Σας είπα όλη την αλήθεια

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Περί της ….. «ενότητας» της Ν.Δ.

Της κ. Ειρήνης Γαλαντή
Η σιωπή ή/και – το χειρότερο – το … «λιβάνισμα» της εκάστοτε ηγεσίας της Ν.Δ., με παράλληλο επιμελές κρύψιμο, κάτω από το χαλί, των όποιων προβλημάτων πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα, είναι βέβαιο, πως δεν αποδεικνύουν ούτε αγάπη, ούτε αφοσίωση, ούτε πίστη, ούτε ενδιαφέρον, προς την Ν.Δ., ούτε, βεβαίως, αποφέρουν κάποιο μακροπρόθεσμο καλό σ’ αυτήν ή, ευρύτερα, στην Παράταξη. Απλά, εξυπηρετούν, καθαρά βραχυπρόθεσμα , ορισμένα συμφέροντα της όποιας ηγεσίας της, που, δια της σιωπής, προσπαθεί να … καλύψει τα …ακάλυπτα.
΄Ολοι οι φίλοι, οι οπαδοί, αλλά και τα στελέχη της Ν.Δ. θα έπρεπε να έχουν, ήδη, θορυβηθεί και να ανησυχούν, για την παρατηρουμένη…. μετάλλαξη του κόμματος, αφού είναι, πλέον, διαπιστωμένο, ότι η σημερινή Ν.Δ. – η οποία, σημειωτέον, από ένα μεγάλο και ιστορικό κόμμα εξουσίας, με αρχές, αξίες, ιδανικά και με φιλελεύθερο – ριζοσπαστικό προσανατολισμό, έχει ….μεταλλαχθεί, πλήρως, σε ένα κόμμα χωρίς αρχές, αξίες, ιδανικά και σε ένα αντιπαθές νεοφιλελεύθερο ….συνονθύλευμα - εις ουδέν θυμίζει το κόμμα, που ίδρυσε, το 1974, ο αείμνηστος Εθνάρχης μας και Ιδρυτής της, Κων/νος Καραμανλής, πλην του ονόματος, που και αυτό έχει διατηρηθεί, σκοπίμως, ως …..κράχτης ψήφων.
Εκείνοι, λοιπόν, που, μετά μανίας, επικαλούνται την ανάγκη ενότητας του κόμματος της Ν.Δ., θα πρέπει να αντιλαμβάνονται, πως η προσπάθεια επιτεύξεώς της δεν μπορεί να είναι μονομερής, αλλά επιβάλλεται να είναι αμφίδρομος. .... Θα πρέπει, δηλαδή, όχι, μόνον, τα στελέχη, οι πολιτευτές, οι φίλοι και οι οπαδοί του κόμματος να φροντίζουν γι' αυτήν την περιβόητη ενότητα, αλλά θα πρέπει και η ηγεσία της να ενδιαφέρεται και να εργάζεται προς επίτευξή της.
Αυτό, όμως, σημαίνει, πως πρέπει να υπερασπίζεται τους «δικούς» της ανθρώπους, είτε είναι βουλευτές, είτε πολιτευτές, είτε στελέχη, είτε οπαδοί, είτε φίλοι της και, ασφαλώς, να υπερασπίζεται τις επιλογές και το έργο των διατελεσάντων προέδρων, αλλά και των κυβερνήσεών της.
Αντ' αυτού, όμως, και παρά το γεγονός, ότι όλες οι κατηγορίες, εναντίον των κυβερνήσεων και των στελεχών της Ν.Δ., εξανεμίσθηκαν, με δικαστικές αποφάσεις και απεδείχθη, πλέον, περιτράνως, πως επρόκειτο για λάσπη, ψέματα, παραπληροφόρηση, συκοφαντίες και κατασκευασμένα σκάνδαλα, ουδεμία λέξη συμπαραστάσεως ακούστηκε, από τις ηγεσίες της Ν.Δ., από το 2009, μέχρι και σήμερα.
Για να υπάρξει ενότητα, λοιπόν, θα πρέπει, πρώτα από όλα, να αλλάξει νοοτροπία η ίδια η ηγεσία του κόμματος και να το επιστρέψει στον παλαιό, γνωστό και από όλους αποδεκτό βηματισμό του. 
Εξ άλλου, είναι αυτή, που προσπαθεί να αλλάξει τα ισχύοντα και όχι ο απλός κόσμος της Ν.Δ., που υποφέρει διπλά, διότι, πέραν των όσων τραγικών υφίσταται, καλείται, να …. συμπορεύεται, με εκείνους, που, επί σειρά ετών, πολεμούσε και που υπήρξαν οι «θύτες» του και η αιτία πολλαπλών ταλαιπωριών του…..
Τέλος, θα πρέπει να επισημανθεί, ότι ο Κ. Καραμανλής έχει, πλειστάκις και πολλαπλώς, αποδείξει τον πατριωτισμό του, σε αντίθεση, προς την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, η οποία, κατά βάση, ενδιαφέρεται, μόνον, για την ....τσέπη και τα συμφέροντά της, γι' αυτό, άλλωστε, το 2009, προτίμησε τις ψεύτικες υποσχέσεις και το "λεφτά υπάρχουν" του μέγιστου ολετήρα ΓΑΠ, αντί της αλήθειας και της υπευθυνότητας του Κ. Καραμανλή.
Ήλθε, λοιπόν η ώρα, να αποδείξει κι ο Ελλ. λαός τον πατριωτισμό του και όχι να σχολιάζει, πολλές φορές, ακόμη και επιτιμητικά, από την άνεση και την ασφάλεια του …..καναπέ του, εκείνον, που, για την Πατρίδα και τον λαό μας, θυσίασε τα πάντα και που, στο παρά πέντε, θα έχανε, ακόμη και την ίδια τη ζωή του….....
Ειρήνη Γαλαντή
19.09.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου