγειρεμένα” είναι ότι προσπαθείς να εμφανίσεις τη δική σου πραγματικότητα. Εμείς ειδικευόμασταν στην Ελλάδα τόσο στη χαλαρότητα όσο και στο “μαγείρεμα”... Αλλά νομίζω ότι, τουλάχιστον σε επίπεδο Eurostat, η εκτίμηση είναι ότι η ΕΛ.ΣΤΑΤ. βρήκε τον δρόμο της και θεωρούνται αξιόπιστα τα στοιχεία μετά το 2010».
Καυστική απάντηση των δικαστών στις δηλώσεις της Ε.Ε.
«Φωτιά» ήταν η απάντηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στις δηλώσεις της Κομισιόν σχετικά με τις ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις του Ανδρέα Γεωργίου. Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, οι δικαστικοί λειτουργοί ξεκαθάρισαν ότι η κρίση τους «δεν επιτρέπεται να επηρεάζεται από πολιτικές σταθμίσεις, πιέσεις ή προτροπές». Η αντίδραση της Ενωσης έρχεται τη στιγμή που με σωρεία δηλώσεων η Ε.Ε. παρεμβαίνει στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη η εκπρόσωπος του Πιέρ Μοσκοβισί ανακοίνωσε ότι η απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης θα συζητηθεί στο επόμενο Eurogroup, ενώ χαρακτήρισε αναγκαία την προστασία των στατιστικών Αρχών.
Η ανακοίνωση
Ειδικότερα, ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει: «Στις 30/8/2016 η Ενωση εξέδωσε δελτίο Τύπου σχετικά με τις ανεπίτρεπτες και εξωθεσμικές παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ανοιχτή τότε υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων. Μετά την πρόσφατη έκδοση δικαστικής απόφασης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι “παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις". Οι ελληνικές δικαστικές Αρχές και οι ελληνικοί νόμοι οφείλουν να αντιμετωπίζουν ισότιμα όλους τους πολίτες χωρίς να έχει καμία σημασία η ειδική σχέση που μπορούν αυτοί να έχουν με υπηρεσίες υπαγόμενες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ορθή ερμηνεία και η εφαρμογή των νόμων ανατίθενται από το Σύνταγμα στους δικαστικούς λειτουργούς, η κρίση των οποίων δεν επιτρέπεται να επηρεάζεται από πολιτικές σταθμίσεις, πιέσεις ή προτροπές. Η ανεξαρτησία των γραφείων στατιστικής στα κράτη-μέλη μπορεί να “αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομικής και νομισματικής ένωσης" σύμφωνα με την Κομισιόν, η ανεξαρτησία και το ανεπηρέαστο ωστόσο των δικαστών και των εισαγγελέων μιας χώρας αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του δημοκρατικού πολιτεύματος».
Με πληροφορίες από dimokratianews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου