Σας είπα όλη την αλήθεια

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Κ. Καραμανλής δεν έπεσε, γιατί στράφηκε εναντίον των πολιτών, αλλά γιατί ακριβώς τους υπερασπίσθηκε

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε τη Ν.Δ. καλύπτοντας όχι μόνο το ιδεολογικό κενό της εποχής, αλλά με πλήρη σεβασμό στον Έλληνα και στη δύσκολη περίοδο που βίωσε, ανταποκρίθηκε στο κίνημα που δημιουργήθηκε, καλύπτοντας την ανάγκη του λαού για Δημοκρατία, ισότητα, ελευθερία, αλληλοσεβασμό πολίτη - κράτους, ελεύθερη οικονομία με την προστασία νόμων που δε στερούσαν από τον εργαζόμενο τα δικαιώματά του.
Στο διάβα του χρόνου πάμπολλοι προσπάθησαν να αλλοιώσουν το ιδεολογικό πλαίσιο που έθεσε πρωτίστως ο Εθνάρχης και που μαζί του το έκανε πράξη και ο Κ. Καραμανλής.
Ουδείς τα κατάφερε, ουδείς θα τα καταφέρει και αυτό, γιατί οι αρχές και οι αξίες αυτής της παράταξης είναι διαχρονικές και απόλυτα ταυτισμένες με το DNA του Έλληνα που τόσο καλά γνώριζε ο ιδρυτής μας.
Παραγοντίσκοι, παρατρεχάμενοι πολιτικών " ταγών" που προσκολλήθηκαν κατά καιρούς και στήριξαν την προσπάθεια αλλοίωσης της φυσιογνωμίας του κόμματος απέτυχαν παταγωδώς.
Μόνο λαϊκά κινήματα μπορεί να προσδώσουν νέα χαρακτηριστικά στην παράταξη που πρώτη ταύτισε τον έθνος με το λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους!
Η άσκηση εξουσίας από τον Κ. Καραμανλή ήταν καθαρά ανθρωποκεντρική.
Σεβόμενος όχι μόνο την πολιτική κληρονομιά του Εθνάρχη, αλλά και τον ελληνοορθόδοξο πολιτισμό που είχε ως επίκεντρο τον άνθρωπο κ με κεντρικό μήνυμα το άνω θρώσκω , δηλαδή την ανάγκη του ανθρώπου να ανυψωθεί) κυβέρνησε έχοντας πάντα στο μυαλό του την καλυτέρευση της ζωής των Ελλήνων
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Έλληνας, όταν έχει αυτή την αντιμετώπιση μόνο μπορεί να λειτουργήσει, ενεργοποιώντας αυτό που αποκαλούμε "ελληνικό φιλότιμο"
Χάνοντας τον άνθρωπο, δεν έχει κανένας πολιτικός πιθανότητες να εισακουστεί..
Ο Κ. Καραμανλής δεν έπεσε, γιατί στράφηκε εναντίον των πολιτών, αλλά γιατί ακριβώς τους υπερασπίσθηκε, γιατί ακριβώς αντιστάθηκε σε αυτούς που θέλησαν να αλλοιώσουν και να καταπατήσουν τα διαχρονικά χαρακτηριστικά του Έθνους.

Ποτέ δεν έπεσε στα τέσσερα, κατά την προσφιλή έκφραση της εποχής.
Οι πολίτες το ξέρουν και του το αναγνωρίζουν
Η σιωπή " διακεκριμένων " στελεχών για τα πεπραγμένα του, απλά τον δικαιώνουν.
Άλλωστε, όπως προαναφέραμε, μόνο ο ελληνικός λαός μπορεί να καταφέρει να επαναφέρει σαν κεντρικό άξονα πολιτικής τον άνθρωπο.
Μόνο ο λαός μπορεί να επαναφέρει τον Κ. Καραμανλή

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου