Σας είπα όλη την αλήθεια

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αντέγραψε το Βουκουρέστι, τότε γιατί ο Καραμανλής κυνηγήθηκε για το βέτο του από τις ΗΠΑ και οδηγήθηκε σε πτώση, ενώ ο Τσίπρας με την ίδια υποτίθεται πολιτική αποθεώνεται και προτείνεται για το Νόμπελ Ειρήνης;

Σαν το... Γαλαξίδι

Ανοησίες και γραφικότητα από την Κουμουνδούρου
Από τον
Μανώλη Κοττάκη
Yποτίθεται ότι η κυβέρνηση έλυσε το μακεδονικό ζήτημα για να απεγκλωβιστεί η εξωτερική πολιτική μας από αυτό και να αφοσιωθούμε απερίσπαστοι στη βασική απειλή που αντιμετωπίζουμε, την Τουρκία. Υποτίθεται ότι στηρίζουμε αυτό το μόρφωμα για να αποφύγουμε τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας και της Μεγάλης Βουλγαρίας του Αγίου Στεφάνου στα νώτα μας.

Υποτίθεται ότι απαιτούμε την αναθεώρηση του άρθρου 49 του Συντάγματος των Σκοπίων για να απαλειφθούν πλήρως οι αναφορές σε ύπαρξη μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Και υποτίθεται, τέλος, ότι δεν πρέπει να μιλάμε για μειοδοσία, απαγορεύεται, δεν είναι πολιτικώς ορθό, γιατί κινδυνεύουμε με εθνικό διχασμό. Φοβάμαι πως ήδη συμβαίνει το αντίθετο από αυτό που επιδιώκουμε. Εγκλωβιζόμαστε αμέσως ακόμη πιο βαθιά στον νεομακεδονισμό των Ζάεφ - Ντιμιτρόφ με πρωτοβουλία των Σκοπίων, τα οποία μόλις πήραν αυτό που ήθελαν άρχισαν τις... ζαβολιές. Εγκλωβιζόμαστε όμως και με δική μας ευθύνη. Μερικές απλές ερωτήσεις:

Η πρώτη: Τι χρησιμότητα έχει η απάλειψη των αναφορών για την ύπαρξη δήθεν μακεδονικής μειονότητας από το Σύνταγμα της γείτονος, όταν δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι κύριοι Ουρσουζίδης και Σέλτσας, στήθηκαν μπροστά από ένα μικρόφωνο, ο πρώτος στο βήμα του Κοινοβουλίου, ο δεύτερος στη σκοπιανή συνιστώσα της Nτόιτσε Βέλε, και μίλησαν... μακεδονικά; Τι αξία έχουν οι απαιτήσεις μας για τη διαγραφή του όρου «μακεδονική μειονότητα», όταν βουλευτής Φλωρίνης του ΣΥΡΙΖΑ καταρχάς δηλώνει «εθνικά Μακεδόνας» και έπειτα, μετά τον σάλο, «Ελληνας, πατριώτης, υπήκοος»; Στην πραγματικότητα, για να μην υπάρχουν αυταπάτες, ο συγκεκριμένος δήλωσε ότι έχει την ελληνική υπηκοότητα, δεν μίλησε για ελληνική εθνική συνείδηση. Μη νομίζει κανείς ότι ανακάλεσε τη δήλωσή του.
Ακόμη δεν υπογράψαμε και αρχίσαμε να βγάζουμε τα μάτια μας; Τόσο ανόητοι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ; Τόσο... τσολιάδες;

Πάμε τώρα στη δεύτερη ερώτηση: Είναι δυνατόν να ακούω από επίσημα κυβερνητικά χείλη, του υπουργού των Εξωτερικών, ότι ο Ζάεφ αυτοπροσδιορίζεται «γεωγραφικά», όταν χαρακτηρίζει τον εαυτό του (το έκανε πέντε φορές ενώπιον του Τσίπρα) «Μακεδόνα»; «Αν ο προσδιορισμός που χρησιμοποιεί είναι γεωγραφικός, τότε σε ποιο έθνος ανήκει; Θεωρώ, αστειευόμαστε.
Οταν ο πρωθυπουργός των Σκοπίων χαρακτηρίζει τον εαυτό του Μακεδόνα, το πράττει εθνοτικά, με βάση το άρθρο 7 της συμφωνίας που ήδη υπεγράφη και παράγει αποτελέσματα. Οποιος επινοεί τέτοιες στρεψοδικίες απλώς θα βρεθεί προ πολύ μεγάλων εκπλήξεων στις προσεχείς εκλογές.
Υπάρχει και ένα τρίτο θέμα, που ανάγεται στην σφαίρα του χιούμορ: «Μα εμείς αντιγράψαμε πλήρως την πολιτική του Βουκουρεστίου του 2008, γιατί μας ζητάτε τα ρέστα;» λένε οι συριζαίοι. Νομίζω ότι η απάντηση εν προκειμένω είναι σχετικά εύκολη: Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αντέγραψε το Βουκουρέστι, τότε γιατί ο Καραμανλής κυνηγήθηκε για το βέτο του από τις ΗΠΑ και οδηγήθηκε σε πτώση, ενώ ο Τσίπρας με την ίδια υποτίθεται πολιτική αποθεώνεται και προτείνεται για το Νόμπελ Ειρήνης; Ε, όχι και «Βουκουρέστι» η πλήρης παράδοση και υποταγή. Καθετί σε αυτή τη ζωή έχει ένα όριο. Οταν το ξεπερνά κανείς, κινδυνεύει να γίνει γραφικός σαν το... Γαλαξίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου