Σας είπα όλη την αλήθεια

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

20 Ιουλίου 2007, η πρώτη επίσκεψη της Μέρκελ στην Ελλάδα - Η αρχή της πτώσης του Κ. Καραμανλή

Η πρώτη επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα ήταν στις 20 Ιουλίου το 2007 για μισή μόλις μέρα, η οποία περιέλαβε -μεταξύ άλλων- γεύμα στη Ραφήνα με οικοδεσπότη τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
 «Η κ. Μέρκελ μίλησε με θερμά λόγια για τα επιτεύγματα της χώρας μας στην οικονομία, λέγοντας «τώρα έχετε 4% ρυθμό ανάπτυξης. Αυτό για μας είναι απλά ένα όνειρο
Η «ατζέντα» των δύο ηγετών περιλάμβανε συζητήσεις για το Κυπριακό, το ζήτημα του Κοσόβου, τη μεταρρυθμιστική ευρωπαϊκή συνθήκη, την " πρόκληση "ενδιαφέροντος της Ελλάδας για τα “Eurofighter”,  αλλά και την ανάπτυξη των τουριστικών σχέσεων. 
Η καγκελάριος εισέπραξε την άρνηση του Κ. Καραμανλή για τα πανάκριβα " Eurofighter" και τα ελαττωματικά υποβρύχια...
Όσοι θυμούνται εκείνη την επίσημη επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στη χώρα μας, εκείνο δηλαδή το ήσυχο ταξίδι, υπενθυμίζουν ότι «τότε οι σχέσεις των δύο χωρών ήταν καλές» και ότι «στην Ελλάδα κυλούσαν όλα ομαλά».
Από εκείνο το … ελληνικό καλοκαίρι της Γερμανίδας Καγκελαρίου, η χώρα εισήλθε σε τροχιά αποσταθεροποίησης, η οποία ως διαδικασία έγινε ακόμη πιο ταχεία μετά την είσοδο της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης και την ψήφιση των μνημονίων.
 Εξάλλου, λίγο μετά από εκείνη την επίσημη επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην ελληνική πρωτεύουσα, η ίδια η υπόσταση του κυβερνητικού σχήματος υπό τον Κώστα Καραμανλή απειλήθηκε.
Ο ίδιος κινδύνευσε να χάσει την εξουσία, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τις συνέπειες και τις τρομακτικές επιπτώσεις των καταστροφικών πυρκαγιών, οι οποίες είχαν ξεσπάσει σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, αλλά κυρίως στην Πελοπόννησο, αφήνοντας πίσω τους δεκάδες νεκρούς, καμένες δασικές εκτάσεις και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές...
Ο Κώστας Καραμανλής πλήρωσε την άρνησή του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου